Top 10 beste waargebeurde verhalen boeken van 2023

Lees jij ook graag boeken in het genre van waargebeurde verhalen en ben je op zoek naar de volgende topper die je in één adem zult uitlezen?

waargebeurde verhalen boeken doen het goed bij het lezend publiek en ze worden veel geschreven dus het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken voor welk waargebeurde verhalen boek bij jou past. Daarnaast is er een groot verschil te zien tussen de kwaliteit in dit genre.

Gelukkig zijn hier onze boeken experts van vraageenexpert.nl die het onderzoekwerk al voor je gedaan hebben door de meest verkochte waargebeurde verhalen uit te lezen en zij hebben daaruit een top 10 voor je gemaakt.

Zodoende bespaar jij de tijd die je normaal kwijt was aan het uitzoeken van een boek, die je nu kunt steken in het lezen van een van de beste 10 waargebeurde verhalen boeken.

Benieuwd naar de top 10? Lees dan snel verder!

  1. waargebeurde verhalen

Inhoudsopgave

De top 10 waargebeurde verhalen boeken

1. Friends, lovers en het grote, verschrikkelijke ding

Friends, lovers en het grote, verschrikkelijke ding is een must-read voor fans van Friends en iedereen die geïnteresseerd is in hoe Matthew Perry zijn levenslange worsteling heeft doorstaan. Met een uniek perspectief, werpt hij een licht op de verslaving van binnenuit, de psychische kracht die hij nodig had om herstel te vinden en de lessen die hieruit te leren zijn. In Friends, lovers en het grote verschrikkelijke ding deelt Matthew Perry zijn levensverhaal met een openhartigheid die gepaard gaat met een diepe liefde voor zijn eigen verhaal. Hij biedt een openhartig kijkje op wat er aan de hand was en hoe hij ermee omging, waardoor de lezer een diepere verbinding voelt met deze iconische acteur en zijn worsteling. Het boek laat zien hoe sterk je kunt zijn in het gezicht van verslaving en hoe de kracht van liefde je kan helpen om te genezen.

2. Dag lieverd, tot zo

Nadja zit met haar twee jonge kinderen in schok en rouw. Maar met liefde, vertrouwen en hoop voor de toekomst weet ze het leven weer op te pakken. Met de product, Dag lieverd, tot zo, maak je een waardevolle herinnering aan Jeroen en de schitterende tijd die je samen hebt gehad. Het is een prachtige fotolijst met daarin een foto van Jeroen en zijn boodschap: "Dag lieverd, tot zo", die steeds herinnert aan zijn liefde, zijn warmte en zijn aanwezigheid. Je kan de fotolijst ophangen aan de muur, maar ook op de kast of aan de deur. De fotolijst heeft een afmeting van 30 bij 40 cm en is gemaakt van duurzame materialen. De perfecte combinatie van afbeeldingen en tekst maken het een uniek en bijzonder kunstwerk. Met Dag lieverd, tot zo, krijg je een gevoel van rust en troost. Een herinnering aan de liefde die Jeroen je gaf en een boodschap dat hij altijd bij je is. Deze fotolijst is niet alleen een prachtig kunstwerk, maar ook een waardevolle herinnering om voor altijd bij je te dragen. Je kunt de lijst als een kostbaar geschenk aan je geliefden geven, om hen te laten weten dat je altijd van ze houdt.

3. Ik was het duivelskind

Dit boek is het vervolg op Het Duivelskind en laat zien hoe Angel probeert haar leven weer op te bouwen. Ze worstelt met haar trauma, maar kijkt ook vooruit naar een betere toekomst. Door de emotionele beschrijvingen is het boek een intens luister- en leeservaring. De krachtige boodschap van dit boek is dat je je trauma kunt overwinnen en je leven weer op kunt bouwen. Angel geeft veel vrouwen hoop dat ze haar eigen leven weer in eigen handen kan nemen en dat er licht is aan het einde van de tunnel.

4. Koersen op geluk

In Koersen op geluk, de tweede autobiografie van Thomas Dekker, doet hij een dieper en persoonlijker inkijk in zijn leven. Koersen op geluk biedt een eerlijke, openhartige en onthullende blik op zijn leven. Dekker neemt je mee in zijn emoties, verhalen en herinneringen die hij heeft verzameld uit zijn carrière. De autobiografie gaat verder dan enkel de rauwe verhalen uit zijn leven. Het is een intiem portret van de man die niet alleen deel heeft uitgemaakt van de wielerwereld, maar ook een sterke persoonlijkheid is die tegen alle verwachtingen in zijn dromen waarmaakte. Dekker laat zien hoe hij met veerkracht en doorzettingsvermogen leerde omgaan met tegenslagen, overwinningen vierde en zijn leven opnieuw vormgaf. Thomas Dekkers tweede autobiografie, Koersen op geluk, is een openhartig en persoonlijk portret dat de lezer meeneemt op zijn ontdekkingsreis naar vrijheid en geluk. De verhalen zijn openhartig, emotioneel en inspirerend. Het is een must-read voor iedereen die zijn of haar dromen wil verwezenlijken.

