Top 10 beste voetbal boeken van 2023

Lees jij ook graag boeken in het genre van voetbal en ben je op zoek naar de volgende topper die je in Ă©Ă©n adem zult uitlezen?

voetbal boeken doen het goed bij het lezend publiek en ze worden veel geschreven dus het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken voor welk voetbal boek bij jou past. Daarnaast is er een groot verschil te zien tussen de kwaliteit in dit genre.

Gelukkig zijn hier onze boeken experts van vraageenexpert.nl die het onderzoekwerk al voor je gedaan hebben door de meest verkochte voetbal uit te lezen en zij hebben daaruit een top 10 voor je gemaakt.

Zodoende bespaar jij de tijd die je normaal kwijt was aan het uitzoeken van een boek, die je nu kunt steken in het lezen van een van de beste 10 voetbal boeken.

Benieuwd naar de top 10? Lees dan snel verder!

  1. voetbal

Inhoudsopgave

De top 10 voetbal boeken

1. 90 minuten oorlog

"90 minuten oorlog" is een documentaire over de politieke spanningen die voetbal omringen. Deze fascinerende film neemt je mee langs de verschillende continenten en deuren, waaronder de verhalen van de wereldkampioenen van Ivoorkust en de beroemde mondiale competitie. Dit is een must-see voor iedereen die geĂŻnteresseerd is in de geschiedenis van het voetbal, de politieke gevolgen van de sport en de wijze waarop het voetbal mensen verbindt, ongeacht hun politieke overtuiging. De film biedt een uniek inzicht in de verhalen van de spelers, de coaches, de fans en de politieke leiders. Je zult gefascineerd zijn door de manier waarop deze documentaire zich ontwikkelt en de verschillende verhalen die worden verteld. Met een combinatie van archiefbeelden en interviews met mensen uit de voetbalwereld, biedt deze documentaire een interessant perspectief op het verhaal achter het voetbal.

2. De canon van het Nederlandse voetbal

De Canon van het Nederlandse Voetbal is meer dan alleen een boek om te lezen. Het is een monumentaal meesterwerk dat de liefde voor onze sport laat zien. Het boek neemt je mee op een reis langs alle grote momenten in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Van de eerste Nederlandse voetbalbond tot de uitvinding van het voetbalveld, van de komst van de KNVB Cup tot de komst van de Eredivisie, van de Europese successen tot de grote internationale voetballers. Met de Canon van het Nederlandse Voetbal krijg je een compleet overzicht van de voetbalgeschiedenis van Nederland. In dit boek staan alle verhalen die zorgen dat voetbal zo bijzonder is - verhalen die je kunt verzamelen, delen en beleven. Voor jong en oud, voor voetbalenthousiastelingen en iedereen die van voetbal houdt. Dit boek is een eerbetoon aan het Nederlandse voetbal, een blijvende herinnering aan al het moois dat we hebben meegemaakt.

3. 101 dingen die je weten moet over Ajax

Met 101 dingen die je moet weten over Ajax heeft Menno Pot een boek geschreven dat de geschiedenis van de club op een unieke manier samenvat. Verhalen, weetjes en feiten die het verleden van de club tot leven brengen. Het boek bevat allerlei informatie over de club, zoals de beroemde shirt, de stadions, de supporters en nog veel meer. Hierdoor komt de liefde voor de club bij elke lezer naar boven. Het boek is een must-have voor iedere Ajacied, maar het is ook interessant voor mensen die geĂŻnteresseerd zijn in de rijke geschiedenis van Ajax. Het boek is geschreven met veel liefde en heeft een gevoel van nostalgie. Het is een eerbetoon aan de club, waarin de lezer kennis kan maken met de mooiste momenten uit de clubgeschiedenis. 101 dingen die je moet weten over Ajax biedt een mooi overzicht van de geschiedenis van de club en is een must-read voor elke Ajacied.

4. Lourdes aan de Maas

Deze fans hebben de liefde voor de Rotterdamse club laten zien door de prachtige lijn Lourdes aan de Maas. Het assortiment omvat een reeks kledingstukken, zoals t-shirts, truien, sweaters, petten, hoodies en accessoires. De kledingstukken van de Lourdes aan de Maas-collectie zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben een onderscheidend ontwerp. Ze combineren de klassieke Feyenoord-thema's met een modern tintje. De kleuren zijn ontworpen om trots te zijn op de club, maar ook om te passen bij de stijl van elke fan. Er zijn zowel zachte als zware stoffen beschikbaar, zodat je altijd het comfort krijgt dat je verdient. De Lourdes aan de Maas-collectie is een unieke manier om je trots op Feyenoord te tonen. Als je een fan bent van de club, dan is dit de perfecte manier om je passie te laten zien. Laat iedereen zien dat je een echte Feyenoord-fan bent met deze kledingstukken.

