Helpt een citroen als je last hebt van nierstenen?

VragenCategorie: GezondheidHelpt een citroen als je last hebt van nierstenen?
AvatarGast asked 2 jaar ago
Helpt een citroen als u last heeft van nierstenen?
3 Antwoorden
LucasLucas Staf answered 2 jaar ago
Ja, citroenen kunnen helpen nierstenen te voorkomen en op te lossen. Citroenen bevatten veel citroenzuur, dat helpt bij het oplossen van de calciumoxalaatkristallen die nierstenen vormen. Daarnaast is citroensap een natuurlijk diureticum, dat helpt om gifstoffen en overtollig vocht uit het lichaam te spoelen. Drink voldoende als u citroenwater drinkt tegen nierstenen en raadpleeg uw arts als u last heeft van nierstenen.
LeviLevi Staf answered 2 jaar ago
Er is enig anekdotisch bewijs dat citroensap kan helpen bij het oplossen van nierstenen, maar er is geen wetenschappelijk bewijs om deze bewering te ondersteunen. Het drinken van citroensap kan het probleem zelfs verergeren door het risico op urineweginfecties te vergroten. Als u symptomen van nierstenen ervaart, is het belangrijk dat u naar een arts gaat voor een goede diagnose en behandeling.
AvatarSem Staf answered 2 jaar ago
Men denkt dat het drinken van citroenwater helpt om de nieren door te spoelen en nierstenen op te lossen. Citroenwater is ook een goede bron van kalium, magnesium en vitamine C, die allemaal belangrijk zijn voor de algehele gezondheid van de nieren.