Top 10 beste thriller boeken van 2023

Lees jij ook graag boeken in het genre van thriller en ben je op zoek naar de volgende topper die je in één adem zult uitlezen?

thriller boeken doen het goed bij het lezend publiek en ze worden veel geschreven dus het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken voor welk thriller boek bij jou past. Daarnaast is er een groot verschil te zien tussen de kwaliteit in dit genre.

Gelukkig zijn hier onze boeken experts van vraageenexpert.nl die het onderzoekwerk al voor je gedaan hebben door de meest verkochte thriller uit te lezen en zij hebben daaruit een top 10 voor je gemaakt.

Zodoende bespaar jij de tijd die je normaal kwijt was aan het uitzoeken van een boek, die je nu kunt steken in het lezen van een van de beste 10 thriller boeken.

Benieuwd naar de top 10? Lees dan snel verder!

  1. thriller

Inhoudsopgave

De top 10 thriller boeken

1. Joona Linna Spin

Joona Linna Spin is een spannende thriller die Saga naar de schimmige wereld achter de dreigende boodschap voert. Het verhaal begint in Stockholm, waar Saga wordt geconfronteerd met de duistere geschiedenis van een vermiste arts. Ze begint te onderzoeken wat er precies is gebeurd en stuit op gevaren die nog niet eerder waren aangetroffen. Deze thriller neemt de lezer mee op een gevaarlijke reis. De spanning neemt toe met elke pagina, waardoor de lezer meegesleept wordt in een wereld vol mysterie en avontuur. De intense stijl van schrijven en de opwindende plot zijn een must voor fans van spanning en sensatie. Joona Linna Spin is een boek dat gelezen moet worden.

2. De jongens uit Biloxi

De jongens uit Biloxi is de nieuwste thriller van John Grisham die het verhaal vertelt van twee jongens die opgroeien in de stad Biloxi. Ze zijn beide uit immigrantenfamilies afkomstig, maar de een is de zoon van een advocaat en de ander de zoon van een tuinman. De jongens worden vrienden maar komen als volwassenen tegenover elkaar te staan in een rechtbank. Het gaat om een gevecht op leven en dood. Deze thriller neemt je mee in een intense reis, gevuld met plotwendingen en verrassende onthullingen. Je leert de twee personages steeds beter kennen terwijl je meeleeft met hun verdriet, hun hoop en hun strijd. Door de intensiteit van het verhaal en de spanning die het oproept, zal je tot het laatste moment blijven ademloos toekijken of de jongens uit Biloxi uiteindelijk als winnaars of verliezers uit de strijd zullen komen.

3. Gletsjer

Gletsjer, het sensationele debuut van Maaike van Dijk, is een boeiende thriller die je meeneemt naar de bergen in Duitsland. In dit boek wordt de lezer meegenomen in een spannend avontuur waarin Maaike haar zus probeert te redden. Maaike is vastbesloten om de waarheid boven tafel te krijgen, maar komt al snel tot de ontdekking dat dat een gevaarlijke missie is. Ondertussen heeft Maaike ook te maken met een gevaarlijke liefdesaffaire. Terwijl ze steeds meer in het mysterie verwikkeld raakt, ontdekt Maaike dat er meer aan de hand is dan alleen het verdwijnen van haar zus. Gletsjer is een intens verhaal vol spanning, liefde en verraad dat je compleet meesleurt. Deze thriller is een pageturner die je niet meer uit je handen legt. Gletsjer is een adembenemende thriller die je meesleept naar de bergen van Duitsland. Maaike is vastbesloten om haar zus te vinden, maar krijgt hierbij te maken met gevaren en verraderlijke liefdesaffaires. Het verhaal is vol spanning en verraad en zal je helemaal meesleuren. Word getrakteerd op een intens boek vol avontuur, liefde en mysterie!

4. Fairy Tale

Charlie's leven wordt een sprookje als hij op een dag een mysterieuze koffer ontvangt. De koffer bevat een spiegel die hem in staat stelt om in een andere wereld te reizen. In deze andere wereld ontmoet hij Magica, een wonderbaarlijke fee die hem laat zien dat alles wat hij doet het waard is. Met Magica's magische krachten, en met de kracht die hij uit zijn verdriet haalt, begint Charlie een avontuurlijke reis om zijn wereld te redden. Fairy Tale is een magisch en ontroerend verhaal dat vol zit met avontuur, fantasie en hoop. Het volgt de reis van Charlie als hij de wereld redden, en de liefde van Magica als ze hem helpt om zijn doel te bereiken. De schrijver weet precies hoe hij de kracht van verhalen moet gebruiken om de lezer mee te nemen op een reis waar het verleden en het heden samenkomen. De prachtige tekeningen en de magische vertellingen die deze vertelling bevat, zullen de lezer op een magische reis sturen. Fairy Tale is een onvergetelijk avontuur dat zal inspireren tot het verkennen van je dromen en het bereiken van je doelen.

