Top 10 beste suske en wiske boeken van 2023

Lees jij ook graag boeken in het genre van suske en wiske en ben je op zoek naar de volgende topper die je in één adem zult uitlezen?

suske en wiske boeken doen het goed bij het lezend publiek en ze worden veel geschreven dus het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken voor welk suske en wiske boek bij jou past. Daarnaast is er een groot verschil te zien tussen de kwaliteit in dit genre.

Gelukkig zijn hier onze boeken experts van vraageenexpert.nl die het onderzoekwerk al voor je gedaan hebben door de meest verkochte suske en wiske uit te lezen en zij hebben daaruit een top 10 voor je gemaakt.

Zodoende bespaar jij de tijd die je normaal kwijt was aan het uitzoeken van een boek, die je nu kunt steken in het lezen van een van de beste 10 suske en wiske boeken.

Benieuwd naar de top 10? Lees dan snel verder!

  1. suske en wiske

Inhoudsopgave

De top 10 suske en wiske boeken

1. Suske en Wiske 359 De naamloze 9

Suske en Wiske 359 De naamloze 9 is een must-have voor elke fan van deze iconische stripreeks. Het verhaal speelt zich af in een laboratorium waar professor Barabas wordt beroofd. Een onbekende man komt naar Suske en Wiske toe en vraagt hun de naamloze negen bij elkaar te roepen. Maar de vrienden mislukken in hun opdracht en de naamlozen worden ontvoerd naar een ruimtestation. Daar moeten de helden de duivelse plannen van de schurk tegenhouden. Suske en Wiske 359 De naamloze 9 is een avontuurlijke strip met een spannend verhaal. De tekeningen zijn prachtig en de personages komen goed tot hun recht. De verhaallijn is origineel en houdt de lezer de hele tijd in spanning. De strip is een echte aanrader voor iedereen die van avontuur en spannende verhalen houdt. De naamloze negen kunnen alleen worden gered door de slimheid en moed van Suske en Wiske. Wie weet lukt het hen om de aarde te redden!

2. Suske en Wiske 350 De nacht van Narwal

Suske en Wiske 350 De nacht van Narwal is een spannende avonturenstrip met een verhaal dat zich afspeelt in het oude Noorwegen. Het verhaal begint wanneer Suske een mysterieuze narwaltand ontvangt met oude runen erin gekerfd. Als hij deze vertaalt, verschijnt de geest van Arkin, de zoon van een oude Vikingkoning. Arkin vertelt dat de tand een magisch kracht bezit waarmee de troon mag bestijgen. Maar Arkin verloor de tand en werd gestraft door de goden. Nu doolt hij al eeuwenlang rond op zoek naar een waardige opvolger. Zal Suske die persoon zijn? Deze strip bevat vele avonturen waarbij Suske en Wiske door een gevaarlijk landschap moeten reizen. Ze ontmoeten verschillende personages, zoals een eeuwenoude draak, een magische kraai en een kabbelende rivier. De strip staat vol met boeiende plaatjes, humorvolle dialogen en spannende gevechten. Met deze strip kunnen kinderen genieten van een avontuurlijk verhaal vol magie, legenden en mysterie.

