Top 10 beste Sinterklaas boeken van 2023

Lees jij ook graag boeken in het genre van Sinterklaas en ben je op zoek naar de volgende topper die je in één adem zult uitlezen?

Sinterklaas boeken doen het goed bij het lezend publiek en ze worden veel geschreven dus het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken voor welk Sinterklaas boek bij jou past. Daarnaast is er een groot verschil te zien tussen de kwaliteit in dit genre.

Gelukkig zijn hier onze boeken experts van vraageenexpert.nl die het onderzoekwerk al voor je gedaan hebben door de meest verkochte Sinterklaas uit te lezen en zij hebben daaruit een top 10 voor je gemaakt.

Zodoende bespaar jij de tijd die je normaal kwijt was aan het uitzoeken van een boek, die je nu kunt steken in het lezen van een van de beste 10 Sinterklaas boeken.

Benieuwd naar de top 10? Lees dan snel verder!

  1. Sinterklaas

Inhoudsopgave

De top 10 Sinterklaas boeken

1. De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas

De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas is een boek vol avontuur en spanning voor kinderen vanaf 5 jaar. Het verhaal is geschreven door de bekende auteur Roelof van der Molen. De mooie illustraties zijn van de hand van Annelies Tuinman, zij heeft het verhaal tot leven gebracht met haar kleurrijke tekeningen. Samen met de zusjes Saar en Janna beleven jonge lezers een spannende, leerzame en leuke Sinterklaas. Ga mee op avontuur met de zoete zusjes en ontdek wat Sinterklaas allemaal voor leuks in petto heeft! Er worden veel verschillende thema's behandeld, zoals samenwerken, vriendschap, verantwoordelijkheid en empathie. Door deze thema's te combineren met een geweldig Sinterklaasavontuur, is dit boek een unieke en inspirerende manier om kinderen klaar te stomen voor deze magische tijd van het jaar. Dit boek is meer dan alleen een leuk verhaal; het bevat ook een aantal leuke spelletjes en knutselideeën die het voor kinderen extra leuk maken om Sinterklaas te vieren. Kinderen kunnen bijvoorbeeld hun eigen Sinterklaas brief schrijven, een Sinterklaas puzzel maken of een Sinterklaasliedje zingen. Zo wordt het Sinterklaasfeest nog leuker! De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas is een leuk en leerzaam boek voor kinderen die willen genieten van de magie van Sinterklaas. Het boek is geschikt voor kinderen van 5 jaar en ouder en past perfect in iedere Sinterklaascollectie! 'De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas' is een magisch Sinterklaasboek dat kinderen meene.

2. Het geheime boek van Sinterklaas

Het geheime boek van Sinterklaas antwoordt op al deze vragen. Met een mix van iconografische verhalen, klassieke mythen en verhalen uit de lokale traditie, voert het je mee op een reis naar het verleden. Deze unieke compilatie van Sinterklaasverhalen, geschreven door een team van deskundige historici, toont de evolutie van de figuur van Sinterklaas door de eeuwen heen. Het boek neemt je mee naar de oorsprong van Sinterklaas in de Middeleeuwse kerken, naar de verhalen die in de late middeleeuwen rondgingen over de 'goede bisschop' en naar de interessante aspecten van de modernere interpretaties. Als je meer wilt weten over de culturele achtergrond van Sinterklaas, dan is dit boek een must-have. Er worden ook gedetailleerde illustraties toegevoegd om de verhalen levendig te maken en de verhalen die verteld worden, zullen zeker de verbeelding prikkelen. Je zult ook inzicht krijgen in de verschillende tradities die verband houden met Sinterklaas, zoals de traditie om op 5 december te wachten tot de Sint arriveert en cadeaus te geven aan kinderen. Er wordt ook een interessant hoofdstuk gewijd aan de discussies over de legende van Sinterklaas. Dit boek is een unieke bron van kennis over de fascinerende wereld van Sinterklaas.

3. Klaasje Sinterklaasje

Klaasje Sinterklaasje is een prachtig verhaal voor kinderen vanaf 3 jaar. Het verhaal volgt het leven van Klaasje, een jongetje dat helemaal opgaat in zijn fantasie. Hij is dol op Sinterklaas en droomt ervan om ooit zelf Sint te worden. Klaasje draagt altijd een echte mijter die zijn mama voor hem gemaakt heeft. Het verhaal is een combinatie van humor en ontroering. Het is een liefdevol verhaal over Klaasje die zijn droom nastreeft. Het boek is geïllustreerd met schattige tekeningen die de magie van het verhaal benadrukken. De illustraties zullen de fantasie van kinderen aanwakkeren en hen een glimlach bezorgen. Het boek is een leuke manier om kinderen meer te leren over Sinterklaas en de tradities die ermee samenhangen.

