Top 10 beste rouw boeken van 2023

Lees jij ook graag boeken in het genre van rouw en ben je op zoek naar de volgende topper die je in één adem zult uitlezen?

rouw boeken doen het goed bij het lezend publiek en ze worden veel geschreven dus het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken voor welk rouw boek bij jou past. Daarnaast is er een groot verschil te zien tussen de kwaliteit in dit genre.

Gelukkig zijn hier onze boeken experts van vraageenexpert.nl die het onderzoekwerk al voor je gedaan hebben door de meest verkochte rouw uit te lezen en zij hebben daaruit een top 10 voor je gemaakt.

Zodoende bespaar jij de tijd die je normaal kwijt was aan het uitzoeken van een boek, die je nu kunt steken in het lezen van een van de beste 10 rouw boeken.

Benieuwd naar de top 10? Lees dan snel verder!

  1. rouw

Inhoudsopgave

De top 10 rouw boeken

1. Het is oké om je niet oké te voelen

Het is oké om je niet oké te voelen is een boek geschreven door psycholoog Megan Devine. Het boek richt zich op mensen die worstelen met verlies en pijn. Megan Devine geeft in dit boek praktische adviezen en inzichten om mensen die worstelen met verdriet en verlies, te helpen het leven te leven zoals het is. Het boek bevat inzichten en gesprekken die Megan Devine had met mensen die worstelen met verlies en pijn. Ook geeft ze adviezen over hoe je kunt leren omgaan met verdriet, je eigen verhalen te vertellen en je verlies te accepteren. Megan Devine heeft zich als psycholoog gespecialiseerd in rouw en verlies. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in het helpen van mensen die worstelen met verdriet en verlies. De inzichten, gesprekken en adviezen die ze in het boek Het is oké om je niet oké te voelen geeft, zijn gebaseerd op haar ervaringen en kennis. Het boek is geschikt voor iedereen die worstelt met verlies en pijn. Het biedt een stukje hoop en geruststelling. Het helpt je om je verdriet te begrijpen, je verhaal te vertellen en je verlies te accepteren.

2. Van harte gecondoleerd

Van harte gecondoleerd is een unieke verzameling verhalen die je helpt bij het verwerken van het verlies van een ouder. Het boek begint met een inleiding van de auteur, waarin ze beschrijft hoe ze het verlies van haar moeder verwerkte. Na deze inleiding gaat het boek door met verhalen van andere mensen. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en iedereen heeft zijn eigen manier om om te gaan met het verlies. Van harte gecondoleerd is geen studieboek waarin theorieën worden uitgelegd. Het boek laat zien hoe verschillende mensen, met verschillende achtergronden, omgaan met het verlies van een ouder. Je krijgt de kans om je eigen verhaal te delen of om te leren van anderen. Het boek is interactief, waardoor je je eigen verhaal kunt aanpassen aan de verhalen die je leest. Daarnaast bevat het boek ook praktische adviezen en tips om je te helpen omgaan met het verlies van een ouder. Van harte gecondoleerd is een uniek boek dat je helpt bij het verwerken van het verlies van een ouder. Het boek bevat verhalen van andere mensen, adviezen en tips en is interactief. Zo krijg je de kans om je eigen verhaal te delen of om te leren van anderen.