5. Het kan ook nooit normaal

Het kan ook nooit normaal is de leukste manier om te ontdekken wat er zich echt afspeelt achter de schermen bij de politie. In deze unieke serie volgt u de bekendste politieagent van Nederland, Jan van Leiden. Deze politieagent neemt u mee in zijn avonturen, waarbij hij komt tegenover uiteenlopende personages, zoals criminelen, slachtoffers en collega's. Bij ieder avontuur staat de agent Jan voor de vraag hoe hij de situatie het beste kan oplossen. In de serie worden verschillende thema's behandeld, zoals eerlijkheid, verantwoordelijkheid en vriendschap. Door de komische elementen en de unieke kijk op de wereld van de politie, is dit een serie die iedereen zal aanspreken. Daarnaast zijn er ook speciale afleveringen met gasten uit de wereld van de politie, waarin zij hun eigen verhalen vertellen. Het kan ook nooit normaal is een unieke serie die zowel interessant als vermakelijk is. De serie biedt een unieke kijk op de wereld van de politie, waarbij Jan van Leiden de kijkers meeneemt in zijn avonturen. Daarnaast worden er ook thema's behandeld die iedereen aanspreken. Deze serie is een must-have voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van de politie.

6. Hannelore, het meisje uit de sekte

Hannelore, het meisje uit de sekte is een boeiend verhaal over een jonge vrouw die veel moed moest opbrengen om uit een schrikbewind te ontsnappen. Het boek is geschreven door de hoofdpersoon zelf en geeft een eerlijk en open kijkje in haar leven. Het verhaal laat de lezer kennis maken met de complexe situatie en de beperkingen die Hannelore ervaarde. Tegelijkertijd wordt er stilgestaan bij haar krachtige vechtlust om het kwaad te overwinnen. Hannelore, het meisje uit de sekte is een persoonlijk, boeiend en meeslepend verhaal dat laat zien hoe een moedig meisje haar leven terug heeft kunnen krijgen. Het boek geeft een kritisch beeld van de huidige sektesituatie in Nederland en laat zien hoe verschillende personen slachtoffer zijn geworden van deze invloed. Het is een waardevol verhaal dat een diepgaande invloed kan hebben op de lezer. Het boek is een must-read voor iedereen die meer wil weten over de situatie in sektes en de gevolgen hiervan op lange termijn.

7. Een verschrikkelijk geheim

Het wordt echter algauw duidelijk dat Dave nog veel meer verschrikkelijke geheimen heeft. Cathy doet er alles aan om Tilly te beschermen, maar haar kracht wordt op de proef gesteld als de waarheid uiteindelijk boven water komt. Een verschrikkelijk geheim is een emotioneel, waargebeurd verhaal over moed, liefde en veerkracht. Het is een verhaal over een moeder die haar kind wil beschermen, en over een pleegmoeder die er alles aan doet om haar te helpen. Het is ook een verhaal over verlies en hoe je om moet gaan met de pijn van het verleden. Cathy's onvoorwaardelijke liefde en haar toewijding aan Tilly zijn een inspiratie voor iedereen die met vergelijkbare situaties wordt geconfronteerd.

8. De jongen die te veel voelde

De jongen die te veel voelde vertelt het bijzondere verhaal van Henry Markram, 'de Elon Musk van de neurowetenschap'. Toen hij vader werd van zijn zoon Kai, bleek al snel dat de jongen anders was: hij was autistisch. Dit was een breekpunt voor Markram, die zich realiseerde hoe weinig zijn wetenschap zijn zoon kon helpen. Henry begon jarenlang intensief onderzoek te doen in de beste onderzoeksinstituten ter wereld om het autisme van zijn zoon te begrijpen. Journalist Lorenz Wagner heeft maandenlang met de familie Markram doorgebracht en vertelt hun verhaal in dit boek. Hij duikt ook in de baanbrekende inzichten over autisme die Henry Markram heeft ontwikkeld en de tot dusver onbekende kanten van de menselijke hersenen. Bij het lezen van dit boek zal je inzichten krijgen over autisme, maar ook over het leven van een vader en zoon en de kracht van wetenschap. Dit boek is een meeslepend verhaal over een van de briljantste onderzoekers ter wereld. De jongen die te veel voelde is het verhaal van Henry Markram en zijn zoektocht naar begrip voor zijn autistische zoon. Lorenz Wagner, winnaar van tal van journalistieke prijzen, heeft een geweldig optimistisch boek geschreven dat je meeneemt in de zoektocht van de vader en zoon naar begrip en kennis.

