Top 10 beste sport boeken van 2023

Lees jij ook graag boeken in het genre van sport en ben je op zoek naar de volgende topper die je in één adem zult uitlezen?

sport boeken doen het goed bij het lezend publiek en ze worden veel geschreven dus het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken voor welk sport boek bij jou past. Daarnaast is er een groot verschil te zien tussen de kwaliteit in dit genre.

Gelukkig zijn hier onze boeken experts van vraageenexpert.nl die het onderzoekwerk al voor je gedaan hebben door de meest verkochte sport uit te lezen en zij hebben daaruit een top 10 voor je gemaakt.

Zodoende bespaar jij de tijd die je normaal kwijt was aan het uitzoeken van een boek, die je nu kunt steken in het lezen van een van de beste 10 sport boeken.

Benieuwd naar de top 10? Lees dan snel verder!

  1. sport

Inhoudsopgave

De top 10 sport boeken

1. Adrenaline

Adrenaline is een product dat is ontworpen voor mensen die een extra boost nodig hebben. Het is een krachtig energiedrankje dat is gemaakt van unieke ingrediënten die zorgen voor een energieboost na een lange dag. Het is de perfecte manier om je energie te verhogen en je beste prestaties te geven. Het heeft ook een unieke smaak van frisse kruiden en citrusvruchten die je een gevoel van rust geeft. Het bevat ook ingrediënten zoals cafeïne, vitamine B6 en B12 die je lichaam helpen te herstellen na een intensieve workout. Adrenaline is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bevat geen toegevoegde suikers of kunstmatige zoetstoffen. Het is een verfrissende, krachtige energiedrank die je zal helpen om je beste prestaties te geven.

2. Danny Buijs

Product naam: Danny Buijs Product beschrijving: Danny Buijs is op zijn 35e al hoofdtrainer in de eredivisie. Het verhaal van de volksjongen neemt de lezer mee door een wereld vol emotie, passie en hartstocht. Wanneer Danny's geliefde opa komt te overlijden, neemt hij een verantwoordelijkheid tot zich die vergaande consequenties met zich meebrengt. Zijn drang om het vv Alblasserdam van zijn opa te dienen, gaat verder dan hij ooit had gedacht. Danny's reis gaat door verschillende fasen, waardoor de lezer een diep begrip krijgt van de worstelingen en uitdagingen waarmee Danny te maken heeft. Onderweg zal hij zijn grenzen opzoeken met een diep verlangen om zijn opa te eren. De lezer wordt veelal getroffen door de liefde en toewijding die Danny aan het team toont. Onderweg leert hij ook over de moeilijkheden van het omgaan met de druk van het coachen van een professioneel team.

3. LvG

LvG is een boek dat de levensloop van Louis van Gaal geeft. In dit boek heb je een eerlijke, intieme kijk op de levensloop van de bondscoach. Van Gaal is een van de meest succesvolle trainers in Nederland en heeft de Nederlandse ploegen geleid naar vele internationale prestaties. In LvG wordt je meegenomen in de verhalen over Louis van Gaal. Je leest over de hoogte- en dieptepunten uit zijn carrière, en ook over de moeilijke beslissingen die hij heeft moeten nemen. Het boek bevat ook interviews met mensen die aan de zijlijn hebben gestaan ​​bij de verschillende teams waarmee Van Gaal heeft samengewerkt. LvG geeft je een kijkje in het leven van een van de meest geprezen trainers in Nederland. Je krijgt een eerlijk en intiem beeld van zijn leven en carrière. Van Gaal heeft een unieke visie op manier waarop voetbalteams moeten worden gemanaged. Als je fan bent van Louis van Gaal, of als je gewoon geïnteresseerd bent in hoe topvoetbalteams worden geleid, dan is dit boek een must-have.

4. Waarover ik praat als ik over hardlopen praat

Murakami schrijft met zijn kenmerkende humor en persoonlijke stijl over zijn liefde voor het hardlopen, de fysieke en mentale uitdagingen die het biedt en hoe hardlopen in het leven van de schrijver een centrale plaats inneemt. Hij praat over zijn prestaties in loopwedstrijden, zijn liefde voor de sport, de verschillende soorten hardlopen, de impact van hardlopen op zijn leven en de waarde ervan. Dit boek is een must-read voor elke hardloper of liefhebber van Murakami. Waarover ik praat als ik over hardlopen praat is een intieme vertelling die de lezer meeneemt op een persoonlijke tocht door het leven van de schrijver. Murakami's verhalen over hardlopen inspireren, motiveren en geven de lezer een nieuwe kijk op de vele voordelen van deze sport. Murakami deelt zijn ervaringen met de lezer, van zijn eerste hardloopwedstrijd tot zijn eindeloze trainingen, zijn allereerste marathon tot zijn ultieme prestaties. Hij legt uit waarom hardlopen zo belangrijk voor hem is, hoe het in zijn leven een centrale plaats heeft ingenomen en waarom het zo'n groot deel van zijn leven uitmaakt. Het boek bevat ook tips over hoe je je kunt voorbereiden op een marathon, hoe je gefocust blijft en hoe je de kracht van hardlopen kunt ontdekken. Waarover ik praat als ik over hardlopen praat is een boek waarin de lezer Murak.

