Top 10 beste true crime boeken van 2023

Lees jij ook graag boeken in het genre van true crime en ben je op zoek naar de volgende topper die je in Ć©Ć©n adem zult uitlezen?

true crime boeken doen het goed bij het lezend publiek en ze worden veel geschreven dus het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken voor welk true crime boek bij jou past. Daarnaast is er een groot verschil te zien tussen de kwaliteit in dit genre.

Gelukkig zijn hier onze boeken experts van vraageenexpert.nl die het onderzoekwerk al voor je gedaan hebben door de meest verkochte true crime uit te lezen en zij hebben daaruit een top 10 voor je gemaakt.

Zodoende bespaar jij de tijd die je normaal kwijt was aan het uitzoeken van een boek, die je nu kunt steken in het lezen van een van de beste 10 true crime boeken.

Benieuwd naar de top 10? Lees dan snel verder!

  1. true crime

Inhoudsopgave

De top 10 true crime boeken

1. Spookhoeve Ruinerwold

De spookhoeve Ruinerwold is een vakantiebestemming met een bijzondere geschiedenis. Deze voormalige boerderij is omgebouwd tot een unieke accommodatie waar u kunt genieten van de rust en stilte van de Drentse natuur. U kunt genieten van het uitzicht over de heide en de bossen, terwijl u luistert naar de vogels in de bosrand. De accommodatie bestaat uit een grote woonkeuken, waar u kunt genieten van heerlijke maaltijden in een rustgevende omgeving. Er zijn ook vijf comfortabele slaapkamers met eigen badkamers. Er is een binnenplaats met een terras, waar u kunt zitten in de zon om te relaxen en te genieten van het uitzicht. In het gebied rondom de spookhoeve kunt u genieten van wandelingen, fietsen, varen, zwemmen en zelfs paardrijden. Er is een prachtig meer in de buurt, waar u kunt genieten van het uitzicht en de rust van het water. Ook kunt u een bezoek brengen aan de vele historische monumenten, zoals de Drentse hunebedden en het voormalige kasteel Ruinerwold. De spookhoeve Ruinerwold is een unieke accommodatie waar u kunt genieten van de rust en stilte van de Drentse natuur. U kunt hier genieten van het prachtige uitzicht over de heide en de bossen, terwijl u luistert naar de vogels in de bosrand. De accommodatie bestaat uit een grote woonkeuken en vijf comfortabele slaapkamers met eigen badkamers. Er is ook een binnenplaats met terras,.

2. De Schiedamse cocaĆÆnemaffia

Het verhaal van de Schiedamse cocaĆÆnemaffia begint met de moord op Rinus Moerer. Het is een verhaal over de strijd om de macht in de Rotterdamse onderwereld, waarin de Schiedamse groep een belangrijke rol speelt. Het is een verhaal over bloedige afrekeningen tussen rivaliserende groepen, over de jacht op de zwakke schakels in de Rotterdamse drugshandel Ć©n over de verdachtmakingen tegen politie en justitie. De Schiedamse cocaĆÆnemaffia is een uniek kijkje in de wereld van de Rotterdamse onderwereld. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en vertelt het verhaal van de strijd om de controle in de Rotterdamse drugshandel. Het is een spannend verhaal dat de lezer meeneemt naar de wereld van geweld, machtsstrijd en corruptie. De Schiedamse cocaĆÆnemaffia is een boeiend verhaal dat u meeneemt in de onderwereld van Rotterdam. Het is een verhaal over gewelddadige afrekeningen, de strijd om de macht en de omkoping van politie en justitie. Het boek geeft een uniek kijkje in de wereld van de drugshandel en biedt een realistisch beeld van de strijd in de Rotterdamse onderwereld.

3. True Crime Bloedgabbers

True Crime Bloedgabbers neemt de lezer mee terug naar het Amsterdam van de late jaren zeventig en vroege jaren tachtig. In dit deel wordt de geschiedenis van de toekomstige Heinekenontvoerders voortgezet. Het begint spectaculair met een achtervolging door Amsterdam die eindigt in een wildwestachtig vuurgevecht tussen criminelen en politie. Hierbij raakt Jan Boelaard zwaar gewond, maar de mannen weten toch te ontkomen. De hiƫrarchie binnen de groep verschuift langzaam maar zeker, waardoor Cor van Hout meer invloed krijgt. Ook Willem Holleeder wordt een vast deel van het hechte vriendenclubje. Samen gaan ze op pad om verschillende brutale overvallen te plegen. Hierbij komt veel geld kijken en de mannen leven op grote voet. Soms gaat het fout tijdens een overval, maar voor de mannen is dit een onderdeel van hun leerproces. Justitie kan slechts gissen wie de daders zijn. De bloedgabbers begonnen hun leven als criminelen in deze periode en deze geschiedenis wordt nu voor het eerst verteld. True Crime Bloedgabbers geeft de lezer een fascinerende kijk in de voorgeschiedenis van de Heinekenontvoerders.

