Wat kan je doen tegen acné en hoe behandel je het?

VragenCategorie: GezondheidWat kan je doen tegen acné en hoe behandel je het?
AvatarFinn Staf asked 2 jaar ago
Wat werkte het beste voor jou toen je probeerde je acne te behandelen? Advies voor acné behandeling of gaan acné vanzelf weg?
2 Antwoorden
LeviLevi Staf answered 2 jaar ago
Hallo, acne kan op verschillende manieren worden behandeld, afhankelijk van de ernst van de aandoening. In lichte gevallen kan een vrij verkrijgbare behandeling met benzoylperoxide of salicylzuur werken.   Als iemands acne ernstiger is, kan een arts uitwendige of orale antibiotica, anticonceptiepillen (om de hormoonspiegels te reguleren) of isotretinoïne (een krachtig geneesmiddel dat ernstige bijwerkingen kan hebben) voorschrijven. In sommige gevallen kan lasertherapie of een andere behandeling nodig zijn.   De beste manier om acne te voorkomen is uw huid schoon en gehydrateerd te houden. Was uw gezicht twee keer per dag met een mild reinigingsmiddel en gebruik regelmatig olievrije vochtinbrengende crèmes. Vermijd overmatige blootstelling aan de zon en vermijd plukken of knijpen.
Avataradmin Staf answered 2 jaar ago
Acne is een veel voorkomende huidaandoening waar veel mensen last van hebben. Het kan op verschillende manieren worden behandeld, afhankelijk van de ernst van de acne en het type acne. Sommige mensen moeten naar een dermatoloog om een recept voor medicijnen te krijgen om hun acne te behandelen. Andere mensen kunnen hun acne behandelen met vrij verkrijgbare producten. Er zijn veel verschillende soorten acne, dus het is belangrijk om te bepalen welk type je hebt voordat je het behandelt.