Top 10 beste yoga boeken van 2023

Lees jij ook graag boeken in het genre van yoga en ben je op zoek naar de volgende topper die je in één adem zult uitlezen?

yoga boeken doen het goed bij het lezend publiek en ze worden veel geschreven dus het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken voor welk yoga boek bij jou past. Daarnaast is er een groot verschil te zien tussen de kwaliteit in dit genre.

Gelukkig zijn hier onze boeken experts van vraageenexpert.nl die het onderzoekwerk al voor je gedaan hebben door de meest verkochte yoga uit te lezen en zij hebben daaruit een top 10 voor je gemaakt.

Zodoende bespaar jij de tijd die je normaal kwijt was aan het uitzoeken van een boek, die je nu kunt steken in het lezen van een van de beste 10 yoga boeken.

Benieuwd naar de top 10? Lees dan snel verder!

  1. yoga

Inhoudsopgave

De top 10 yoga boeken

1. Yoga Anatomy

Met meer dan een miljoen verkochte exemplaren is Yoga Anatomie uitgegroeid tot een onmisbare bron voor yogabeoefenaars, enthousiastelingen en instructeurs over de hele wereld. Uitgebreid en bijgewerkt, de derde editie van Yoga Anatomie zal u een nog dieper begrip bieden van yoga en van de structuren en principes die aan elke beweging ten grondslag liggen. Bouwend op het succes van zijn voorgangers, bevat deze vernieuwde editie nieuwe inhoud om uw yoga-oefeningen verder aan te vullen: Een nieuw hoofdstuk met geschiedenis en context voor het idee dat anatomie een verhaal is Bijgewerkte hoofdstukken over het skelet en het spierstelsel Een nieuw hoofdstuk over het zenuwstelsel dat de sleutelfuncties en -rollen in het lichaam omschrijft Aanzienlijk uitgebreide hoofdstukken over ademhaling en wervelkolom om schijf-anatomie en schade, evenals rugpijn te behandelen Nieuwe Cueing Callouts toegevoegd om tips en adviezen te geven over het onderwijzen of uitvoeren van een houding Nieuwe stokjesfiguur-iconen om de uitlijning van elke houding snel te herkennen Een ademhalingsinquisitiesectie met elke asana om de verbinding tussen ademhaling en een bewegingspraktijk te verlichten. Deze prachtig geïllustreerde bron verdeelt yoga-oefeningen in zes secties - staand, zittend, knielend, liggend, plat en armsteunen - en biedt een blik in elke houding om een ​​beter begrip te krijgen van de interacties tussen de spieren, gewrichten en het zenuwstelsel die we gebruiken om beweging te creëren. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan verschillende mentale en emotionele aspecten van yoga, waaronder ademhalings- en ontspanningstechnieken. Alles bij elkaar maakt dit boek het ideale leerboek voor iedereen die zich verdiepen wil in de kracht en de pracht van yoga.

2. Yin yoga

Yin yoga is een rustige vorm van yoga die een diepgaande oefening biedt om het lichaam te voeden met voedingsstoffen en energie. Het versterkt de spieren en gewrichten, voedt de organen, verbetert de bloedsomloop en verlicht spanningen en stijfheid. Door deze krachtige oefeningen voel je je energiek en je lichaam meer ontspannen. Yin yoga biedt ook een kans om je geest te kalmeren en te integreren met je lichaam. Dit boek bevat verschillende yogahoudingen die je kunt doen om je lichaam en geest te voeden. De uitgebreide beschrijvingen laten je toe om dieper in de oefeningen te treden en de voordelen ervan te voelen. Yin yoga is ook geschikt voor beginnende yogi's, omdat het geen kracht of uithoudingsvermogen vereist. Het is een ideale manier om jezelf te voeden, je lichaam te versterken en geestelijk en lichamelijk meer ontspannen te worden.

3. Yoga dipika (licht op yoga)

Yoga Dipika (Licht op Yoga) is een fascinerend boek dat de technieken, techniekonderdelen, principes en praktijk van deze eeuwenoude kunst verheldert. Het boek is geschreven door de bekende Iyengar-leraar en het omvat meer dan 200 verschillende houdingen. Het biedt niet alleen een zeer nauwkeurige beschrijving van elke ãsana, maar ook de historische achtergrond en medische en therapeutische uitwerking ervan. Het boek Yoga Dipika is een waardevolle bron van kennis en een uiterst waardevol hulpmiddel voor iedereen die serieus geïnteresseerd is in yoga. Het biedt een diepgaand inzicht in de traditionele yoga-wetenschap en laat je kennismaken met de universele waarden waarmee je je lichaam en geest kunt beschermen. Het is een geweldige manier om je bewustzijn te vergroten en je te verbinden met het universum. Het boek bevat ook praktische tips voor het beoefenen van yoga en het verbeteren van je houding. Door Yoga Dipika zul je je lichaam en geest versterken en verjongen.

