Een relax stoel is voor menigeen een heerlijk rustpunt in huis. Letterlijk en figuurlijk. Een goede relax stoel is een garantie voor jarenlang plezier. Als je op zoek bent naar een relax stoel, dan moet je met verschillende dingen rekeningen houden. Hier lees je welke dat zijn.

Stoel in de kamer

Ten eerste moeten de stoel passen in de kamer waarin de stoel komt. Er moet genoeg plek zijn. Daarnaast is het voor veel mensen fijn dat het ook matching is met de rest van de woninginrichting. Daarom is het dus handig om de maten op te meten van de ruimte die je in gedachten hebt voor je relax fauteuil geeft expert Velderhof aan.

relax stoel

Stoelmaten

Sommige aanbieders van relax fauteuiles hebben standaardmaten voor de stoelen: maat S, maat M en maat L. Daarbij is maat S voor de mensen met een klein en tenger postuur. Maat M is voor wie een gemiddeld postuur heeft. Tenslotte is maat L voor wie wat langer en breder is.

Naast de standaardmaten zijn er ook relaxstoelen op maat. Dat is ideaal, want zo weet je zeker dat de stoel helemaal perfect op jouw postuur is afgesteld. Daarmee heb je echt het optimale zitcomfort. Het meest ergonomisch verantwoord.

Uitproberen

Zeker als het geen maatwerkstoel is, is de beste optie gewoon uitproberen. Ga op de relax stoel zitten en voel hoe het zit. Komen de benen goed bij de grond? Zitten de armen op een prettige hoogte? Dat soort dingen. Neem daarbij verschillende houdingen aan. Zo krijg je een goed beeld van het zitcomfort van de stoel.

 Velderhof

Extra functies

Veel relax stoelen hebben extra functies. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een verstelbare rugleuning of een voetenbankje. Bij de extra functies is het verstandig om te bekijken wat voor jou van belang is. Daarnaast speelt het budget dat je ervoor hebt een rol.

Keuze maken?

Soms zijn er twee of zelfs meer stoelen die je aanstaan en dat kan twijfel geven. In dat geval is het slim om een expert erbij te halen. Die kan je wellicht helpen in je keuze. Wat je ook kunt doen is er een nachtje over slapen. Bedenk ook maar het volgende: als het zoveel twijfel geeft, dan zijn ze wellicht allebei goed. Dus dan maakt de keuze helemaal niet veel uit.

Twijfel je vanwege de prijs? Ga dan niet meer uitgeven dan je hebt of je je eigenlijk kunt permitteren. Je kunt ook nog gewoon even doorsparen.