3. Suske en Wiske klassiek Blauwe reeks 1 De avonturen van Suske en Wiske

Suske en Wiske klassiek Blauwe reeks 1 De avonturen van Suske en Wiske biedt de kans om deze wereldberoemde stripverhalen te beleven zoals ze ooit verschenen. De albums zijn bevat met illustraties in kleur en zwart-wit, die worden voorafgegaan door een achtergrondverhaal dat de lezer het verhaal uit de eerste hand laat ervaren. Deze bijzondere klassieke reeks bevat acht avonturen van Suske en Wiske, die Willy Vandersteen getekend heeft in de klare lijn-stijl van Hergé. Door de kleurrijke cover is de reeks direct herkenbaar als de blauwe reeks. De verhalen zijn samengebracht in twee bundels, met als aanvulling een achtergronddossier van Marcel Wilmet en Niels van der Made, dat de lezer meeneemt op de avonturen die Suske en Wiske meemaken. Het eerste deel bevat de verhalen: Het Spaanse Spook, De bronzen sleutel, De Tartaarse helm en De schat van Beersel. Suske en Wiske klassiek Blauwe reeks 1 De avonturen van Suske en Wiske biedt een onvergetelijke trip terug in de tijd. De kleurrijke illustraties en de achtergrondverhalen nemen de lezer mee op een avontuur vol verrassingen. Bovendien krijgt de lezer de kans om de verhalen te lezen zoals ze ooit verschenen, in de klare lijn-stijl van Hergé. Een absoluut must voor liefhebbers van Suske en Wiske!

4. Suske en Wiske 356 De fluitende olifant

Barabas trekt met Suske en Wiske naar het verleden om de eerste treinrit in Belgi√ę bij te wonen. Zijn over-over-overgrootmoeder Miranda is een van de machinisten. Maar als Lambik een man tegenhoudt die hem brutaal uit de weg duwt, verdwijnt Barabas plots. De man blijkt een priv√©detective te zijn en zat een saboteur achterna die een aanslag op de trein wil plegen. Onze vrienden vrezen dat ze de geschiedenis hebben veranderd en dat Miranda de aanslag niet zal overleven, waardoor Barabas nooit geboren zal worden. Suske en Wiske zetten alles op alles om de aanslag op de trein te verhinderen, maar of ze de saboteur op tijd kunnen ontmaskeren? De spanning stijgt als de vrienden zich in een avontuur storten om te voorkomen dat de geschiedenis wordt veranderd. In Suske en Wiske 356 De Fluitende Olifant worden onze helden geconfronteerd met een race tegen de klok om de saboteur te stoppen en de geschiedenis te redden. Het avontuur dat ze beleven, is gevuld met verrassingen en gevaarlijke situaties. Kunnen ze de aanslag verhinderen en Barabas redden?

5. Suske en Wiske 314 Het lijdende Leiden

Lambik is bode bij een incassobureau en dreigt ermee Sidonia uit haar huis te zetten. Een vreemde vriend des huizes kan dit echter niet aanzien en stuurt onze helden naar het Leiden van 1574. Hier vinden ze een stad die omsingeld is door Spaanse troepen onder leiding van opperbevelhebber Valdez. Om de stad tot overgave te dwingen, wil hij de stad uithongeren. De inwoners zijn in de wanhoop, maar dan daagt er hulp op in de gedaante van Magdalena Moons. Zij en Valdez hebben een boontje voor elkaar, maar zij wil niet van hem weten zolang hij de stad belegert. Bovendien heeft haar nichtje Louise ook een vriendje gevonden in Leiden, een zekere Francis. Samen maken ze het leven van de Spanjaarden zuur en nemen ze het op tegen een gewiekste verrader die de stad in de handen van de vijand wil zien vallen. Suske en Wiske 314 Het lijdende Leiden is een avontuurlijke komische strip waarin onze helden een rol spelen in een verontrustend verhaal. Magdalena Moons biedt de inwoners van Leiden hoop, maar zal zij de stad kunnen redden? Of zullen Suske en Wiske in staat zijn de verrader te stoppen? Het antwoord is te vinden in deze spannende strip.

6. Suske en Wiske 342 De zwarte zwevers

Suske en Wiske 342 De zwarte zwevers neemt je mee naar een spannende onderwaterwereld vol mysterie, avontuur en gevaar! Onze twee helden Suske en Wiske gaan op zoek naar Yoezina, een vriendin van Faya. Maar dat blijkt niet zo eenvoudig, want de bovenwereld en de onderwaterwereld zijn strikt gescheiden. Onze helden zullen geconfronteerd worden met een verrader die een staatsgreep wil plegen. Hoe zal het Suske en Wiske lukken om Yoezina te redden en de staatsgreep te stoppen? Suske en Wiske 342 De zwarte zwevers is een avontuurlijke strip die vol zit met spannende momenten. De auteurs Willy Vandersteen en Marc Verhaegen hebben ervoor gezorgd dat je in een andere wereld wordt gezogen. De strip bevat prachtige illustraties en een origineel verhaal waarmee je urenlang vermaakt wordt. Wil je een avontuur beleven dat je niet snel zal vergeten? Dan is Suske en Wiske 342 De zwarte zwevers zeker iets voor jou!