4. Sinterklaas

Met Sinterklaas, het boek van Charlotte Dematons, kom je in een wereld vol spanning, avontuur en magie. De illustraties laten je dromen van het leven op het dak van het oude Sinterklaashuis, van het voorbereiden van de grote schoorsteenavonturen en de opwinding van de grote schoorsteenavonturen. Je komt erachter hoe de Pieten de cadeaus maken, waar de Sint heen gaat als de deur dichtgaat en wat er gebeurt als de bel gaat. Maar ook leer je wat er gebeurt als een cadeautje verdwijnt, wat de Sint doet als de Pieten in de problemen komen en hoe de Sint en de Pieten altijd samenwerken. Het boek is een plezier voor kinderen om te kijken en te lezen, en zal vele herinneringen terugbrengen aan de magische wereld van Sinterklaas.

5. Sinterklaas bestaat

Sinterklaas bestaat! is een boeiend en informatief boek vol met geweldige foto's. De unieke verhalen maken het boek op hun beurt weer interessant. Op de foto's ziet u Sinterklaas op zijn paard, in verschillende vervoermiddelen, vechtend tegen de elementen, knus tussen zijn bewonderaars en voorzien van commentaar door Bram van der Vlugt. Ook Erik van Muiswinkel en Jochem Myjer geven hun bijdrage aan het boek. Sinterklaas bestaat! is een uniek boek met een nostalgisch tintje. Het is een eerbetoon aan de goedheiligman die al die jaren al zo’n grote rol heeft gespeeld in de Nederlandse cultuur. Het boek bevat prachtige foto's, verhalen en commentaar. Van der Vlugt geeft een inkijkje in de wereld van Sinterklaas, Erik van Muiswinkel en Jochem Myjer geven hun bijdrage, waardoor het boek een waardevolle aanvulling is op de Nederlandse cultuur.

6. De pakjespiraat

De pakjespiraat is een leuke, spannende en humoristische familiefilm. De kleurrijke en creatieve animatie past perfect bij de avontuurlijke, grappige verhaallijn. Het verhaal is gebaseerd op de wervelende avonturen van Opa Donderbus, die een echte pakjespiraat wordt voor één avond. Ondertussen moeten Michiel en Billy de hele avond achter hem aan rennen om de cadeautjes terug te krijgen. Deze grappige familiefilm bevat een aantal verrassende plotwendingen en een heleboel leuke personages. De cast is samengesteld uit bekende acteurs, waaronder de bekende kinderstemmen uit De Smurfen 2 en de verfilming van de Jungle Book. De originele soundtrack maakt de film af en maakt het avontuur compleet. De familiefilm De pakjespiraat is een leuke, spannende en humoristische ervaring voor jong en oud. Kortom, deze film is een must-see voor iedereen die van avontuur, humor en een kleurrijke animatie houdt.

7. Dag, Sinterklaasje

Midden in de nacht, wanneer iedereen slaapt, is het tijd voor avontuur. Lieke wordt wakker en staart naar de maan. Ze denkt aan Sinterklaas die de volgende dag aankomt met de stoomboot. Lieke en haar broer Sam staan op het punt om een spannende tijd tegemoet te gaan vol met schoen zetten, verlanglijstjes maken en veel sinterklaasliedjes zingen! Dag, Sinterklaasje is een magisch boek dat jong en oud meeneemt naar de wondere wereld van Sinterklaas. Lieke en Sam gaan op avontuur om de Sint te ontmoeten, maar ze hebben ook het plan bedacht om de Sint te verrassen. Ze denken aan de leukste verrassingen die ze kunnen bedenken: van een cupcake met een mooie versiering tot een prachtig geschilderd schilderij. Er zijn zoveel mogelijkheden om Sinterklaas een onvergetelijke avond te bezorgen. Dus laat de avonturen beginnen!

8. SuperSint

SuperSint is een prachtig prentenboek waarin de heldendaden van Sinterklaas worden belicht. Het boek is geschreven door de winnaars van de Zilveren Griffel en Gouden Penseel, Maranke Rinck en Martijn van der Linden. Het boek volgt het verhaal van Sinterklaas die naar het dorp komt om het eerste cadeau te brengen. Terwijl hij de cadeautjes uitdeelt, komt hij een aantal boze figuren tegen die het dorp en de kinderen bedreigen. Sinterklaas moet een manier bedenken om de figuren te overmeesteren en de kinderen te redden. Dit verhaal wordt gevolgd door prachtige illustraties. De illustraties zijn gemaakt door de bekende illustrator Yvonne Oud en de kleurrijke tekeningen zullen zeker de aandacht trekken van kinderen. Het boek is een must-have voor elke Sinterklaas fan. Het biedt een verfrissende kijk op het verhaal van Sinterklaas, en de prachtige illustraties maken het boek tot een unieke belevenis. SuperSint is een avontuurlijk prentenboek dat kinderen meeneemt in een magische wereld.