4. Werkboek chakra yoga

Het boek 'Werkboek chakra yoga' biedt een diepgaand inzicht in de wereld van chakra yoga. Na het lezen van dit boek heb je een duidelijk begrip van de zeven chakra's en van de manier waarop je ze kunt gebruiken om je bewustzijn en lichaam te helen. Je leert hoe je door middel van yogahoudingen, ademwerk en meditatie de energie van elke chakra kunt activeren. Het boek bevat ook veel praktische oefeningen die je helpen om je beoefening van chakra yoga te verdiepen. Naast het boek is er ook een audio-cd met de meditaties die in het boek beschreven staan. De meditaties begeleiden je naar een staat van diepe ontspanning, waardoor je een helder beeld krijgt van je innerlijke energie. Naast de meditaties kun je ook een aantal speciaal ontworpen muziekstukken beluisteren, die je helpen om de energie van de chakra's te activeren en te harmoniseren. 'Werkboek chakra yoga' is een krachtig gereedschap om je bewustzijn te verdiepen en je lichaam, geest en ziel te helen. Het boek is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een manier om bewust te worden van de energie in hun lichaam en diepgaande ervaringen wil beleven. Door de combinatie van tekst, audio-cd en praktische oefeningen zal je beoefening van chakra yoga snel vooruit gaan.

5. De Yogasoetra van Patanjali

De Yogasoetra van Patanjali is een uitstekende bron voor yogaliefhebbers die meer willen weten over de achtergrond en de spirituele geschiedenis van de oude Indiase filosofie. Deze tekst, geschreven door de Indiase denker Patanjali, is een van de belangrijkste bronnen van yoga-kennis. Het bevat praktische instructies voor yogapraktijk, die wijzen op een spirituele verlichting en bevrijding. De Yogasoetra van Patanjali is een vertaling van de tekst en bevat tevens een kritisch commentaar dat de context en de filosofische samenhang van de tekst belicht. De vertaler, die bekend is met de oude Indiase filosofie, heeft de tekst zorgvuldig vertaald, zodat het lezen ervan een diepgaande belevenis wordt. Deze tekst bevat vele waardevolle lessen, die de lezer kunnen helpen om zijn of haar spirituele leven te verrijken. De tekst is een perfecte aanvulling op een dagelijkse yogapraktijk, die lezers helpt om meer bewustzijn te ontwikkelen en om meer in balans te komen. Na het lezen van de tekst kan de lezer een diepere ervaring krijgen van de spirituele kennis die erin besloten ligt.

6. Your Body Your Yoga

Bernie Clark presenteert anatomie vanuit een heel nieuwe invalshoek: de realiteit. Hij legt de nadruk op de veelzijdigheid van de menselijke anatomie, met name op de verschillen tussen mensen en de invloed hiervan op de (on)mogelijkheden in yogahoudingen. Ook geeft hij tips over hoe yoga kan helpen bij het versterken en helen van het lichaam. Dit boek gaat verder dan elk eerder verschenen yoga-anatomieboek. Het biedt een leidraad voor iedere yogabeoefenaar. We krijgen inzicht in de unieke anatomische structuren van het lichaam en wat deze betekenen voor de bewegingsmogelijkheden van iedereen. Daarnaast worden er fysiologische bronnen van bewegingsbeperkingen onderzocht. Het eerste deel behandelt de aard van spieren, fascia, pezen, ligamenten, gewrichtscapsules, botten en extracellulaire matrix, en hoe deze bijdragen aan mobiliteit. De vorm van deze structuren bepaalt ons individuele, ultieme bewegingsbereik. 'Your Body, Your Yoga' biedt de gebruiker de mogelijkheid om zijn of haar persoonlijke grenzen te ontdekken. Het tweede deel van het boek geeft unieke variaties voor de diverse gewrichten aan, voor zowel de yogadocent als -beoefenaar. Dit boek biedt verrijking en verdieping voor iedere yogadocent en serieuze yogabeoefenaar. Bernie Clark presenteert anatomie vanuit een heel nieuwe invalshoek: de realiteit. Hij legt de nadruk op de veelzijdigheid van de menselijke anatomie, met name op de verschillen tussen mensen en de invloed hiervan op de (on)mogelijkheden in yogahoudingen. Ook geeft hij tips over hoe yoga kan helpen bij het versterken en helen van het lichaam. Dit boek gaat verder dan elk eerder verschenen yoga-anatomieboek. Het biedt een leidraad voor iedere yogabeoefenaar. We krijgen inzicht in de unieke anatomische structuren van het lichaam en wat deze betekenen voor de bewegingsmogelijkheden van iedereen. Daarnaast worden er fysiologische bronnen van bewegingsbeperkingen onderzocht. Het eerste deel van het boek legt uit hoe spieren, fascia, pe.