4. Seriemoordenaars in hun eigen woorden

Seriemoordenaars in hun eigen woorden is een indringend boek waarin de vermaarde Britse criminoloog Christopher Berry-Dee verschillende seriemoordenaars ondervraagd heeft. De interviews zijn afgenomen in de zwaarst bewaakte gevangenissen en de brieven van de misdadigers zijn meegenomen in het boek. De lezer krijgt een inkijk in de levensgeschiedenis van de seriemoordenaars en een beschrijving van hun misdaden. De verhalen worden aangevuld met hun verklaringen, excuses en beweringen. Het boek bevat bekende seriemoordenaars, maar ook minder bekende verhalen die minstens zo fascinerend zijn. Berry-Dee maakt duidelijk dat deze personen niet voor niets in de dodencellen terechtkwamen. Dit boek is een absolute must read voor alle liefhebbers van true crime en is afschuwelijker dan Hannibal Lecter, maar tegelijk ook ongelooflijk fascinerend. Christopher Berry-Dee is een internationaal erkende expert op het gebied van serial killers. Zijn werk is verplichte kost voor politieopleidingen, waaronder die van de FBI.

5. De Kooi

Met De Kooi word je meegenomen naar de onderwereld waar Marcel actief was. De Kooi is gebaseerd op echte verhalen en is een thriller vol spanning en actie. In De Kooi krijgt de lezer een kijkje in de wereld van de criminele onderwereld. Marcel vertelt zijn verhaal met veel bewegingen, spanning en actie. Hij neemt je mee op een reis vol spanning en avontuur. De Kooi is een boek dat je niet mag missen als je van thrillers houdt. De schrijver is een ervaren agent en vertelt de verhalen met een unieke stijl. Het verhaal is gebaseerd op echte gebeurtenissen en Marcel weet als geen ander hoe het is om undercover te werken. De Kooi is een boek dat je zo op kunt pakken en niet meer weg kunt leggen. De schrijver brengt de emoties goed over en je voelt je meegezogen in het verhaal. De verhalen worden op een realistische manier beschreven, waardoor je het gevoel krijgt alsof je er zelf bij bent. De Kooi is een onmisbaar boek voor thrillerfans die meegenomen willen worden in de wereld van de criminele onderwereld.

6. True Crime Wij willen gangster worden

1983) van een groepje misdadigers die de politie en de rechterlijke macht altijd een stap voor waren. Met als hoogtepunt de Heinekenontvoering. Wij willen gangster worden is een boeiend verslag van een decennium waarin het leven van deze vier mannen een onverwachte wending kreeg. Productnaam: True Crime Wij willen gangster worden Productbeschrijving: Wie niet steelt of erft, zal werken tot hij sterft. Veel geld vergaren, dat was hun doel. De misdaad fascineerde en lokte. In november 1983 werd Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer ontvoerd. Jan Boellaard, Frans Meijer, Cor van Hout en Willem Holleeder werden plots de bekendste criminelen van Nederland. Hoewel de recherche aanwijzingen had dat ze al langer bij verschillende misdaden betrokken waren, werden ze alleen voor de ontvoering veroordeeld. In 1991 werden ze van verdere rechtsvervolging ontslagen. Wij willen gangster worden voert de lezer terug naar de jaren zestig en zeventig in Amsterdam. Het boek geeft een fascinerend verslag van een decennium waarin de vier mannen een onverwachte wending kregen. Het vertelt over hun opkomst als criminelen en het hoogtepunt, de Heineken-ontvoering. Lees het verhaal van een groep misdadigers die de politie en de rechterlijke macht altijd een stap voor bleken te zijn. Het lezen van dit boek is een avontuur van verraad, leugens en bedrog. Maar ook een verhaal vol moed en eerlijkheid. Een boek dat je niet mag missen.

7. Mocro maffia

Mocro Maffia is een Nederlandse serie die een scherp beeld geeft van het leven in de onderwereld van Amsterdam. De serie volgt een groep jonge criminelen die worstelen met het verleden, de toekomst en de steeds veranderende wereld rondom hen. De serie laat de kijker kennis maken met de meedogenloze wereld van de criminaliteit en de oneerlijke verhoudingen die er bestaan. Het verhaal laat zien hoe de personages hun weg zoeken in deze harde wereld, terwijl ze hun loyaliteit en eerlijkheid proberen vast te houden. De serie is realistisch, maar ook spannend. De combinatie van dit alles maakt Mocro Maffia een unieke ervaring. Het verhaal voelt gelaagd en gedetailleerd aan, met een gevoel van drama. Het biedt een inkijk in de wereld die we ons vaak alleen maar kunnen voorstellen. Het is geen gemakkelijke kijkervaring, maar het is zeker de moeite waard.