9. Witte zwanen, zwarte zwanen

Het sprookjesachtige verhaal van Witte Zwanen, Zwarte Zwanen is een klassieker geschreven door Ida Vos. Het is een verhaal over twee zusjes, Mina en Fien, die in een klein dorpje in Nederland wonen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De twee zusjes beleven een avontuur dat hun leven voor altijd verandert. Ze ontdekken de magie van de natuur en de kracht van liefde en vriendschap. Het verhaal is vooral bedoeld om kinderen in een leeftijd van 9 tot 12 jaar te inspireren. De tweeling reist door het landschap en leert steeds meer over de wereld om hen heen. Ze krijgen de kans om de sterkere kanten in zichzelf te ontdekken en confronteren uiteindelijk hun eigen angsten. Witte Zwanen, Zwarte Zwanen is een prachtig verhaal dat kinderen helpt om het verleden te begrijpen en leert dat je sterk moet zijn om je dromen waar te maken.

10. De belofte

De belofte is een briljant geschreven, hartverscheurend verhaal over de liefde tussen Ria en Edwin en hoe hun liefde in staat is om elke storm te weerstaan. Het verhaal volgt het koppel als hun leven op het spel staat, en de beloften die ze elkaar doen, als ze zich aanpassen aan de veranderingen die dementie met zich meebrengt. De belofte is een intens emotioneel drama, dat laat zien hoe liefde diep gaat, zelfs als de herinneringen uiteindelijk verdwijnen. Het geeft een unieke kijk op het verwarrende leven dat het stellen moeten leiden als de dementie van Ria voortgaat. Het boek bevat ontroerende momenten die je waarschijnlijk niet snel zult vergeten. Deze verhaal bevat prachtig geschreven dialogen, waarin de liefde die Ria en Edwin voor elkaar voelen, op een aangrijpende manier wordt beschreven. De lezer krijgt het gevoel dat hij of zij er echt bij is, en kan de emoties voelen die de personages doorstaan. Het verhaal zal je laten nadenken over liefde, leven en waar je je beloften aan houdt.

Veelgestelde vragen over waargebeurde verhalen boeken

De beste waargebeurde verhalen boeken in onze top 10 lijst worden zorgvuldig uitgekozen door ons panel aan experts. 

Onze experts bestaan uit ervaren lezers die zich vooral richten op het waargebeurde verhalen genre. Zodoende hebben zij een veelvoud aan waargebeurde verhalen boeken gelezen opdat zij een totaalbeeld hebben gekregen van het aanbod dat er is. 

Onze reviews zijn voortdurend, wat wil zeggen dat zodra er een nieuw boek in het waargebeurde verhalen genre uitkomt, gaan wij deze lezen en beoordelen. Mocht een nieuw waargebeurde verhalen boek een plekje in onze top 10 verdienen, dan updaten wij de lijst.

Actuele top waargebeurde verhalen boeken

Concluderend kunnen we zeggen dat wanneer je overweegt om een waargebeurde verhalen boek aan te schaffen, je er goed aan doet om de volgende punten in ogenschouw te nemen.

Sommige lezers blijven bijvoorbeeld loyaal aan een bepaalde auteur omdat ze schijfstijl heel prettig vinden. Wanneer een auteur meerdere boeken geschreven heeft in hetzelfde waargebeurde verhalen genre, en je hebt altijd met veel plezier deze boeken gelezen, is het een veilige keuze om een nieuw boek van deze zelfde auteur aan te schaffen.

Ben jij meer van de uitersten en ontdek je graag verschillende schrijfstijlen maar wel in hetzelfde waargebeurde verhalen genre, dan zul je een totaal nieuw boek van een andere schrijver prefereren.

Alvorens de definitieve aankoop van een waargebeurde verhalen boek, raden we zeker aan om de achterkant  en het voorwoord te lezen om zo een globale indruk te krijgen.

Wij hebben in ieder geval de keuze zo makkelijk mogelijk voor je proberen te maken door de waargebeurde verhalen boeken die in het algemeen het best beoordeeld worden door de lezer in te dammen tot een top 10. Zo weet je bijna zeker dat welk boek in de top 10 je ook mocht aanschaffen, het beslist een leesgenot gaat zijn.