7. Amoras 1 Suske

Amores 1 Suske is een boek dat je meeneemt naar een duistere wereld waarin Suske en Wiske zich moeten zien te redden. Een wereld waarin de eeuwige antagonist, Krimson, de plak zwaait. Suske en Wiske worden gedropt in een onbekende omgeving en voelen zich alleen en verloren. Maar dan ontmoet Suske Jérusalem, een nieuw gezicht dat voor hoop zorgt. Jérusalem brengt hen naar het eiland Amoras waar Krimson zijn zinnen heeft gezet op een enorme diamantlaag onder de zeespiegel. Bij het ontginnen van de diamanten ontdekken Suske en Wiske veel meer dan diamanten. Een enorm energieveld komt vrij en Krimson zoekt toenadering tot Jérusalem. Amores 1 Suske is geschreven door Marc Legendre en getekend door Charel Cambré, twee winnaars van de Bronzen Adhemar, de belangrijkste prijs voor een stripauteur in Vlaanderen. Laat je meenemen naar een donkere en duistere spin-off van Suske en Wiske, waar alleen de allersterksten kunnen overleven. Ontdek de avonturen en de geheimen die het eiland Amoras te bieden heeft. Krijg de kans om de wereld van Suske en Wiske voor altijd te veranderen! Amores 1 Suske is een boek dat je meeneemt naar een donkere wereld. Suske en Wiske worden gedropt in een onbekende omgeving en voelen zich alleen en verloren. Maar dan ontmoeten ze Jérusalem, een nieuw gezicht dat voor hoop zorgt. Zij brengt hen naar het eiland Amoras waar Krimson zijn zinnen heeft gezet op een enorme diamantlaag onder de zeespiegel. Bij het ontginnen van de diamanten ontdekken Suske en Wiske veel meer dan diamanten. Er komt een enorm energieveld vrij en Krimson zoekt toenadering tot Jérusalem. Ontdek de avonturen en de geheimen die het eiland Amoras te bieden heeft. Word meegenomen naar een duistere wereld waar alleen de allersterksten kunnen overleven. Amores 1 Suske is geschreven door Marc Legendre en getekend door Charel Cambré, twee winnaars van de Bron.

8. Suske en Wiske Cromimi

Cromimi is een geweldige kans om de verhalen van Suske en Wiske opnieuw te beleven, en dat in een nieuwe versie. Elk verhaal is gevuld met avontuur, humor en verrassingen. De tekenstijl van Gerben Valkema is prachtig en de levensechte personages geven het verhaal een extra dimensie. Het verhaal is een eerbetoon aan Willy Vandersteen en de klassieke avonturen van Suske en Wiske. Het is een verhaal dat generaties verbindt en waar jong en oud van zullen genieten. Kortom, Cromimi is een eerbetoon aan de Suske en Wiske-verhalen en een avontuur dat je niet mag missen.

