Hoe kun je cola vlekken verwijderen?

VragenCategorie: Vlekken verwijderenHoe kun je cola vlekken verwijderen?
AvatarFinn Staf asked 2 jaar ago
Cola is een vrij moeilijke vlek om uit kleren te krijgen. Wat is jouw beste methode voor een cola vlek uit je kleding krijgen?
2 Antwoorden
AvatarAdrienne Staf answered 2 jaar ago
Hi Finn, colavlekken behoren tot de moeilijkst te verwijderen vlekken vanwege de suiker en andere additieven in de drank. De beste manier om een colavlek te verwijderen is met een vlekkenverwijderaar uit de winkel, zoals Resolve of OxiClean. U kunt ook een pasta maken van zuiveringszout en water, en deze op de vlek aanbrengen voordat u deze met een tandenborstel schrobt. Zorg ervoor dat u daarna goed spoelt.
AvatarJanneke Staf answered 2 jaar ago
Cola kan met een beetje moeite van de meeste oppervlakken worden verwijderd. De gemakkelijkste manier om cola van een oppervlak te verwijderen is een beetje azijn op de vlek te gieten en deze met een borstel of spons te schrobben. Het zuur in de azijn breekt de suikers in de cola af en maakt ze gemakkelijker te verwijderen. Als azijn niet werkt, kun je een oplossing van waterstofperoxide gebruiken. Meng gewoon gelijke delen waterstofperoxide en water, en giet het op de vlek. Laat het een paar minuten zitten en schrob het vervolgens met een borstel of spons. Spoel de vlek ten slotte af met koud water en droog hem af.