5. Gewetenloos

Gewetenloos is een nagelbijtende standalone thriller van de Queen of Crime. De verhaallijn draait om Emily Vaughn, die op het punt staat om het eindexamenfeest te beleven. Helaas heeft Emily een geheim, dat uiteindelijk fataal is. Veertig jaar later is de moord op haar nog steeds onopgelost. Andrea Oliver komt naar de stad om een rechter te beschermen en heeft een geheime agenda: ze wil gerechtigheid voor Emily vinden. Andrea stuit op een web van leugens en samenzweringen, dat haar dieper in het verhaal trekt. Haar leven wordt gevaarlijk als ze dichter bij de waarheid komt. Gewetenloos is een adembenemende thriller met een spannende plot en een gedetailleerde setting. Er wordt een nieuw licht geworpen op de moordzaak, die veertig jaar geleden zo mysterieus gebleven is. Het verhaal gaat over moord, schuld en gerechtigheid, met een boeiende plot die de lezer zal meeslepen.

6. Oktober

Rosa Hartung is van plan om haar ambtstermijn te gebruiken om een einde te maken aan het geweld tegen vrouwen en kinderen. Ze is vastbesloten om de samenleving te veranderen en heeft een breed scala aan wetten en programma's opgesteld om dit doel te bereiken. Haar verhaal is een verhaal van twijfel, verdriet en moed. Oktober, de roman van Rosa Hartung, is een meeslepend verhaal over liefde en verlies, maar ook hoop en verandering. Haar verhaal is een emotioneel, maar ook krachtig verhaal. De personages die Rosa Hartung creëert, leven in een wereld die moeilijk te begrijpen is, maar waarvan uiteindelijk veel te leren valt. Het verhaal biedt een uniek kijkje in de wereld van de sociale zaken, maar ook in de kracht van de menselijke geest. Oktober is een schitterende roman geschreven met veel gevoel en gevoeligheid. Rosa Hartung gebruikt prachtige taal om haar verhaal te vertellen en ons te laten zien wat er kan gebeuren als we niet stoppen met het aanpakken van geweld tegen vrouwen en kinderen. Deze roman is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in sociale zaken en het verbeteren van de wereld.

7. Jack Reacher 27 Geen plan B

Jack Reacher nr. 27 'Geen plan B' is het meest recente boek in de bestseller-serie van Lee Child. Reacher is een voormalig legerarts die de wereld rondreist om misdaad en onrecht te bestrijden. In 'Geen plan B' staat de held Reacher voor een onmogelijke opdracht. Hij moet twee vermiste personen vinden in een onbekende stad. Dit is een van Reachers meest uitdagende missies ooit. Het verhaal wordt ondersteund door een nerveuze spanning en een onvoorspelbare plot. Jack Reacher heeft weer al zijn talenten nodig om deze opdracht te volbrengen, maar hij is ook op zoek naar antwoorden op persoonlijke vragen. De lezer wordt meegenomen in een wereld vol verrassingen, spanning en actie. Uiteindelijk heeft Reacher maar één doel: de vermiste personen vinden. Wil jij weten of hij daarin slaagt? Lees dan Jack Reacher 27 'Geen plan B' van Lee Child. Jack Reacher 27 'Geen plan B' is een razend spannend boek met een verrassende plot. Reacher is een charismatische held die het onmogelijke lijkt te bereiken. Het boek is geschreven in een helder en toegankelijk taalgebruik, waardoor het gemakkelijk te begrijpen is. Of je nu een fan bent van Reacher of niet, dit verhaal is een must-read dat je in één adem uitleest. Laat je meevoeren in de avonturen van Jack Reacher en lees.

