Wanneer je gaan fitnessen met een bepaald doel voor ogen is gebleken dat je er baat bij kan hebben om een goed plan te hebben. Of je nu wilt afvallen, spiermassa wilt opbouwen of je simpelweg beter in je vel wilt voelen, het volgen van een goed voeding- en trainingsschema kan je hierbij helpen. Maar hoe stel je nu een trainingsschema op dat goed bij jou en je doelen past? We leggen het je uit.

Bepaal je doelen

Allereerst is het belangrijk dat je voor jezelf bepaalt wat je doelen zijn. Wat wil je gaan bereiken? Wil je graag gewicht verliezen? Of juist aankomen? Wil je graag meer spiermassa opbouwen? Of kan jouw conditie een stuk beter? Door duidelijk te bepalen wat je doelen zijn kun je een trainingsschema creëren met oefeningen die je helpen om jouw doelen zo snel en effectief mogelijk te bereiken.

Denk na over hoe vaak je wilt trainen

Trainen kan een groot aspect van je leven worden. Het is daarom erg belangrijk dat je voor jezelf bepaald hoeveel tijd je vrij kunt en wilt maken voor het trainen. Dit hangt af van een aantal zaken. Zo kan het zijn dat je doelen hebt die je in een bepaalde tijd wilt bereiken. In dat geval zul je meestal een vast aantal keren per week moeten trainen. Ook kan het aantal dagen dat je traint afhankelijk zijn van je niveau. Ben je niet gewend om veel te trainen? Dan zul je dit eerst moeten opbouwen.

Zorg er daarnaast voor dat je training goed past binnen jouw dagelijks leven. Je voornemens kunnen nog zo goed zijn, maar als jouw trainingsschema niet vol te houden is binnen je drukke leven, dan zul je jouw doelen niet bereiken.

Maak een voedingsschema

Voor het bereiken van jouw fitnessdoelen is het naast goede training ook belangrijk dat je de juiste voeding binnenkrijgt. Niet alleen zorgt goede voeding ervoor dat je genoeg energie hebt om te trainen, ook helpt het bij het opbouwen en herstellen van je spieren.

Schakel een personal trainer in

Merk je dat je moeite ermee hebt om zelf een goed schema op te stellen? Of heb je graag een stok achter de deur? Denk er dan eens over na om een personal trainer in te schakelen. Dit kan gewoon in jouw eigen omgeving. Zo is er bijvoorbeeld genoeg personal training in Haarlem te vinden. Een personal trainer is opgeleid in voeding en training en kan jou helpen om jouw doelen op de juiste manier te bereiken.

Lees ook Waarom ieder bedrijf een blog moet beginnen