Wat te doen bij borstontsteking of een verstopte melkklier?

VragenCategorie: GezondheidWat te doen bij borstontsteking of een verstopte melkklier?
AvatarFinn Staf asked 2 jaar ago

Als je een borstontsteking hebt, hoe borstontsteking of een verstopte melkklier behandelen? Hoe gaat borstontsteking of een verstopte melkklier weg?

2 Antwoorden
LeviLevi Staf answered 2 jaar ago
Hi Finn, er zijn een paar dingen die u kunt doen als u een borstontsteking of een verstopte borstklier hebt.   Ten eerste kunt u proberen het gebied meerdere keren per dag gedurende 20-30 minuten te verwarmen. Dit bevordert de bloeddoorstroming en kan helpen de infectie te verminderen.   U kunt ook proberen het gebied zachtjes met uw vingers te masseren.   Tot slot moet u loszittende kleding dragen en geen beugel-bh's dragen, want die kunnen de situatie verergeren. Als deze huismiddeltjes niet werken, moet u naar de dokter, want dan hebt u misschien antibiotica nodig om de infectie te verhelpen.
AvatarJanneke Staf answered 2 jaar ago
Als u een borstontsteking of een verstopte borstklier hebt, moet u zo snel mogelijk naar uw arts gaan. Die kan u de juiste behandeling voorschrijven. In de tussentijd kunt u proberen een warm kompres op het getroffen gebied te gebruiken om de pijn en zwelling te helpen verminderen.