7. Inner Engineering

NO DESCRIPTION

8. Yoga als levenskunst

Het boek Yoga als levenskunst biedt de lezer een diepgaande kijk op de yogafilosofie door B.K.S. Iyengar. Het boek begint met een korte biografie van Iyengar, waarna de essentie van zijn levenslange werk wordt besproken. Iyengar geloofde dat yoga het perfecte pad is om totale vrijheid te bereiken, en vervolgens de kracht te vinden om in harmonie met de wereld te leven. Het boek leert de lezer over de filosofische principes achter yoga, zoals meditatie, concentratie en het beoefenen van yoga-asana's (houdingen). Ook geeft het boek inzicht in de spirituele principes achter yoga en de essentiële rol van discipline. In het boek staan ook praktische tips over hoe je yoga kunt toepassen in je dagelijks leven. Al met al is dit een onmisbaar boek voor iedereen die interesse heeft in yoga, of het nu is om te beginnen met de beoefening van yoga of om je kennis en begrip van yoga te verdiepen.

9. Kinderyoga Kinderyoga

Kinderyoga is een hele leuke en gezonde manier om kinderen te helpen om rust te vinden. Kinderyoga is een combinatie van yoga en creatieve spelletjes, dans, ademhalingsoefeningen en meditatie. Door deze combinatie krijgen kinderen een kans om zichzelf te ontplooien en hun emoties en gevoelens te uiten. Kinderyoga brengt plezier in de beweging, stimuleert creativiteit en verbetert de balans en coördinatie. Hierdoor leren kinderen op een leuke manier bewust om te gaan met hun lichaam en hun geest. Kinderyoga is een perfecte manier om kinderen te helpen om meer rust en balans te vinden in hun leven. Het is een leuke manier om kinderen te leren omgaan met stress en angst en helpt hen om meer zelfvertrouwen te krijgen.

10. De 7 spirituele wetten van yoga

De 7 spirituele wetten van yoga is een geweldige manier om je yoga-praktijk te verdiepen. Je kunt leren hoe je deze 7 wetten in je dagelijks leven kunt toepassen om je leven te verrijken. Deepak Chopra en David Simon leren je hoe je energie kunt verhogen door een diepere koppeling met je spirituele zelf. Deze boek geeft je handvatten om je eigen gezondheid, welzijn en spirituele ontwikkeling te versterken. Ook krijg je een dieper begrip van het universum en hoe je je eigen leven kunt verbeteren door de kracht van yoga. De 7 spirituele wetten van yoga leert je hoe je tot meer rust en balans kunt komen door de principes van yoga toe te passen in je dagelijkse leven. Zo leer je ook hoe je je relaties kunt versterken en meer vrede en liefde in je leven kunt ervaren.

Veelgestelde vragen over yoga boeken

De beste yoga boeken in onze top 10 lijst worden zorgvuldig uitgekozen door ons panel aan experts. 

Onze experts bestaan uit ervaren lezers die zich vooral richten op het yoga genre. Zodoende hebben zij een veelvoud aan yoga boeken gelezen opdat zij een totaalbeeld hebben gekregen van het aanbod dat er is. 

Onze reviews zijn voortdurend, wat wil zeggen dat zodra er een nieuw boek in het yoga genre uitkomt, gaan wij deze lezen en beoordelen. Mocht een nieuw yoga boek een plekje in onze top 10 verdienen, dan updaten wij de lijst.

Actuele top yoga boeken

Concluderend kunnen we zeggen dat wanneer je overweegt om een yoga boek aan te schaffen, je er goed aan doet om de volgende punten in ogenschouw te nemen.

Sommige lezers blijven bijvoorbeeld loyaal aan een bepaalde auteur omdat ze schijfstijl heel prettig vinden. Wanneer een auteur meerdere boeken geschreven heeft in hetzelfde yoga genre, en je hebt altijd met veel plezier deze boeken gelezen, is het een veilige keuze om een nieuw boek van deze zelfde auteur aan te schaffen.

Ben jij meer van de uitersten en ontdek je graag verschillende schrijfstijlen maar wel in hetzelfde yoga genre, dan zul je een totaal nieuw boek van een andere schrijver prefereren.

Alvorens de definitieve aankoop van een yoga boek, raden we zeker aan om de achterkant  en het voorwoord te lezen om zo een globale indruk te krijgen.

Wij hebben in ieder geval de keuze zo makkelijk mogelijk voor je proberen te maken door de yoga boeken die in het algemeen het best beoordeeld worden door de lezer in te dammen tot een top 10. Zo weet je bijna zeker dat welk boek in de top 10 je ook mocht aanschaffen, het beslist een leesgenot gaat zijn.