Top 10 beste baby boeken van 2023

Lees jij ook graag boeken in het genre van baby en ben je op zoek naar de volgende topper die je in één adem zult uitlezen?

baby boeken doen het goed bij het lezend publiek en ze worden veel geschreven dus het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken voor welk baby boek bij jou past. Daarnaast is er een groot verschil te zien tussen de kwaliteit in dit genre.

Gelukkig zijn hier onze boeken experts van vraageenexpert.nl die het onderzoekwerk al voor je gedaan hebben door de meest verkochte baby uit te lezen en zij hebben daaruit een top 10 voor je gemaakt.

Zodoende bespaar jij de tijd die je normaal kwijt was aan het uitzoeken van een boek, die je nu kunt steken in het lezen van een van de beste 10 baby boeken.

Benieuwd naar de top 10? Lees dan snel verder!

  1. baby

Inhoudsopgave

De top 10 baby boeken

1. Gewoon zoals je bent

Gewoon zoals je bent is een prachtig prentenboek bedoeld voor kinderen van alle leeftijden. Het verhaal draait om Kleine Snuf, een lief klein paard, die leert om te genieten van de wereld om hem heen. De schattige illustraties en vrolijke kleuren zullen kinderen helpen de boodschap van het boek te begrijpen. Het boek bevat een inspirerende boodschap over acceptatie en zelfvertrouwen. Kleine Snuf gaat zijn eigen weg, ondanks alle uitdagingen, en leert om te genieten van de kleine dingen in het leven. Kinderen zullen de levenslessen van het boek herkennen en hopelijk leren om de wereld om hen heen te verkennen en te genieten. Gewoon zoals je bent is een kleurrijk, educatief en plezierig prentenboek dat kinderen zal helpen om zelfvertrouwen te krijgen en hun eigen pad te volgen. Het is een perfect cadeau voor kinderen om te leren accepteren wie ze zijn en hun eigen avonturen te beleven.

2. Bumba Mijn groot zoekboek

Dit leuke Bumbaboek zal je peuter zeker bekoren. Met deze grote boek vol kleurige prenten leert je kind voorwerpen benoemen en terugvinden in de tekeningen. Laat je kind samen met Bumba en zijn vriendjes op ontdekking gaan en zoek samen naar Bumba, de dolfijn, Gwido en anderen. Deze grote boek bevat verschillende plaatjes, zoals een drukke markt, een leuke winkel en een gezellige boerderij. Maar er zijn ook een heleboel andere kleurrijke plaatjes. Dit boek is een echte must voor elke wakkere speurneuzen! De extra grote formaat van 36 x 28,5 cm zorgt voor extra veel speelplezier. Dit Bumba Mijn groot zoekboek is een leuke manier om je kind te laten kennismaken met de wereld van Bumba. Laat je peuter op ontdekking gaan in een kleurrijke wereld vol avontuur. Laat je kind samen met Bumba en zijn vriendjes door het boek zoeken naar allerlei verschillende voorwerpen. Door deze interactieve manier van leren, leert je kind voorwerpen benoemen en terugvinden in de tekeningen. Met deze grote boek vol prenten heeft je kind extra veel speelplezier!

3. nijntje aanwijsboek

Het boek is geschikt voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar en vereist geen voorkennis. Het is bovendien leuk om te bekijken en te gebruiken voor kinderen die Nederlands als moedertaal hebben. De afbeeldingen zijn mooi gekleurd en er staan veel verschillende figuren in, waaronder nijntje, haar vrienden, een paard en enkele andere dieren. Zo kunnen kinderen leren over verschillende thema's en hun vocabulaire ontwikkelen. Het nijntje aanwijsboek is een leuke en educatieve manier om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met de Nederlandse taal. Het boek is zo ontworpen dat kinderen kunnen aangeven hoe de afbeeldingen heten. De plaatjes zijn herkenbaar en kinderen kunnen zelfs de verschillende figuren herkennen. Bovendien kunnen ze de woorden leren uitspreken. Dit boek bevat veel leuke verhalen en plaatjes die kinderen inspireren om meer te leren over de Nederlandse taal.