9. Ploegsma Sinterklaasje, kom maar binnen liedjesboek

Het Ploegsma Sinterklaasje Kom Maar Binnen Liedjesboek is een uniek boek met de sinterklaassfeer in de kamer. Het boek bevat de nieuwste sinterklaassliedjes die kinderen en volwassenen samen kunnen zingen. De prachtige illustraties in het boek brengen de sfeer van Sinterklaas tot leven. De liedjes zijn voorzien van een Spotify-playlist, waardoor je altijd de juiste melodie bij de teksten kunt horen. Het Ploegsma Sinterklaasje Kom Maar Binnen Liedjesboek is een uitgave voor jong en oud, die je elk Sinterklaasfeest weer naar de top brengt! De liedjes in dit boek, samen met de schattige illustraties, maken het een leuk cadeau voor iedereen. Met de Spotify-playlist om de liedjes mee te zingen, is dit boek een geweldige manier om de Sinterklaastraditie in stand te houden. Kortom, met dit boek kun je elk Sinterklaasfeest weer tot een succes maken.

10. Opa Jan helpt Sinterklaas

Opa Jan helpt Sinterklaas is een avontuurlijk prentenboek met een schitterend verhaal. De illustraties zijn prachtig en realistisch, waardoor het verhaal als een film voor je ogen afspeelt. Het verhaal vertelt over opa Jan die Sinterklaas helpt om zijn cadeaus te bezorgen. Wat begon als een normale avond met Sinterklaas en Amerigo eindigt met een avontuur. De tekst is helder en direct en het verhaal is spannend. Deze prentenboek is ideaal voor jonge kinderen die van avonturen en verhalen houden. Sinterklaas heeft hulp nodig om zijn cadeaus op tijd bij de kinderen te krijgen. Opa Jan gaat aan de slag om Sinterklaas te helpen. Hij bedenkt een briljant plan om Sinterklaas verder te helpen. De illustraties laten de avonturen en situaties zien die opa Jan en Sinterklaas samen meemaken. De kleurrijke en realistische tekeningen laten je meeleven met het verhaal. Opa Jan helpt Sinterklaas is een verhaal dat kinderen aanspreekt. Het laat zien dat je altijd met een glimlach door het leven kunt gaan en dat je met veel creativiteit en doorzettingsvermogen moeilijke situaties kunt overkomen. Dit prentenboek is een waardevolle aanvulling op elke kinderboekenkast.

Veelgestelde vragen over Sinterklaas boeken

De beste Sinterklaas boeken in onze top 10 lijst worden zorgvuldig uitgekozen door ons panel aan experts. 

Onze experts bestaan uit ervaren lezers die zich vooral richten op het Sinterklaas genre. Zodoende hebben zij een veelvoud aan Sinterklaas boeken gelezen opdat zij een totaalbeeld hebben gekregen van het aanbod dat er is. 

Onze reviews zijn voortdurend, wat wil zeggen dat zodra er een nieuw boek in het Sinterklaas genre uitkomt, gaan wij deze lezen en beoordelen. Mocht een nieuw Sinterklaas boek een plekje in onze top 10 verdienen, dan updaten wij de lijst.

Actuele top Sinterklaas boeken

Concluderend kunnen we zeggen dat wanneer je overweegt om een Sinterklaas boek aan te schaffen, je er goed aan doet om de volgende punten in ogenschouw te nemen.

Sommige lezers blijven bijvoorbeeld loyaal aan een bepaalde auteur omdat ze schijfstijl heel prettig vinden. Wanneer een auteur meerdere boeken geschreven heeft in hetzelfde Sinterklaas genre, en je hebt altijd met veel plezier deze boeken gelezen, is het een veilige keuze om een nieuw boek van deze zelfde auteur aan te schaffen.

Ben jij meer van de uitersten en ontdek je graag verschillende schrijfstijlen maar wel in hetzelfde Sinterklaas genre, dan zul je een totaal nieuw boek van een andere schrijver prefereren.

Alvorens de definitieve aankoop van een Sinterklaas boek, raden we zeker aan om de achterkant  en het voorwoord te lezen om zo een globale indruk te krijgen.

Wij hebben in ieder geval de keuze zo makkelijk mogelijk voor je proberen te maken door de Sinterklaas boeken die in het algemeen het best beoordeeld worden door de lezer in te dammen tot een top 10. Zo weet je bijna zeker dat welk boek in de top 10 je ook mocht aanschaffen, het beslist een leesgenot gaat zijn.