Wat te doen bij borstontsteking of een verstopte melkklier?

VragenCategorie: GezondheidWat te doen bij borstontsteking of een verstopte melkklier?
AvatarFinn Staf asked 11 maanden ago

Als je een borstontsteking hebt, hoe borstontsteking of een verstopte melkklier behandelen? Hoe gaat borstontsteking of een verstopte melkklier weg?

2 Antwoorden
LeviLevi Staf answered 11 maanden ago
Hi Finn, er zijn een paar dingen die u kunt doen als u een borstontsteking of een verstopte borstklier hebt.   Ten eerste kunt u proberen het gebied meerdere keren per dag gedurende 20-30 minuten te verwarmen. Dit bevordert de bloeddoorstroming en kan helpen de infectie te verminderen.   U kunt ook proberen het gebied zachtjes met uw vingers te masseren.   Tot slot moet u loszittende kleding dragen en geen beugel-bh's dragen, want die kunnen de situatie verergeren. Als deze huismiddeltjes niet werken, moet u naar de dokter, want dan hebt u misschien antibiotica nodig om de infectie te verhelpen.
AvatarJanneke Staf answered 11 maanden ago
Als u een borstontsteking of een verstopte borstklier hebt, moet u zo snel mogelijk naar uw arts gaan. Die kan u de juiste behandeling voorschrijven. In de tussentijd kunt u proberen een warm kompres op het getroffen gebied te gebruiken om de pijn en zwelling te helpen verminderen.