Veel mensen denken dat warm water drinken goed voor je is. Er is ook een groep met mensen die dit helemaal niet geloven. Daarom is het goed om te kijken of het wel echt goed voor je is of dat het juist slechter voor je gezondheid kan zijn. 

Het beste is om hier voldoende onderzoek naar te doen. Hieronder hebben we wat dingen op een rijtje gezet die een voordeel kunnen zijn als je warm water drinkt. Op die manier weet je precies waar je aan toe bent en wat handig is. Zo voorkom je dat je iets doet wat slecht is voor je lichaam. 

Je darmen kunnen het beter doen met warm water

Het schijnt zo te zijn dat je darmen beter kunnen werken wanneer je regelmatig warm water drinkt. Je darmen zullen dan beter ontspannen en het eten dus makkelijker verteren. Zo voorkom je bijvoorbeeld darmklachten of verdere stoelgang problemen. 

Het is wel goed om te weten dat dit niet bewezen is. Er is nog maar weinig onderzoek gedaan naar de voordelen van warm water drinken. Daarom is het goed om te kijken wat voor je eigen lichaam werkt en wat niet. Dit kan per persoon en situatie erg verschillen. 

Warm water drinken kan helpen bij afvallen

Warm water drinken zou ook kunnen helpen bij het afvallen. Het zou je temperatuur kunnen verhogen in je lichaam, zodat je iets meer verbrandt tijdens een sportsessie. Daarnaast helpt het om je stofwisseling op gang te krijgen, maar dit kan koud water ook prima voor je doen. 

Ook waarom warm water drinken tijdens het afvallen is niet bewezen. Het is dus niet zo dat het je direct helpt. Er zijn nog maar weinig wetenschappelijke onderzoeken naar gedaan, waardoor we hier geen duidelijk beeld van hebben. Daarom zijn ook heel veel mensen op zoek naar deze vraag.

Water drinken tijdens een verkoudheid

Water drinken tijdens een verkoudheid is altijd goed. Je moet namelijk voldoende vocht binnen krijgen als je ziek bent. Bij een verkoudheid kan het je helpen om warm water te drinken, omdat het je keel wat kan verzachten. Vooral bij keelpijn kan dit veel fijner zijn dan koud water drinken. 

De pijn kan met warm water wat meer verzacht worden of je voelt het minder als je aan het drinken bent. Het helpt je niet direct beter te worden, maar warm water drinken kan je wel helpen om voldoende vocht binnen te krijgen als je ziek bent. 

Warm water drinken zorgt voor een verfrissende start 

Warm water drinken kan je verder helpen om een verfrissende start van je dag te hebben. Per persoon kan het verschillen of je liever warm of koud water in de ochtend drinkt. Door een van de twee te drinken, kun je ineens helemaal wakker worden. Je zet je lichaam in het begin van de dag dan direct aan het werk. 

Het is belangrijk om je dag te starten met een glas water. Het maakt dan niet uit of dit koud of warm water is. Als je er maar voor zorgt dat je goed gehydrateerd je dag in gaat, weet je zeker dat je de dag erg positief begint. 

Is het beter om warm water of koud water te drinken? 

Dan kom je al snel bij de vraag uit ‘Wat is beter warm water of koud water drinken?’, eigenlijk hebben we hier geen vast antwoord op. Het is vooral belangrijk dat je voldoende drinkt op een dag. Over het algemeen maakt het dan niet uit of het koud of warm water is. 

Voor de mens is het gemiddeld de bedoeling dat je minimaal 2 liter water drinkt. Als je dit elke dag doet, ben je zeker al op een gezonde weg. Het maakt dan niet uit of je warm water drinken fijner vindt of koud water drinken fijner vindt.