5. FC de Rebellen

Vanaf het eerste moment dat de spelers elkaar ontmoetten, was er een speciale band tussen de spelers. Er was meer dan alleen voetbal wat hen bij elkaar hield. Zo werd er veel gegrapt, gedanst en gelachen. In FC de Rebellen worden deze momenten uitgebreid beschreven, waardoor je een kijkje krijgt in de spelerswereld. De verschillen tussen de spelers maken het boek ook zo bijzonder. Van de excentrieke John de Wolf tot de fanatieke Romano Denneboom, de lezers krijgen een dichtbij het team. Ook de minder leuke kanten van het voetbal komen aan bod, zoals de geruchtenmakerij en de jaloezie tussen de spelers. Rick van Leeuwen heeft dit allemaal op een toegankelijke manier op papier gezet, waardoor iedereen het boek kan lezen en genieten.

6. Adrenaline

Adrenaline is een boek over leven en overleven. Het is het verhaal van een man die op zoek is naar een manier om vooruit te komen in een wereld die niet altijd even meelevend is. In dit boek vind je de kracht om je beste leven te leiden, ongeacht wat er gebeurt. Vanaf de eerste pagina voel je de energie en de mogelijkheden die het boek biedt. De auteur geeft je inzicht in zijn eigen levensverhaal en de lessen die hij heeft geleerd door de jaren heen. Je leest over de kracht van keuzes en de mogelijkheden die er zijn om elke dag beter te worden. Adrenaline is een boek dat je helpt om je angsten te overwinnen en je leven in je eigen handen te nemen. Het is een bemoedigende, inspirerende en krachtige leidraad die je helpt om de kracht die in je schuilt te ontdekken. Het is een boek dat je helpt om je doelen te bereiken, ongeacht wat het leven je in de weg legt.

7. Mbapp

Kylian Mbappé werd op 16-jarige leeftijd gepresenteerd bij AS Monaco in de Ligue 1. Zijn verbluffende prestaties leidden ertoe dat AS Monaco dat seizoen landskampioen van Frankrijk werd. Toen hij de volgende zomer op het WK in Rusland speelde, werd hij de jongste speler in de geschiedenis die scoorde op een wereldkampioenschap en wereldkampioen werd. Mbappé heeft in zijn korte carrière al veel records gebroken, waaronder het scoren van vier doelpunten in zeven Ligue 1-wedstrijden. De manier waarop hij zijn tegenstanders verslaat met zijn snelle looprichtingen maakt hem tot een van de meest spannende spelers in het voetbal. Zijn prestaties worden vaak vergeleken met die van de beste spelers ooit, waaronder Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Mbappé staat bekend om zijn kracht, vaardigheid en snelheid, waardoor hij een unieke stijl van voetbal heeft. Hij is een echt fenomeen in het voetbal en hard op weg om een ​​van de grootste namen ooit in het voetbal te worden. Met de Mbappé-collectie kun je je verzekerd voelen van de beste kwaliteit en de meest comfortabele pasvorm. Deze collectie wordt geleverd met een assortiment aan stijlen en kleuren, waardoor iedereen het perfecte item kan vinden dat bij zijn of haar stijl past.

8. FC Barcelona Het imperium

Het imperium van FC Barcelona is in de afgelopen jaren steeds verder uitgebreid. Met hun unieke logo, samengetrokken uit de Catalaanse vlag en het kenmerkende “Mes Que Un Club” (meer dan een club) motto, hebben ze een globale aanwezigheid gecreëerd. Met de FC Barcelona Het imperium collectie krijg je de kans om deel uit te maken van deze wereldwijde beweging. De collectie bestaat uit een verscheidenheid aan stijlvolle kledingstukken, gecombineerd met authentieke clubdetails. Van shirts en sweaters tot broeken en schoenen, elk item is afgewerkt met clubinsignes en kleuren, waardoor je je een echte Barça fan kan voelen. De FC Barcelona Het imperium collectie is de perfecte manier om deel uit te maken van de wereldwijde aanwezigheid van de club. Je wordt een echte fan en draagt dit met trots. FC Barcelona is de best verdienende voetbalclub ter wereld en ook een van de meest invloedrijke. Met meer dan 214 miljoen volgers op sociale media heeft Barça meer gemeen met grote multinationals dan met menig andere voetbalclub. Het logo, samengesteld uit de Catalaanse vlag en het bekende “Mes Que Un Club” (meer dan een club) motto, hebben ze een globale aanwezigheid gecreëerd. Met de FC Barcelona Het imperium collectie krijg je de kans om deel te nemen aan deze wereldwijde beweging. De collectie bestaat uit een scala aan stijlvolle kledingstukken, gecombineerd met authentie.