3. Je bent jong en je rouwt wat

Het boek Je bent jong en je rouwt wat van Lisanne van Sadelhoff is speciaal geschreven voor jongeren die een dierbare hebben verloren. In dit boek biedt Van Sadelhoff een goudeerlijk inkijkje in haar eigen rouwproces en dat van andere jongeren. Ze deelt haar ervaringen, liefdevolle herinneringen, maar ook haar verdriet en pijn. Ze schrijft eerlijk over de zaken waar je tegenaan loopt, de reacties van anderen en de clichés waar je soms tegenaan loopt. Je bent jong en je rouwt wat is geen stappenplan om rouwen van je to-do-list te schrappen, maar een boek vol warmte en liefde, dat pijnlijk duidelijk maakt dat alles beter is dan zwijgen. Je bent jong en je rouwt wat is een boek dat je laat zien dat je niet alleen bent in je verdriet. Het is een boek dat je helpt begrijpen wat rouwen is en wat het betekent om een dierbare te verliezen. Van Sadelhoff vertelt over haar eigen verlieservaringen, maar ook over de verhalen van andere jongeren die ze heeft ontmoet. Het boek is een openhartig portret van een generatie die op zoek is naar antwoorden. De schrijfster biedt geen stappenplannen, maar wel veel warmte en liefde om je door het verlies heen te slepen. Je bent jong en je rouwt wat is geen handboek voor rouw, maar een boek dat je herinnert aan de kracht van liefde.

4. Helpen bij verlies en verdriet

Productnaam: Helpen bij verlies en verdriet Productomschrijving: Helpen bij verlies en verdriet is al jarenlang het basisboek over rouw. In deze volledig vernieuwde editie toont Manu Keirse aan de hand van herkenbare voorbeelden hoe rouwen niet alleen gaat over afscheid nemen, maar ook over anders leren omgaan met verlies. Het boek gaat niet alleen in op verlies door de dood, maar besteedt ook aandacht aan andere verliessituaties die vaak onderbelicht blijven, zoals verlies van je gezondheid, je werk of je toekomstperspectieven. Met de talloze praktische tips voor de rouwende en diens omgeving is het een waardevol instrument voor iedereen die geconfronteerd wordt met verlies. Dit boek helpt je bij het verwerken van je verdriet, het vergroten van je begrip en het aanbieden van steun. Het maakt je bewust van de mogelijkheden om met verlies om te gaan en het biedt handvatten om hiermee in het leven te staan.

5. Je kunt het maar één keer doen

Je kunt het maar één keer doen is een mooie verzameling van portretten van mensen die staan op het punt om afscheid te nemen. De auteur, Bert Keizer, biedt een boeiende blik op het afscheid nemen, van het verlies van een dierbare tot het einde van een langdurige ziekte. Het zijn de kleine details waar de schrijver aandacht aan besteedt; van de tragiek die vaak ontstaat als mensen afscheid moeten nemen, tot de onhandigheid, verdriet en humor die soms opkomen. Net als bij het afscheid nemen, komt er ook een tijd dat je moet besluiten om verder te gaan. Dit boek biedt de lezers een kans om deze momenten van afscheid te omarmen en te leren hoe ze deze periode iets meer draaglijk kunnen maken. Ook biedt het boek een unieke kans om te leren hoe je afscheid kunt nemen met een gevoel van grandeur. Dit boek belicht elk afscheid op een originele manier. Het geeft je de kans om meer te weten te komen over het afscheid nemen, hoe je het verlies kan verwerken en hoe je er ook iets van lering uit kunt halen. Je kunt het maar één keer doen is een gevoelig, maar ook mooi boek dat je een andere kijk geeft op het afscheid nemen.

6. Van missen krijg je het koud

Van missen krijg je het koud is een boek waarmee je meer inzicht krijgt in het verlies van een geliefd persoon. Het schrijft in op een diepgaande manier over de eenzaamheid, de herinneringen en de leegte die je voelt na een verlies. Met de vele persoonlijke verhalen van ervaringsdeskundigen die je in dit boek aantreft, krijg je een beter beeld van wat je voelt en wat je kunt doen om je te ondersteunen. Het boek helpt je om een beter begrip te krijgen van de fysieke gevolgen van het verlies en hoe je hiermee om kunt gaan. Het helpt ook bij het begrijpen van de emotionele en mentale veranderingen die je gaat ervaren. De auteurs geven je talloze praktische tips en handvatten om je te ondersteunen bij het verwerken van het verlies. De auteurs hebben ook veel informatie verzameld over hoe je professionele hulp kunt krijgen als je dit nodig hebt. Van missen krijg je het koud is een boek dat je helpt om met je routervaringen om te gaan. In het boek vind je veel informatie over de verschillende emoties en gevolgen die je tegenkomt na een verlies. Het is geschreven door ervaringsdeskundigen en voorzien van praktische tips zodat je je verlies op een goede manier kunt verwerken. Een must-read voor iedereen die een geliefd persoon heeft verloren.

