Hoe kan ik die vervelende bloedneuzen het beste stoppen?

VragenCategorie: GezondheidHoe kan ik die vervelende bloedneuzen het beste stoppen?
AvatarFinn Staf asked 2 jaar ago
Wat is volgens jou de beste manier voor een vervelende bloedneuzen behandeling?
3 Antwoorden
AvatarElize Staf answered 2 jaar ago
Hoi Finn, er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de beste manier om een bloedneus te stoppen per persoon kan verschillen. Enkele huismiddeltjes die kunnen helpen zijn een koud kompres op de brug van de neus leggen, het hoofd naar voren buigen (in plaats van naar achteren) en de neus voorzichtig snuiten om eventuele klonters te verwijderen.   Als huismiddeltjes niet werken, is het belangrijk om een arts te raadplegen, omdat een aanhoudende bloedneus een teken kan zijn van een ernstiger onderliggende aandoening.
AvatarJanneke Staf answered 2 jaar ago
Een manier om een bloedneus te stelpen is uw neus dicht te knijpen met duim en wijsvinger. U moet uw neus ongeveer vijf minuten dichtgeknepen houden. Als het bloeden na vijf minuten stopt, kunt u uw neus loslaten. Als het bloeden niet stopt, moet u naar de dokter gaan. Een andere manier om een bloedneus te stelpen is voorover te leunen en met uw hand druk uit te oefenen op uw voorhoofd. U kunt ook uw hoofd naar achteren kantelen en door uw mond ademen. Houd de druk ongeveer 10 minuten aan. Als het bloeden niet stopt, moet u naar de dokter gaan.  
AvatarJanneke Staf answered 2 jaar ago
Er zijn een paar dingen die u kunt doen om neusbloedingen te stoppen. Ten eerste kunt u proberen uw hoofd naar voren te kantelen en uw neusgaten een paar minuten dicht te knijpen. Als dat niet werkt, probeer dan met een wattenstaafje druk uit te oefenen op het bloedingspunt. U kunt ook een neusspray of neusgel gebruiken om de binnenkant van uw neus te smeren en de wrijving te verminderen. Als u last hebt van steeds terugkerende bloedneuzen, kunt u het beste naar de dokter gaan om te kijken of er een onderliggende oorzaak is.