Top 10 beste paarden boeken van 2023

Lees jij ook graag boeken in het genre van paarden en ben je op zoek naar de volgende topper die je in één adem zult uitlezen?

paarden boeken doen het goed bij het lezend publiek en ze worden veel geschreven dus het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken voor welk paarden boek bij jou past. Daarnaast is er een groot verschil te zien tussen de kwaliteit in dit genre.

Gelukkig zijn hier onze boeken experts van vraageenexpert.nl die het onderzoekwerk al voor je gedaan hebben door de meest verkochte paarden uit te lezen en zij hebben daaruit een top 10 voor je gemaakt.

Zodoende bespaar jij de tijd die je normaal kwijt was aan het uitzoeken van een boek, die je nu kunt steken in het lezen van een van de beste 10 paarden boeken.

Benieuwd naar de top 10? Lees dan snel verder!

  1. paarden

Inhoudsopgave

De top 10 paarden boeken

1. Paardenpraat tv Britt Esra Springen

PaardenpraatTV-Paardensport: Springen is een unieke DVD waarmee je je kunt voorbereiden op het springen. Het bevat informatie over de verschillende springniveaus, de juiste paardrijuitrusting, het wedstrijdterrein en specifieke oefeningen. Daarnaast kan je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en tips van bekende springruiters. In deze DVD krijg je ook een kijkje achter de schermen bij de voorbereidingen voor een wedstrijd. PaardenpraatTV-Paardensport: Springen is een uitstekende manier om alle informatie te vergaren die je nodig hebt om je voor te bereiden op het springen. De DVD bevat een duidelijke uitleg over de basisprincipes en de verschillende springniveaus, wat je nodig hebt om mee te doen aan een wedstrijd en de specifieke oefeningen die je voor een wedstrijd kunt doen. Verder kan je kennis maken met bekende springruiters en je blijven verdiepen in hun persoonlijke voorbereidingen voor een wedstrijd. Ook bespreekt Britt & Esra de mogelijkheden om je paard te voorzien van de juiste uitrusting, zoals een ander zadel, om je een voorsprong te geven op het springterrein.

2. Droompaarden Het allerliefste veulen

Het allerliefste veulen is het eerste deel in de serie Droompaarden. In dit boek wordt Emma meegenomen naar de wereld van het veulen Fantasia. Samen met de andere paarden van de boerderij en haar beste vriendin Iris gaat ze op avontuur. Fantasia blijkt een krachtig paard te zijn, maar ook een eigenwijs en grappig veulen. Met de hulp van Emma ontdekt ze haar vermogens en staat ze sterk in de wereld. In Droompaarden: Het allerliefste veulen beleef je een magisch avontuur vol paarden, waarin je net als Emma leert dat je nooit te klein bent om je stem te laten horen. Met mooie illustraties en een spannende verhaallijn is dit boek geschikt voor paardenliefhebbers van alle leeftijden. Laat je meevoeren naar de wereld van Fantasia en beleef een avontuur vol humor, spanning en verrassingen.

3. Manege de Zonnehoeve Het eigenwijze veulen

Bij het lezen van 'Het eigenwijze veulen' kom je erachter wat er allemaal speelt op de Zonnehoeve. Je volgt Sunna in haar zoektocht naar haar vader, maar ook in haar missie om haar eigen baasje te kiezen. Deze avontuurlijke reis leidt je door de prachtige natuur en de boeiende wereld van de paardensport. Het boek staat boordevol mooie illustraties van de Zonnehoeve en de paarden. Door de heldere en levendige tekeningen kom je meer te weten over Sunna en de andere paarden. De verhalen zijn spannend, maar tegelijkertijd ontroerend en grappig. Het boek is een waar avontuur voor kinderen, maar ook volwassenen zullen er van genieten. Kortom, 'Het eigenwijze veulen' is een must-have voor iedereen die van paarden houdt. Op de Zonnehoeve wordt een veulentje geboren… Ieder boek in de serie Manege de Zonnehoeve gaat over een andere pony en vertelt het verhaal vanuit die pony zelf. In dit nieuwste deel gaat het over Sunna, het pasgeboren veulen van Assa. Haar komst op de Zonnehoeve is voor iedereen een grote verrassing. Niemand wist namelijk dat Assa drachtig was! Sunna wil dolgraag weten wie haar vader is en ze gaat op onderzoek uit. Ondertussen hebben de ouders van Bente, Assa’s eigenaar, besloten om Sunna te verkopen. Sunna weet niet wat ze hoort. Ze wil helemaal niet van iemand zijn. Ze is van zichzelf! Maar als ze dan toch bij iemand moet horen, dan wil ze diegene op z’n minst zelf uitkiezen. In 'Het eigenwijze veulen' lees je over de avontuurlijke reis van Sunna. Je volgt haar zoektocht naar haar vader, maar ook in haar missie om haar eigen baasje te kiezen.

