Hoe kan je het beste lijmresten verwijderen?

VragenCategorie: DiversenHoe kan je het beste lijmresten verwijderen?
AvatarFinn Staf asked 2 jaar ago
Heeft iemand je ooit verteld dat hij een trucje heeft om lijmresten te verwijderen? Hoe krijg je lijmresten vlek uit je kleding?
3 Antwoorden
AvatarJanneke Staf answered 2 jaar ago
Hallo, de beste manier om lijmresten te verwijderen is door een mengsel van azijn en zuiveringszout te gebruiken. Giet eerst wat azijn op de lijmresten. Strooi vervolgens wat zuiveringszout over de azijn. Laat het mengsel een paar minuten zitten, zodat het zijn werk kan doen. Gebruik na een paar minuten een vochtige doek om de lijmresten weg te vegen. Presto! De lijm is in een mum van tijd verdwenen.
AvatarJanneke Staf answered 2 jaar ago
De beste manier om lijmresten te verwijderen is door een oplosmiddel te gebruiken dat niet compatibel is met de lijm. Als de lijm bijvoorbeeld op rubber is gebaseerd, dan kunt u aceton gebruiken om de lijm op te lossen. Als de lijm op hars is gebaseerd, kunt u methyleenchloride gebruiken om de lijm op te lossen.
AvatarJanneke Staf answered 2 jaar ago
Lijmresten kunnen met verschillende producten verwijderd worden, maar mijn favoriet is Goo Gone. Het is een oplosmiddel op citrusbasis dat de lijm afbreekt en u in staat stelt het weg te vegen. Ik gebruik ook graag WD-40 als Goo Gone niet werkt. Breng het product gewoon aan op een doek en veeg de lijm weg. Test elk product eerst op een onopvallende plaats voordat u het op het hele oppervlak gebruikt, omdat sommige producten bepaalde oppervlakken kunnen beschadigen.