7. Vingerafdruk van verdriet

Vingerafdruk van verdriet is een uniek boek dat je helpt om het verlies te verwerken en door te gaan met een nieuw leven. Het helpt je om de kracht te vinden om de pijn te accepteren en stappen te zetten naar genezing. Het boek bevat oefeningen, verhalen en adviezen om je te helpen om je verlies te verwerken. Het boek biedt een veilige en warme omgeving om je gevoelens te uiten en de stilte om de woorden te vinden om je verlies te verwerken. Vingerafdruk van verdriet is een kostbaar geschenk voor iedereen die wordt geconfronteerd met verlies. Het is een boek dat je handvat biedt om emotioneel door het verlies te navigeren. Het biedt je een krachtig gereedschap om je verdriet te verwerken en je leven weer op te bouwen. Het is een boek dat je helpt om het verlies te omarmen en het leven te vieren. Het is een boek dat je helpt om de kracht te vinden om door te gaan naar een nieuwe toekomst.

8. Het zoutpad

Maar het echtpaar heeft nog een andere passie: het bewandelen van wandelpaden. Na een moeilijke periode in hun leven besloot het echtpaar zo ver mogelijk van huis te gaan en te starten met een avontuurlijke reis langs de kust van Engeland. Deze reis kwam uiteindelijk uit bij het 'zoutpad' of Salt Path zoals het bekend staat. Het zoutpad is een wandelpad van ongeveer 600 km langs de kustlijn van Engeland, en een mooie kans om de prachtige natuur van het land te bewonderen. Deze wandeltocht stond ook in het teken van het zoeken naar rust en vrede. Voor Raynor en Moth was dit een geweldig avontuur, waarin ze genoten van het buitenleven en de schoonheid van hun omgeving. Ook hebben ze genoten van de gezelligheid die ze onderweg hebben ervaren. De ervaringen die het echtpaar op het zoutpad hebben opgedaan, hebben hun leven verrijkt en hen geïnspireerd om hun eigen 'zoutpad' te maken. Het zoutpad, dat Raynor en Moth bewandelden, is een van de mooiste paden in Engeland. Het pad is vrij toegankelijk, waardoor iedereen er gebruik van kan maken om de natuur van Engeland te verkennen, de rust en vrede te ervaren en de gezelligheid van de omgeving te genieten. Dit is de ultieme ervaring voor iedereen die op zoek is naar avontuur en rust.

9. Als ik er niet meer ben

Als ik er niet meer ben is een boek geschreven door Manu Keirse over de laatste fase van het leven. Het biedt een aanpak om op een mooie manier afscheid te nemen. In het boek worden onderwerpen behandeld zoals het opstellen van een goed zorgplan, het verkrijgen van rechten als patiënt, het verschil tussen een wilsverklaring en een euthanasieverklaring en hoe je op een mooie manier afscheid kunt nemen van je dierbaren. Het boek biedt de lezer de kans om zich voor te bereiden op het levenseinde. Het toont aan hoe je je leven zo kwaliteitsvol mogelijk kunt leven, zelfs wanneer je ernstige gezondheidsproblemen ervaart. Het nodigt uit om tijdig na te denken over later, want later begint vandaag. Je krijgt tips over hoe je je eigen leven ten volle kunt leven, maar ook hoe je mensen die je dierbaar zijn kunt helpen bij hun afscheid. Het boek laat je ook je stem laten horen als je je stem niet meer kunt laten horen. Je krijgt een beter inzicht in de rechten die je als patiënt hebt en wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je wensen worden uitgevoerd.