4. Peppa Pig Slaap lekker Peppa

Het verhaal van 'Slaap lekker, Peppa' gaat over het bekende personage Peppa Pig. Peppa's avontuur begint wanneer het tijd is om naar bed te gaan. Haar ouders lezen haar voor uit het boek. In het verhaal leren kinderen over de magische kracht van de nacht. Peppa begint haar reis door de schaduwen en bezoekt talloze bijzondere plaatsen in de nacht. Natuurlijk kan Peppa's avontuur niet zonder wat spanning en plezier. De afbeeldingen zijn kleurrijk en spannend. De illustraties laten kinderen kennis maken met de magische wereld van de nacht. In het boek leren kinderen de magische kracht van de nacht te waarderen. Ze leren hoe belangrijk het is om de nacht te respecteren en de omgeving te respecteren. Dit is een prachtig prentenboek dat kinderen in slaap zal brengen met zijn magische verhalen. De illustraties zijn kleurrijk en spannend. De tekst is makkelijk te begrijpen voor kinderen. Peppa Pig's Slaap lekker is een perfect boek voor kinderen vanaf 2 jaar om voor te lezen tijdens het avondritueel. Het is een magisch avontuur dat kinderen helpt om de magische kracht van de nacht te waarderen en te respecteren.

5. Leeuw, waar ben je

Het boek bestaat uit een serie prachtige tekeningen van dieren, die allemaal op zoek zijn naar de leeuw. De lezer wordt meegenomen op reis door het dierenrijk en komt langs verschillende plekjes, waaronder de jungle, de savanne, de woestijn en de zee. Aan de achterkant van het boek is er een grote kleurrijke kaart met alle dieren van het verhaal. Het boek is leuk om samen te lezen, omdat het een interactief element heeft. De kinderen kunnen de dieren zoeken op de kaart, terwijl je het verhaal voorleest. Ook kunnen ze leren over de verschillende dieren, hun leefgebieden, kenmerken en de afbeelding op de kaart. De illustraties zijn liefdevol en helder, met een onberispelijke afwerking, en hebben een warme kleurstelling met veel geel en oranje. De flapjes zijn gemaakt van stevig karton, waardoor het boek een goede levensduur heeft. 'Leeuw, waar ben je?' is een leuk boek om mee te spelen, voorlezen en leren over het dierenrijk.

6. flapjesboek naar bed met nijntje

Het flapjesboek naar bed met nijntje is een kleurrijk geschilderd boek met veel leuke details. Het boek begeleidt nijntje door haar avondritueel; haar avondeten, pyjama aantrekken, tanden poetsen en een boekje lezen. Elk deel van de routine wordt gevolgd door een prent. Achter elke prent zit een flap waardoor jonge lezers het verhaal zelf kunnen ontdekken. Het flapjesboek naar bed met nijntje is een leuk prentenboek vol bekende figuren uit de wereld van nijntje. Het boek is een mooi cadeau voor elk kind dat graag leest en wil leren hoe het avondritueel eruit ziet. De kleurrijke prenten en de verschillende flappen zorgen ervoor dat kinderen zich vermaken met dit boek. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar oud. Laat ze samen met nijntje genieten van hun bedritueel.

7. Bobbi op het potje

Bobbi op het potje maakt het leren van het toilet gaan een stuk leuker. Het is een schattig, stevig en stijlvol speelgoed dat geschikt is voor kinderen vanaf 18 maanden. Bobbi heeft een mooie, gele kleur die vrolijkheid uitstraalt. Het heeft een afneembare overkapping zodat de zitting schoon en hygiënisch blijft. Het speelgoed wordt geleverd met een stap-voor-stap handleiding voor het opzetten en gebruiken van het product. Er zitten ook een aantal educatieve stickers bij, waarmee de kinderen kunnen leren over toilettraining. Bobbi op het potje is een geweldig product dat ouders helpt bij het leren van hun kinderen het toilet te gebruiken. Het is ontworpen om comfortabel en veilig te zijn en heeft een antislip laag die ervoor zorgt dat de kinderen op hun plaats blijven. Daarnaast is het gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Bobbi op het potje is een geweldig speelgoed om kinderen te helpen bij het leren van het toilet. Het is stevig, stijlvol, comfortabel en veilig. Het wordt geleverd met een stap-voor-stap handleiding en educatieve stickers, waarmee kinderen kunnen leren over toilettraining. Met Bobbi op het potje wordt het leren van het toilet een stuk leuker.