4. Gouden paarden Aurea de wilde pony

De man in de vrachtwagen ziet het mooie veulen en wordt meteen verliefd. Hij koopt Aurea en brengt haar mee naar zijn boerderij. Aurea is bang, maar de man is lief voor haar en geeft haar alle liefde en aandacht die ze nodig heeft. Aurea groeit op tot een krachtige en kleurrijke wilde pony. Met haar gouden vacht en witte manen is ze een waar schouwspel. De man noemt haar Gouden Paarden Aurea de Wilde Pony. Ze wordt het trotse symbool van de boerderij en de mooiste pony op de hele vlakte.

5. Hoefbevangenheid

NO DESCRIPTION

6. Het gedrag van paarden

Het gedrag van paarden is een boek dat je de vaardigheden leert om meer te weten te komen over het gedrag van je paard. Het boek richt zich op het observeren en interpreteren van hun lichaamstaal. Het leert je om te begrijpen hoe je paard communiceert met andere paarden en met jou. Je leert ook de verschillende soorten gedrag te herkennen en te begrijpen. Het boek bevat ook een aantal illustraties die je helpen om het gedrag van je paard beter te begrijpen. Door je paard beter te begrijpen, kun je een sterke band met je paard ontwikkelen en beter met hem communiceren. Je kunt ook meer vertrouwen met je paard opbouwen door te leren hoe je zijn gedrag correct kunt interpreteren. Dit boek is een must-have voor elke paardenliefhebber die zijn paard beter wil begrijpen.

7. Anatomie En Gedrag Van Het Paard

Het boek is geschreven door een ervaren expert op het gebied van paarden, die een unieke combinatie biedt van anatomie, fysiologie, gedrag en klinische wetenschap. Het boek biedt een uitgebreide samenvatting van het paardenlichaam, waaronder hun skelet, spierstelsel, spieren, gewrichten, bloedsomloop, neurologie, ademhaling en vertering. Het behandelt ook verschillende gedragskwesties zoals motivatie, emoties, leren en communicatie. Daarnaast biedt het boek een praktische benadering van de zorg en het verzorgen van paarden. Het biedt informatie over voeding, beweging, welzijn, hygiëne en preventie van ziektes. Het boek bevat ook informatie over paardenrassen, sport en disciplines en de psychologie van paarden. Het boek is een must voor iedereen die meer wil weten over paarden en de relatie tussen mens en paard. Het is een uitgebreid, informatief en toegankelijk boek voor zowel beginners als ervaren paardenliefhebbers. Het is een waardevolle bron van kennis voor iedereen die geïnteresseerd is in paarden.

8. Het Ultieme boek over Gedrag en training van Paarden

samen. Gedrag en training van paarden is gebaseerd op de Tellington-Jones methode, de ontdekkingen die Linda Tellington-Jones heeft gedaan tijdens haar meer dan dertig jaar lange wereldwijde onderzoek naar het welzijn van paarden. In dit boek wordt uitgelegd hoe je gebruik maakt van de Tellington-Jones methode om je paard te helpen bij het verbeteren van zijn gezondheid, gedrag en prestaties. Je ontdekt hoe je je paard kunt helpen om fysieke, emotionele en mentale problemen te overwinnen. Daarnaast leer je ook technieken om je paard te behandelen met behulp van massage, beweging en drukpunten. Met het Ultieme boek over Gedrag en Training van Paarden krijg je een gedetailleerd inzicht in de verschillende aspecten van de Tellington-Jones methode. Het beschrijft de kenmerken van de methode, de verschillende manieren waarop je het kunt toepassen en biedt ook tips over toepassing op verschillende niveaus, variërend van de grondbeginselen tot de meer gespecialiseerde technieken. Het Ultieme boek over Gedrag en Training van Paarden biedt een prachtig inzicht in de Tellington-Jones methode en is een essentieel onderdeel voor iedereen die paarden traint. Het boek bevat veel informatie die je helpt bij het begrijpen van de dynamiek van paarden, evenals veel nuttige informatie over verschillende technieken en methoden die je kunt.