9. Basishandboek Voetbal

Dit basishandboek voetbal is perfect voor jou! Met dit handboek heb je alle informatie die je nodig hebt voor het spelen, trainen, beheersen en beoordelen van voetbal. Het geeft je een duidelijk overzicht van de basisregels, technieken en tactieken. Daarnaast geeft het je ook informatie over de geschiedenis en evolutie van het spel, evenals veel tips en trucs om je spel te verbeteren. Het handboek is bovendien verdeeld in een duidelijk gedefinieerde secties, zodat je gemakkelijk kunt navigeren en actief kunt bladeren om informatie te vinden. De talloze illustraties en foto's geven je een dynamische visuele ervaring en helpen je de technieken en tactieken te begrijpen. Het boek is geschreven door ervaren voetballers en trainers die hun kennis en ervaring hebben gebundeld om de perfecte gids te creëren voor voetballiefhebbers. Het basishandboek voetbal is de perfecte gids voor iedereen die voetbal wil spelen, trainen, beheersen en beoordelen. Het biedt een duidelijk overzicht van de basisregels, technieken en tactieken, evenals informatie over de geschiedenis en evolutie van het spel. Daarnaast bevat het ook veel tips en trucs om je spel te verbeteren. Met de talloze illustraties en foto's krijg je een dynamische visuele ervaring en kun je de technieken en.

10. Jongensdromen

Jongensdromen, geschreven door Willem Vissers, geeft een ongeëvenaard perspectief op het gouden seizoen van Ajax in 2018-2019. De verslaggever volgt de verrichtingen van de spelers op de voet en beschrijft de emoties, de spanningen en de overwinningen in een prachtig verhaal. Hij neemt de lezer mee in de wereld van Ajax, waarin alles mogelijk is. Het boek biedt een unieke kijk op het verloop van het seizoen, met alle belangrijke wedstrijdverslagen, reportages, interviews en columns. Met verhalen over de spelers en de fans, de winst en de verliezen, en de vreugde en de teleurstelling, is er voor iedere liefhebber van Ajax genoeg te lezen. Het boek geeft een eerlijk beeld van de ups en downs van het seizoen, waardoor je als lezer een goed beeld krijgt van het opportunisme en de euforie die Ajax heeft meegemaakt. Jongensdromen wordt dus zeker een must-have voor iedere Ajax-fan.

Veelgestelde vragen over voetbal boeken

De beste voetbal boeken in onze top 10 lijst worden zorgvuldig uitgekozen door ons panel aan experts. 

Onze experts bestaan uit ervaren lezers die zich vooral richten op het voetbal genre. Zodoende hebben zij een veelvoud aan voetbal boeken gelezen opdat zij een totaalbeeld hebben gekregen van het aanbod dat er is. 

Onze reviews zijn voortdurend, wat wil zeggen dat zodra er een nieuw boek in het voetbal genre uitkomt, gaan wij deze lezen en beoordelen. Mocht een nieuw voetbal boek een plekje in onze top 10 verdienen, dan updaten wij de lijst.

Actuele top voetbal boeken

Concluderend kunnen we zeggen dat wanneer je overweegt om een voetbal boek aan te schaffen, je er goed aan doet om de volgende punten in ogenschouw te nemen.

Sommige lezers blijven bijvoorbeeld loyaal aan een bepaalde auteur omdat ze schijfstijl heel prettig vinden. Wanneer een auteur meerdere boeken geschreven heeft in hetzelfde voetbal genre, en je hebt altijd met veel plezier deze boeken gelezen, is het een veilige keuze om een nieuw boek van deze zelfde auteur aan te schaffen.

Ben jij meer van de uitersten en ontdek je graag verschillende schrijfstijlen maar wel in hetzelfde voetbal genre, dan zul je een totaal nieuw boek van een andere schrijver prefereren.

Alvorens de definitieve aankoop van een voetbal boek, raden we zeker aan om de achterkant  en het voorwoord te lezen om zo een globale indruk te krijgen.

Wij hebben in ieder geval de keuze zo makkelijk mogelijk voor je proberen te maken door de voetbal boeken die in het algemeen het best beoordeeld worden door de lezer in te dammen tot een top 10. Zo weet je bijna zeker dat welk boek in de top 10 je ook mocht aanschaffen, het beslist een leesgenot gaat zijn.