5. Zweefduik

Zweefduik is een spannende, poëtische reis door een wereld van verhalen en mensen. Het verhaal is uitermate geschikt voor de jeugd, maar ook volwassenen kunnen genieten van de magie. De personages laten de lezer meevoelen met hun verhalen, terwijl de verhalen in de wereld van het boek steeds verder ontwikkelen. De schrijver heeft een unieke stijl die je meeneemt in een wereld vol avontuur, romantiek en mysterie. De illustraties zijn prachtig en helpen de verhalen tot leven te brengen. In Zweefduik ondergaat een man van alle leeftijden ontmoetingen met vreemden en bekenden. Hij trekt met ze op — kijkt, luistert, proeft, ruikt — en laat ze weer gaan. Verliefd zit hij in een auto onder water met zijn meisje, in nachtelijk Rome kijkt hij toe hoe een prostituee zich wast in een bassin, hij helpt een schoolvriend bij een sprong van een spoorbrug en in een natuurmuseum wordt hij aangevallen door een woedende freule. Zweefduik is een bijzondere reis door een wereld van verhalen en mensen. De personages laten de lezer meevoelen met hun verhalen, terwijl de verhalen in de wereld van het boek steeds verder ontwikkelen. De sfeer wordt geïllustreerd door prachtige illustraties die de magie en het avontuur tot leven brengen. Of je nu jong of oud bent, je zal genieten van deze unieke verhalen en de poëtische stijl van de schrijver.

6. Hoe sterk is de eenzame schaatser

Hoe sterk is de Eenzame Schaatser? is het verhaal van Hans van Helden, het verhaal van een man die een leven vol dromen en verwachtingen heeft geleid, en het verhaal van de eindeloze mogelijkheden van de ijspiste. Met de unieke beelden van de film, de verhalen van de mensen die Hans kennen, en de emoties die zich opstapelen, zal deze film je meenemen op een voorlopig onbekende reis. Hoe sterk is de Eenzame Schaatser? is een documentaire met een krachtig verhaal. De film toont de reis van Hans van Helden door het leven, terwijl hij op zoek is naar een weg om zijn dromen te verwezenlijken. Van de weidse ijspiste tot de stille kamers waar Hans moet terugkijken: de film toont de realiteit van het leven van een schaatser, en de emoties die daarmee gepaard gaan. De film volgt Hans van Helden, maar ook vele anderen die bij hem betrokken zijn. Zijn vrienden, familie, trainers, supporters, en de persoon die de film draagt: Erik. Het is een zoektocht naar de ware aard van Hans van Helden, zijn verlangens, zijn verlies, en zijn verwachtingen. Kijk met ons mee op deze ontdekkingsreis, en leer de kracht van de eenzame schaatser kennen.

7. De suikerspin

De suikerspin en andere wielerverhalen bevat verhalen over de Nederlandse wielersport van de laatste jaren. Van de heroïsche prestaties van Tom Dumoulin in de Giro d'Italia tot de kop van de klassiekers van Niki Terpstra. Ook de prestaties van Wout Poels en Bauke Mollema komen uitgebreid aan bod. Met een combinatie van humor, verhalen en achtergrondinformatie maakt Thijs Zonneveld van De suikerspin en andere wielerverhalen een boeiend verhaal over de Nederlandse wielersport. Ook de minder bekende zijden van de wielersport worden niet vergeten. De lezer krijgt een unieke kijk achter de schermen in de wereld van de wielersport, met ontroerende verhalen over de coureurs en de fans.

8. Running like a girl

Alexandra Heminsley besloot haar gedesillusioneerdheid in krachthonk en yoga te overwinnen door te gaan hardlopen. Ze had hoge verwachtingen, maar de eerste poging verliep niet bepaald goed. Toch gaf haar vader haar de motivatie om door te gaan. Na zes jaar heeft ze op twee continenten vijf marathons gelopen. Nu is er het boek 'Running like a girl' waarmee je meer leert over hardlopen dan alleen hardlopen. Het geeft je handvatten om met motivatie en discipline je doelen te bereiken. Het boek is bedoeld voor iedereen die na het te veel eten en drinken van afgelopen avond denkt dat hij of zij misschien wel wil gaan hardlopen. Het is een inspiratiebron voor iedereen die zijn of haar gedroomde prestaties wil bereiken.