8. November

November is het boek dat deze stad en de bewoners ervan tot leven brengt. Het is geschreven door de beste verhalenvertellers van onze tijd en brengt een fascinerende wereld tot leven. Het verhaal begint met een mysterieuze man in een onbekende wagen die in de stad aankomt. Hij weet iets over de bewoners van Lock Haven wat niemand anders weet. November is een fascinerend boek dat de lezer meeneemt in een wereld vol avontuur, mysterie, verhalen en geheimen. Het boek portretteert de bewoners van Lock Haven op een realistische manier, waardoor je je als lezer meer verbonden voelt met de mensen en hun verhalen. Bovendien is het boek geschreven in een prachtige stijl, waardoor het een genot is om te lezen. Het boek is dan ook perfect voor wie op zoek is naar een leeservaring die je niet snel zal vergeten. November is het verhaal over de schoonheid en de kracht van het leven in een kleine stad. Het verhaal geeft je zicht op de ware aard van de bewoners, hun verlangens en dromen en hun geheimen. Het verhaal voelt als een warm bad waar je je in kunt ontspannen en je gedachten kunt laten gaan. Dit boek is een pareltje dat je niet mag missen.

9. Sluit alle deuren

In Sluit alle deuren word je meegenomen in het verhaal van Julie. In haar zoektocht naar waarheid ontdekt ze dat haar ouders haar voor een geheim hielden. Deze geheimzinnige waarheid brengt haar terug naar het verlaten kinderhuis dat ze als tiener verliet. Onder druk van de mysterieuze bewoners, in het bijzonder de meedogenloze directeur, ontdekt Julie dat haar familiegeschiedenis veel dieper gaat dan ze ooit had kunnen vermoeden. Sluit alle deuren is een mysterieuze, meeslepende thriller die je meeneemt op een reis naar onbekende omgevingen. Het verhaal is vol spanning en onverwachte wendingen. Je komt meer te weten over Julie’s familiegeschiedenis en hoe deze verbonden is met het mysterieuze kinderhuis. De schrijfstijl is authentiek, met een uitgebreid beeld van de personages en hun omgeving. Riley Sager heeft hiermee een onvergetelijke thriller gecreëerd, die je meeneemt in een avontuur vol spanningen, ontdekkingen en geheimen.

10. De man van St. Petersburg

Feliks is een mysterieuze figuur uit St. Petersburg, Rusland. Hij is gespecialiseerd in het manipuleren van mensen, en heeft veel verschillende wapens in zijn arsenaal. In deze roman volgt de lezer de avonturen van de man van St. Petersburg, terwijl hij de machtige Engelse politiemacht, een briljante lord, en zelfs Winston Churchill het hoofd probeert te bieden. De man van St. Petersburg is een spannende, historische thriller die de lezer meeneemt naar het Engeland van voor de eerste wereldoorlog. De roman is gebaseerd op ware gebeurtenissen en is geschreven met een intense stijl die de spanning van de plot vergroot. Of Feliks zijn doel zal bereiken is onzeker, maar één ding is zeker: deze roman zal de lezer tot het laatste woord in spanning houden.

Veelgestelde vragen over thriller boeken

De beste thriller boeken in onze top 10 lijst worden zorgvuldig uitgekozen door ons panel aan experts. 

Onze experts bestaan uit ervaren lezers die zich vooral richten op het thriller genre. Zodoende hebben zij een veelvoud aan thriller boeken gelezen opdat zij een totaalbeeld hebben gekregen van het aanbod dat er is. 

Onze reviews zijn voortdurend, wat wil zeggen dat zodra er een nieuw boek in het thriller genre uitkomt, gaan wij deze lezen en beoordelen. Mocht een nieuw thriller boek een plekje in onze top 10 verdienen, dan updaten wij de lijst.

Actuele top thriller boeken

Concluderend kunnen we zeggen dat wanneer je overweegt om een thriller boek aan te schaffen, je er goed aan doet om de volgende punten in ogenschouw te nemen.

Sommige lezers blijven bijvoorbeeld loyaal aan een bepaalde auteur omdat ze schijfstijl heel prettig vinden. Wanneer een auteur meerdere boeken geschreven heeft in hetzelfde thriller genre, en je hebt altijd met veel plezier deze boeken gelezen, is het een veilige keuze om een nieuw boek van deze zelfde auteur aan te schaffen.

Ben jij meer van de uitersten en ontdek je graag verschillende schrijfstijlen maar wel in hetzelfde thriller genre, dan zul je een totaal nieuw boek van een andere schrijver prefereren.

Alvorens de definitieve aankoop van een thriller boek, raden we zeker aan om de achterkant  en het voorwoord te lezen om zo een globale indruk te krijgen.

Wij hebben in ieder geval de keuze zo makkelijk mogelijk voor je proberen te maken door de thriller boeken die in het algemeen het best beoordeeld worden door de lezer in te dammen tot een top 10. Zo weet je bijna zeker dat welk boek in de top 10 je ook mocht aanschaffen, het beslist een leesgenot gaat zijn.