9. De halve Havelaar

De Halve Havelaar is een unieke avonturenstrip die zich afspeelt in het Nederlands-Indi√ę van de jaren 50. De strip vertelt het verhaal van Eduard Douwes Dekker die een boek schrijft over de onderdrukking van de bevolking in de kolonie. Hij vraagt aan Suske en Wiske om zijn manuscript terug te halen uit de klauwen van de heersende klasse. Aan de hand van dit verhaal wordt de lezer meegenomen naar het koloniale verleden van Nederlands-Indi√ę. De strip bevat prachtige illustraties en is geschreven in een vlot leesbare stijl. De Halve Havelaar is een uniek avontuur dat het verhaal van een echte held vertelt. Het verhaal is afgewisseld met actie, humor en interessante informatie over het leven in de kolonie. De strip is een must-have voor iedereen die ge√Įnteresseerd is in de geschiedenis van Nederlands-Indi√ę en een avontuurlijke leeservaring zoekt. De Halve Havelaar is een waardevol verhaal, dat lezers meeneemt naar het verleden van Nederlands-Indi√ę. De strip bevat prachtige illustraties en is geschreven in een vlot leesbare stijl, waardoor iedereen het verhaal kan begrijpen. Het is een leerzaam verhaal met een hoop actie, humor en spanning. Na het lezen van de Halve Havelaar zal je nog meer weten over het koloniale verleden van Nederlands-Indi√ę en zal je een nieuwe held bewonderen.

10. Suske en Wiske 321 Het ijzeren duel

Suske en Wiske 321 Het ijzeren duel is een avontuurlijk album dat zich afspeelt in de tijd van de musketiers. Lambik, de hoofdpersoon, wil de magische degen die onoverwinnelijkheid geeft aan degene die hem ter hand neemt, vinden. Maar hij komt al snel op tegen tal van gevaren. De mysterieuze ridder die de degen voor zichzelf wil, de bende zwarte musketiers die hem op de hielen zitten en een leger skeletsoldaten dat van geen ophouden weet. Het album bevat spannende avonturen en edele schermkunsten. De lezers worden meegenomen naar het verleden, in de glorieperiode van de musketiers, waar Lambik zijn krachten zal moeten tonen om de degen te vinden. Er zijn veel actiemomenten en boeiende omstandigheden waar de lezer uiteindelijk achter komt wie de degen zal winnen. Het ijzeren duel is een ideale leeservaring voor iedereen die houdt van avontuur, actie en spanning.

Veelgestelde vragen over suske en wiske boeken

De beste suske en wiske boeken in onze top 10 lijst worden zorgvuldig uitgekozen door ons panel aan experts. 

Onze experts bestaan uit ervaren lezers die zich vooral richten op het suske en wiske genre. Zodoende hebben zij een veelvoud aan suske en wiske boeken gelezen opdat zij een totaalbeeld hebben gekregen van het aanbod dat er is. 

Onze reviews zijn voortdurend, wat wil zeggen dat zodra er een nieuw boek in het suske en wiske genre uitkomt, gaan wij deze lezen en beoordelen. Mocht een nieuw suske en wiske boek een plekje in onze top 10 verdienen, dan updaten wij de lijst.

Actuele top suske en wiske boeken

Concluderend kunnen we zeggen dat wanneer je overweegt om een suske en wiske boek aan te schaffen, je er goed aan doet om de volgende punten in ogenschouw te nemen.

Sommige lezers blijven bijvoorbeeld loyaal aan een bepaalde auteur omdat ze schijfstijl heel prettig vinden. Wanneer een auteur meerdere boeken geschreven heeft in hetzelfde suske en wiske genre, en je hebt altijd met veel plezier deze boeken gelezen, is het een veilige keuze om een nieuw boek van deze zelfde auteur aan te schaffen.

Ben jij meer van de uitersten en ontdek je graag verschillende schrijfstijlen maar wel in hetzelfde suske en wiske genre, dan zul je een totaal nieuw boek van een andere schrijver prefereren.

Alvorens de definitieve aankoop van een suske en wiske boek, raden we zeker aan om de achterkant  en het voorwoord te lezen om zo een globale indruk te krijgen.

Wij hebben in ieder geval de keuze zo makkelijk mogelijk voor je proberen te maken door de suske en wiske boeken die in het algemeen het best beoordeeld worden door de lezer in te dammen tot een top 10. Zo weet je bijna zeker dat welk boek in de top 10 je ook mocht aanschaffen, het beslist een leesgenot gaat zijn.