9. Paardsignalen

Met Paardsignalen kunnen mensen de communicatie tussen paarden en hun omgeving beter begrijpen en interpreteren. Het boek bevat een duidelijke handleiding waarin wordt uitgelegd hoe je de signalen van paarden kunt interpreteren. Verder bevat het boek veel handige tips over hoe je paarden kunt trainen en verzorgen. Paardsignalen is een zeer informatief boek, met heldere illustraties en duidelijke uitleg over paardencommunicatie. Ook bevat het boek informatie over de lichaamstaal van paarden, die een belangrijke rol speelt bij het begrijpen van wat paarden voelen en denken. Het boek leert je hoe je de verschillende signalen van paarden kunt interpreteren, waardoor je paarden gemakkelijker kunt trainen en beter kunt begrijpen. Het boek bevat ook nuttige informatie over hoe je paarden kunt verzorgen en hun leefomgeving kunt verbeteren. Paardsignalen is een krachtig boek dat ervoor zorgt dat mensen de communicatie tussen paarden en hun omgeving beter begrijpen en interpreteren. Het boek bevat duidelijke informatie over hoe je de verschillende paardensignalen kunt interpreteren en nuttige tips over hoe je paarden kunt verzorgen en trainen. Met behulp van Paardsignalen kun je je paard een comfortabele en harmonieuze leefomgeving bieden.

10. 101 horsemanship oefeningen

Met de 101 horsemanship oefeningen krijgt u een beter inzicht in de communicatie met uw paard. U zult leren hoe u uw paard kunt trainen om zelfverzekerder en soepeler te worden, waardoor uw samenwerking met uw paard diepgaander en meer verbonden wordt. De oefeningen in deze gids zijn ontworpen om uw paard comfortabeler en gehoorzamer te maken. U krijgt een beter begrip van de psychologie van uw paard en kunt leren hoe u zijn instincten gebruikt om hem te trainen. Het is een krachtige manier om een diepgaande verbinding met uw paard te creëren. De 101 horsemanship oefeningen zijn gericht op het verbeteren van de basistechnieken van het paardrijden. U leert hoe u uw paard kunt trainen zodat hij soepeler gaat bewegen. U krijgt tevens toegang tot tips en technieken die u kunt gebruiken om de concentratie van uw paard te verbeteren en het leren te vergemakkelijken. Kortom: deze gids biedt u de kennis om uw paardrij-skills te verbeteren en een betere, meer verbonden relatie met uw paard te creëren.

Veelgestelde vragen over paarden boeken

De beste paarden boeken in onze top 10 lijst worden zorgvuldig uitgekozen door ons panel aan experts. 

Onze experts bestaan uit ervaren lezers die zich vooral richten op het paarden genre. Zodoende hebben zij een veelvoud aan paarden boeken gelezen opdat zij een totaalbeeld hebben gekregen van het aanbod dat er is. 

Onze reviews zijn voortdurend, wat wil zeggen dat zodra er een nieuw boek in het paarden genre uitkomt, gaan wij deze lezen en beoordelen. Mocht een nieuw paarden boek een plekje in onze top 10 verdienen, dan updaten wij de lijst.

Actuele top paarden boeken

Concluderend kunnen we zeggen dat wanneer je overweegt om een paarden boek aan te schaffen, je er goed aan doet om de volgende punten in ogenschouw te nemen.

Sommige lezers blijven bijvoorbeeld loyaal aan een bepaalde auteur omdat ze schijfstijl heel prettig vinden. Wanneer een auteur meerdere boeken geschreven heeft in hetzelfde paarden genre, en je hebt altijd met veel plezier deze boeken gelezen, is het een veilige keuze om een nieuw boek van deze zelfde auteur aan te schaffen.

Ben jij meer van de uitersten en ontdek je graag verschillende schrijfstijlen maar wel in hetzelfde paarden genre, dan zul je een totaal nieuw boek van een andere schrijver prefereren.

Alvorens de definitieve aankoop van een paarden boek, raden we zeker aan om de achterkant  en het voorwoord te lezen om zo een globale indruk te krijgen.

Wij hebben in ieder geval de keuze zo makkelijk mogelijk voor je proberen te maken door de paarden boeken die in het algemeen het best beoordeeld worden door de lezer in te dammen tot een top 10. Zo weet je bijna zeker dat welk boek in de top 10 je ook mocht aanschaffen, het beslist een leesgenot gaat zijn.