Hoe kun je vloeibaar frituurvet verwijderen?

VragenCategorie: Vlekken verwijderenHoe kun je vloeibaar frituurvet verwijderen?
AvatarFinn Staf asked 2 jaar ago
Hoe krijg je vloeibaar frituurvet vlek uit je kleding?
3 Antwoorden
AvatarJanneke Staf answered 2 jaar ago
Vloeibaar frituurvet kan heel vervelend zijn om uit kleding te verwijderen. Als het vet heet is, trekt het snel in de stof en is het moeilijk, zo niet onmogelijk, te verwijderen. De beste manier om dit te voorkomen is een paar voorzorgsmaatregelen te nemen als u aan het koken bent. Ten eerste, gebruik een spatbescherming wanneer u met hete olie kookt. Zo voorkomt u dat het vet op uw kleren terechtkomt. Ten tweede, probeer op een laag vuur te koken. Zo voorkomt u dat het vet gaat roken en borrelen, waardoor het zich eerder verspreidt. Als het vet de tijd heeft om af te koelen en hard te worden is het moeilijker om deze te verwijderen. 
AvatarAdrienne Staf answered 2 jaar ago
Hi, er zijn een paar manieren om vloeibaar frituurvet uit kleding te verwijderen: - Laat de kleding een paar uur weken in koud water en zeep. Het vet zal loslaten van de stof en naar de oppervlakte drijven, waar u het vervolgens kunt afscheppen. - Leg de kleding een paar uur in de vriezer. Het vet stolt en kan worden afgeschraapt. - Gebruik een commercieel product zoals FryBuster of Fat Trapper, die zich aan de stof hechten en de olie absorberen.
AvatarJanneke Staf answered 2 jaar ago
Er zijn een paar manieren om vloeibaar frituurvet te verwijderen. Een manier is te wachten tot het vet is afgekoeld en dan het bovenste laagje gestold vet eraf te schrapen. Een andere manier is de pan te bekleden met keukenpapier of een zeef en het vet er op die manier uit te gieten. Ten slotte kunt u het hete kookvocht ook in een hittebestendige recipiënt gieten en in de koelkast bewaren tot het vet aan de bovenkant gestold is. Dan kunt u het gestolde vet eraf schrapen en weggooien.