8. Dikkie Dik Dikkie Dik op de boerderij

Het kartonboekje Dikkie Dik op de boerderij brengt kinderen in een kleurrijke boerderijwereld. De stevige, mooi vormgegeven bladzijden zijn vol met plaatjes en verhaaltjes over een schattige koe, een grappige kip, een lieve geit en nog veel meer. Kinderen kunnen deze dieren niet alleen bekijken, maar ook tellen, zoeken en merken. Het is een leuk boekje om samen met je kinderen te bekijken en te lezen. Het boekje heeft een vrolijke kleurrijke voorkant met een afbeelding van Dikkie Dik met zijn boerderijvrienden. Aan de binnenkant staan de mooie plaatjes van de dieren en de verhaaltjes waarmee kinderen kunnen genieten van de boerderijwereld. Er zitten ook verschillende puzzels in het boekje, waarmee kinderen hun kennis over de boerderijdieren kunnen vergroten. De puzzels zijn leuk om samen met je kinderen op te lossen en bieden een leerzame manier om de dieren te leren kennen. Dit kartonboekje is een fijn cadeau voor kinderen die van dieren houden. Het is een leuk boekje om samen te bekijken en lezen, en de puzzels bieden een leuke manier om de dieren te leren kennen. Kinderen worden meegenomen naar een kleurrijke boerderijwereld en leren op een leuke manier meer over de dieren die daar wonen. Geniet samen met Dikkie Dik op de boerder.

9. Baby ziet ... Milo ziet de wereld in

Productnaam: Baby ziet... Milo ziet de wereld in Productbeschrijving: Milo de kat ziet de wereld in zwart-wit, net zoals een pasgeboren baby. Baby’s zijn dol op contrasterende zwart-witpatronen. In dit boekje staan verschillende zwart-witte illustraties die ideaal zijn om te laten zien aan je baby. Door naar deze beelden te kijken, stimuleer je de hersenen en de visuele ontwikkeling van je baby. Bovendien is dit boekje een mooie manier om je baby de beste start te geven. Want het lezen begint op schoot, niet op school. Kom mee op stap in de zwart-witte wereld van Milo, en ontdek wat er allemaal te zien is.

10. Bobbi Welterusten, lieve Bobbi

Bobbi is een bijzondere peuter die ervan geniet om naar bed te gaan. Met het boekje Welterusten, lieve Bobbi maak je de avond voor je peuter nog extra bijzonder. Het boekje heeft een rustige sfeer met mooie illustraties en een vrolijk verhaal. Is je peuter nog niet toe aan een echt verhaaltje? Geen probleem, het boekje heeft ook leuke korte verhaaltjes die je samen kunt lezen. De illustraties in het boekje zijn prachtig. Ze zijn mooi vormgegeven met veel verschillende kleuren en patronen. Het verhaaltje verandert elke keer dat je het leest. Papa en Bobbi doen verschillende avonturen mee, zoals een dagje naar het strand, of een avontuurlijk dagje uit. De verhalen zijn een leuke manier om samen te ontspannen en te genieten van de avond. Met Welterusten, lieve Bobbi kan je peuter elke avond genieten van een leuk verhaaltje. Met de lieve tekeningen en het vrolijke verhaal, wordt het een avond vol avontuur en rust.

Veelgestelde vragen over baby boeken

De beste baby boeken in onze top 10 lijst worden zorgvuldig uitgekozen door ons panel aan experts. 

Onze experts bestaan uit ervaren lezers die zich vooral richten op het baby genre. Zodoende hebben zij een veelvoud aan baby boeken gelezen opdat zij een totaalbeeld hebben gekregen van het aanbod dat er is. 

Onze reviews zijn voortdurend, wat wil zeggen dat zodra er een nieuw boek in het baby genre uitkomt, gaan wij deze lezen en beoordelen. Mocht een nieuw baby boek een plekje in onze top 10 verdienen, dan updaten wij de lijst.

Actuele top baby boeken

Concluderend kunnen we zeggen dat wanneer je overweegt om een baby boek aan te schaffen, je er goed aan doet om de volgende punten in ogenschouw te nemen.

Sommige lezers blijven bijvoorbeeld loyaal aan een bepaalde auteur omdat ze schijfstijl heel prettig vinden. Wanneer een auteur meerdere boeken geschreven heeft in hetzelfde baby genre, en je hebt altijd met veel plezier deze boeken gelezen, is het een veilige keuze om een nieuw boek van deze zelfde auteur aan te schaffen.

Ben jij meer van de uitersten en ontdek je graag verschillende schrijfstijlen maar wel in hetzelfde baby genre, dan zul je een totaal nieuw boek van een andere schrijver prefereren.

Alvorens de definitieve aankoop van een baby boek, raden we zeker aan om de achterkant  en het voorwoord te lezen om zo een globale indruk te krijgen.

Wij hebben in ieder geval de keuze zo makkelijk mogelijk voor je proberen te maken door de baby boeken die in het algemeen het best beoordeeld worden door de lezer in te dammen tot een top 10. Zo weet je bijna zeker dat welk boek in de top 10 je ook mocht aanschaffen, het beslist een leesgenot gaat zijn.