8. De Holleeder trilogie 1 Judas

De Holleeder trilogie 1 Judas is een onthutsende vertelling over Willem Holleeder en zijn zus Astrid. In dit boek geeft Astrid een intieme kijk in het leven van haar broer, zijn gangsterleven en hun gezamenlijke geschiedenis. Dat begint met het verhaal van de Heineken-ontvoering in 1983. Het boek gaat verder in de diepte dan enkel de Heineken-ontvoering. Astrid Holleeder verhaalt niet alleen over de schaduwzijde van de familie, maar ook over hun wederzijdse liefde. Astrid neemt ons mee in haar persoonlijke geschiedenis in een onthullende en emotionele reis door de Holleeder-dynastie. De verhalen over de mythe van de Willem Holleeder worden gecombineerd met het portret van een gezin dat door de schaduwen van de misdaad leefde, maar ook de liefde en hoop doorstond.

9. De Holleeder trilogie 2 Dagboek van een getuige

De Holleeder trilogie 2 Dagboek van een getuige is een vervolg op de eerste bestseller die de geschiedenis van de Holleeder familie in kaart bracht. In dit boek wordt getuige Astrid Holleeder gevolgd tijdens haar zoektocht naar waarheid en gerechtigheid. Astrid Holleeder begon haar reis als een eenvoudige studente, maar werd uiteindelijk een getuige voor de rechtbank in de zaak tegen haar broer, Willem Holleeder. Dit boek zet de reis van Astrid verder met haar verhalen over de moeilijke keuzes die ze heeft moeten maken, de mensen die ze heeft ontmoet en de tol die haar getuigenis heeft geƫist. Dit boek is een openhartig en confronterend portret van Astrid Holleeder, maar ook van de mensen om haar heen. Het is een indrukwekkend verhaal over een vrouw die klaar stond om voor wat rechtvaardigheid te strijden, ondanks alle persoonlijke risico's. Het boek is geschreven met gevoel voor details en gevoel voor taal, waardoor het een onmisbaar deel van de Holleeder trilogie is.

10. Een moord kost meer levens

Dit boek is een absolute must-read voor iedereen die geĆÆnteresseerd is in de gevaren die de misdaad met zich meebrengt. De verhalen die verteld worden in dit boek zijn verontrustend en laten je nadenken over wat er kan gebeuren als je verkeerde beslissingen neemt. De gebeurtenissen in het boek laten zien hoe een moord meer levens kan kosten. Het verhaal toont ook een diepgaande kijk op de gevolgen van een misdaad. Als lezer krijg je een goed beeld van hoe de daders zich voelen en hoe hun leven verandert als gevolg van hun daden. Peter R. de Vries, de auteur van dit boek, is een ervaren journalist en auteur met een jarenlange ervaring in het schrijven over misdaad. Zijn boek geeft een realistisch beeld van de werkelijkheid en is daarom een waardevolle aanvulling op het genre. Het boek biedt ook inzichten in de gevolgen van criminaliteit en de gevolgen van een misdaad voor de slachtoffers en hun geliefden.

Veelgestelde vragen over true crime boeken

De beste true crime boeken in onze top 10 lijst worden zorgvuldig uitgekozen door ons panel aan experts.Ā 

Onze experts bestaan uit ervaren lezers die zich vooral richten op het true crime genre. Zodoende hebben zij een veelvoud aan true crime boeken gelezen opdat zij een totaalbeeld hebben gekregen van het aanbod dat er is.Ā 

Onze reviews zijn voortdurend, wat wil zeggen dat zodra er een nieuw boek in het true crime genre uitkomt, gaan wij deze lezen en beoordelen. Mocht een nieuw true crime boek een plekje in onze top 10 verdienen, dan updaten wij de lijst.

Actuele top true crime boeken

Concluderend kunnen we zeggen dat wanneer je overweegt om een true crime boek aan te schaffen, je er goed aan doet om de volgende punten in ogenschouw te nemen.

Sommige lezers blijven bijvoorbeeld loyaal aan een bepaalde auteur omdat ze schijfstijl heel prettig vinden. Wanneer een auteur meerdere boeken geschreven heeft in hetzelfde true crime genre, en je hebt altijd met veel plezier deze boeken gelezen, is het een veilige keuze om een nieuw boek van deze zelfde auteur aan te schaffen.

Ben jij meer van de uitersten en ontdek je graag verschillende schrijfstijlen maar wel in hetzelfde true crime genre, dan zul je een totaal nieuw boek van een andere schrijver prefereren.

Alvorens de definitieve aankoop van een true crime boek, raden we zeker aan om de achterkantĀ  en het voorwoord te lezen om zo een globale indruk te krijgen.

Wij hebben in ieder geval de keuze zo makkelijk mogelijk voor je proberen te maken door de true crime boeken die in het algemeen het best beoordeeld worden door de lezer in te dammen tot een top 10. Zo weet je bijna zeker dat welk boek in de top 10 je ook mocht aanschaffen, het beslist een leesgenot gaat zijn.