Hoe kun je een sojasaus vlek verwijderen?

VragenCategorie: Vlekken verwijderenHoe kun je een sojasaus vlek verwijderen?
AvatarFinn Staf asked 2 jaar ago
Tips voor een sojasaus vlek uit kleding wassen?
2 Antwoorden
AvatarAdrienne Staf answered 2 jaar ago

Hi Finn, de eerste stap is het identificeren van het type sojasaus dat werd gemorst. Als het een donkere sojasaus is, zal de gemorste saus moeilijk te verwijderen zijn omdat hij kleurstof bevat. Als het een lichte sojasaus is, zal het gemorste product gemakkelijker te verwijderen zijn.

Om een lichte sojasausvlek te verwijderen, dept u de vlek eerst af met een papieren doekje. Gebruik vervolgens een wasmiddel dat enzymen bevat om de eiwitten in de sojasaus af te breken. Was het kledingstuk vervolgens zoals gewoonlijk.

Om een donkere vlek in sojasaus te verwijderen, dept u de vlek eerst met een papieren doekje. Gebruik vervolgens een wasmiddel dat enzymen bevat om de eiwitten in de sojasaus af te breken.

AvatarJanneke Staf answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om een sojasausvlek te verwijderen. Als de vlek vers is, kunt u proberen hem uit te deppen met een doek of spons die in koud water is gedrenkt. Als de sojasaus al is opgedroogd, kunt u proberen deze te verwijderen met een stofzuiger of met een tapijtreiniger. U kunt ook proberen wat zuiveringszout over de vlek te strooien en deze vervolgens op te zuigen.