10. Pappa's rouwen ook

Pappa's rouwen ook biedt een diepgaande persoonlijke kijk op het verlies van een kind en de bijbehorende emoties. Het boek is een eerbetoon aan de vaders die de moed hebben gehad om hun verhaal te vertellen en kan een grote steun zijn voor andere vaders die te maken krijgen met verlies. Het boek biedt een unieke kans om met andere vaders te praten en te delen wat je voelt en meemaakt. Het kan een rustgevend gevoel geven om te weten dat je niet alleen bent, dat je je verdriet kunt delen met anderen. Pappa's rouwen ook biedt een diepgaande, persoonlijke kijk op het verlies van een kind en de emoties die hierbij komen kijken. Twaalf vaders vertellen in dit boek over hun verdriet, hun ervaringen en wat ze hebben ontdekt. Ze verloren hun kind(eren) door een miskraam, stilgeboorte of op jonge leeftijd. Hun verhalen worden in- en uitgeleid door Jakob van Wielink, rouwcounselor en leiderschapscoach. Het boek kan een grote steun zijn voor andere vaders die te maken krijgen met verlies. Het biedt een unieke kans om met andere vaders te praten en je verdriet te delen. Het kan een rustgevend gevoel geven om te weten dat je niet alleen bent in je verdriet. Pappa's rouwen ook is een eerbetoon aan alle vaders die de moed hebben gehad om hun verhaal te vertellen. Door de verhalen te lezen krijg je als lezer een uniek kijkje in het rouwende vaderhart. De verhalen laten zien hoe de vaders omgaan met het verlies, wat het voor hen betekent en welke invloed het heeft op hun eigen leven, emoties, huwelijk, gezinsleven en de omgeving. Pappa's rouwen ook is een gevoelig boek dat je als lezer kan helpen om je verdriet te verwerken en te begrijpen. Het biedt een kans om je gevoelens te delen en je verhaal te vertellen. Door de verhalen te lezen, krijg je inzicht in wat andere vaders meemaken en hoe zij omgaan met het verlies van hun kind.

Veelgestelde vragen over rouw boeken

De beste rouw boeken in onze top 10 lijst worden zorgvuldig uitgekozen door ons panel aan experts. 

Onze experts bestaan uit ervaren lezers die zich vooral richten op het rouw genre. Zodoende hebben zij een veelvoud aan rouw boeken gelezen opdat zij een totaalbeeld hebben gekregen van het aanbod dat er is. 

Onze reviews zijn voortdurend, wat wil zeggen dat zodra er een nieuw boek in het rouw genre uitkomt, gaan wij deze lezen en beoordelen. Mocht een nieuw rouw boek een plekje in onze top 10 verdienen, dan updaten wij de lijst.

Actuele top rouw boeken

Concluderend kunnen we zeggen dat wanneer je overweegt om een rouw boek aan te schaffen, je er goed aan doet om de volgende punten in ogenschouw te nemen.

Sommige lezers blijven bijvoorbeeld loyaal aan een bepaalde auteur omdat ze schijfstijl heel prettig vinden. Wanneer een auteur meerdere boeken geschreven heeft in hetzelfde rouw genre, en je hebt altijd met veel plezier deze boeken gelezen, is het een veilige keuze om een nieuw boek van deze zelfde auteur aan te schaffen.

Ben jij meer van de uitersten en ontdek je graag verschillende schrijfstijlen maar wel in hetzelfde rouw genre, dan zul je een totaal nieuw boek van een andere schrijver prefereren.

Alvorens de definitieve aankoop van een rouw boek, raden we zeker aan om de achterkant  en het voorwoord te lezen om zo een globale indruk te krijgen.

Wij hebben in ieder geval de keuze zo makkelijk mogelijk voor je proberen te maken door de rouw boeken die in het algemeen het best beoordeeld worden door de lezer in te dammen tot een top 10. Zo weet je bijna zeker dat welk boek in de top 10 je ook mocht aanschaffen, het beslist een leesgenot gaat zijn.