9. De kunst van het veldspel

Westish College, een kleine universiteit aan de oever van Lake Michigan. De jonge, getalenteerde honkballer Henry Skrimshander is voorbestemd om een ster te worden. Maar wanneer tijdens een wedstrijd een routineworp van zijn hand verkeerd uitvalt, nemen vijf levens een andere wending. Henry's groeiende gebrek aan zelfvertrouwen lijkt zijn veelbelovende toekomst te ruïneren. De eeuwige vrijgezel Guert Affenlight, het hoofd van de universiteit, wordt onverwacht verliefd. Owen Dunne, Henry's homoseksuele kamergenoot, raakt verwikkeld in een gevaarlijke affaire. Mike Schwartz, de aanvoerder van het honkbalteam en Henry's beste vriend, beseft dat zijn carrière in gevaar komt als hij Henry blijft steunen. En Pella Affenlight, Guerts dochter, keert na een mislukt huwelijk terug naar Westish, vastberaden een nieuw leven te beginnen. Tijdens het honkbalseizoen ontstaan er prachtige verhalen die de vijf personages verbinden. Ze helpen elkaar om hun weg in het leven te vinden. De kunst van het veldspel is een bijzondere roman die je meeneemt in de wereld van ambitie, familie, vriendschap en liefde. Deze prachtige roman is een waar meesterwerk van de gevierde schrijver Chad Harbach. Het verhaal laat je niet los en je voelt de kracht die van de personages uitgaat. De kunst van het veldspel is een must read als je op zoek bent naar een verrijkende leeservaring.

10. Fernando Ricksen De Finale Strijd

‘De Finale Strijd’ is een beklijvend document dat de verhalen en herinneringen van Fernando Ricksen vertelt. Zo'n verhaal dat je samen met hem meemaakt. Je voelt de emotionele rollercoaster waar de voetballer mee te maken heeft. Dit boek laat je zien hoe Fernando Ricksen, ondanks een hoop tegenslagen, toch het beste uit zijn leven heeft gemaakt. ‘De Finale Strijd’ is een ontroerende reis door de levensgeschiedenis van de voormalige voetballer. Het vertelt een verhaal over de strijd die Ricksen voerde met de verlammende ziekte. De lezer wordt meegenomen naar een verhaal met veel emoties. Het is een boek dat geeft je hoop, zelfs als de toekomst onzeker is. Het biedt een unieke kijk op de wereld van Fernando Ricksen en laat zien hoe hij met veel kracht en een dosis humor vecht tegen ALS.

Veelgestelde vragen over sport boeken

De beste sport boeken in onze top 10 lijst worden zorgvuldig uitgekozen door ons panel aan experts. 

Onze experts bestaan uit ervaren lezers die zich vooral richten op het sport genre. Zodoende hebben zij een veelvoud aan sport boeken gelezen opdat zij een totaalbeeld hebben gekregen van het aanbod dat er is. 

Onze reviews zijn voortdurend, wat wil zeggen dat zodra er een nieuw boek in het sport genre uitkomt, gaan wij deze lezen en beoordelen. Mocht een nieuw sport boek een plekje in onze top 10 verdienen, dan updaten wij de lijst.

Actuele top sport boeken

Concluderend kunnen we zeggen dat wanneer je overweegt om een sport boek aan te schaffen, je er goed aan doet om de volgende punten in ogenschouw te nemen.

Sommige lezers blijven bijvoorbeeld loyaal aan een bepaalde auteur omdat ze schijfstijl heel prettig vinden. Wanneer een auteur meerdere boeken geschreven heeft in hetzelfde sport genre, en je hebt altijd met veel plezier deze boeken gelezen, is het een veilige keuze om een nieuw boek van deze zelfde auteur aan te schaffen.

Ben jij meer van de uitersten en ontdek je graag verschillende schrijfstijlen maar wel in hetzelfde sport genre, dan zul je een totaal nieuw boek van een andere schrijver prefereren.

Alvorens de definitieve aankoop van een sport boek, raden we zeker aan om de achterkant  en het voorwoord te lezen om zo een globale indruk te krijgen.

Wij hebben in ieder geval de keuze zo makkelijk mogelijk voor je proberen te maken door de sport boeken die in het algemeen het best beoordeeld worden door de lezer in te dammen tot een top 10. Zo weet je bijna zeker dat welk boek in de top 10 je ook mocht aanschaffen, het beslist een leesgenot gaat zijn.