Top 10 beste knutselen boeken van 2023

Lees jij ook graag boeken in het genre van knutselen en ben je op zoek naar de volgende topper die je in Ć©Ć©n adem zult uitlezen?

knutselen boeken doen het goed bij het lezend publiek en ze worden veel geschreven dus het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken voor welk knutselen boek bij jou past. Daarnaast is er een groot verschil te zien tussen de kwaliteit in dit genre.

Gelukkig zijn hier onze boeken experts van vraageenexpert.nl die het onderzoekwerk al voor je gedaan hebben door de meest verkochte knutselen uit te lezen en zij hebben daaruit een top 10 voor je gemaakt.

Zodoende bespaar jij de tijd die je normaal kwijt was aan het uitzoeken van een boek, die je nu kunt steken in het lezen van een van de beste 10 knutselen boeken.

Benieuwd naar de top 10? Lees dan snel verder!

Inhoudsopgave

De top 10 knutselen boeken

1. Usborne Geluidsboekjes Geluiden in de dierentuin

Met Usborne geluidsboekjes Geluiden in de dierentuin, kan je kleintjes een heerlijke dag in de dierentuin beleven. In dit boekje vind je kleurrijke illustraties en eenvoudige teksten om mee te lezen, met kijkgaatjes en texturen om te voelen. Druk je vinger op de knoppen en je hoort de leeuwen brullen, de apen krijsen en nog veel meer. Kleine kinderen kunnen ontdekken welke dieren er in de dierentuin leven en ontdekken welke geluiden ze maken. Usborne Geluidsboekjes Geluiden in de dierentuin is een heerlijk interactief boekje waarmee kinderen de dierentuin kunnen beleven. Het boekje is voorzien van kleurige illustraties met veel details, waaronder leeuwen die eten krijgen en olifanten die in het water spelen. Bovendien zijn er eenvoudige teksten om mee te lezen en kijkgaatjes en texturen om te voelen. Laat je kinderen genieten van de geluiden en kleuren van de dierentuin, door het boekje volledig tot leven te laten komen.

2. Woezel Pip Kleurboek

Dit vrolijke kleurboek van Woezel en Pip is een geweldige manier om de kleinste kunstenaars te laten genieten van het kleuren van hun favoriete karakters. Met kleurrijke afbeeldingen van Pip, Woezel, Flup, Draakje en nog veel meer, zal dit boek een favoriet worden. De pagina's zijn gemaakt van stevig papier, waardoor het eenvoudig is om met viltstiften, potloden en krijt te kleuren. Dit kleurboek is ideaal voor het ontwikkelen van kleurherkenning en motorische vaardigheden bij kinderen. Kinderen kunnen zich urenlang vermaken met het kleuren en creƫren van hun eigen verhalen met de favoriete personages uit de Tovertuin. Het is ook een geweldige manier om te leren over kleuren en kleurcombinaties, waardoor kinderen de basis beginnen te ontwikkelen voor hun kunstvaardigheden.

3. Stempelen met je vingers 1 Stempelen met je vingers

Het boek bevat een grote verscheidenheid aan voorbeelden van verschillende technieken. Van het maken van patronen, het drukken van dierenfiguren, het creƫren van landschappen, tot het maken van een heleboel kleine kunstwerken, je kunt het allemaal maken met je vingers! Elk kunstwerk wordt verrijkt met kleurrijke details en staat garant voor een heel origineel resultaat. Je krijgt ook een kleurrijke verzameling inkt die gemaakt is van natuurlijke ingrediƫnten. Er zijn veel verschillende kleuren om uit te kiezen, zodat je je creativiteit de vrije loop kan laten. Als je de inkt hebt gemengd met een klein beetje water, kun je je stempelen met vingerafdrukken aan de slag! Product naam: Stempelen met je vingers Productomschrijving: Met dit boek kun je je creativiteit de vrije loop laten. Het bevat een grote verscheidenheid aan voorbeelden van verschillende technieken om creatief om te gaan met vingerafdrukken. Druk je vingers in de inkt en ga aan de slag! Er zijn veel verschillende kleuren om uit te kiezen en je kunt een heleboel kleine kunstwerken maken. Elk kunstwerk wordt verrijkt met kleurrijke details en staat garant voor een heel origineel resultaat. Het boek wordt geleverd met een kleurrijke verzameling inkt gemaakt van natuurlijke ingrediƫnt.

4. Fien en Teun Fien Teun Hoera, het is winter

Met deze set kun je de winter met Fien & Teun vieren. De set bevat een kookboek met leuke recepten, een knutselboek met ideeƫn voor allerlei winterse knutselactiviteiten en een cd met de leukste winterliedjes van Fien & Teun. Ook bevat de set een boek met leuke verhalen over Fien & Teun en hun winterse avonturen. De set is een geweldig cadeau voor kinderen die van Fien & Teun houden. Het is een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met de winter en hun creativiteit de vrije loop te laten. Met deze set kunnen kinderen lekker koken, knutselen, zingen en lezen met Fien & Teun in de winter. Fien & Teun Fien Teun Hoera, het is winter is een perfecte manier om kinderen kennis te laten maken met de winter. Met het kookboek, knutselboek, de cd met de leukste winterliedjes en het boek met verhalen, hebben kinderen alles wat ze nodig hebben om lekker te genieten van de winter met Fien & Teun. Een geweldig cadeau voor alle kinderen die van Fien & Teun houden! Fien & Teun Fien Teun Hoera, het is winter is een set waarmee je de winter samen met Fien & Teun kunt vieren. In de set zitten een kookboek met leuke recepten, een knutselboek met ideeƫn voor winterse knutselactiviteiten, een cd met de leukste winterliedjes van Fien & Teun en een.

5. Fien en Teun Fien Teun spelen Sinterklaas en Pietje

Het verhaal begint met Fien en Teun die zich klaar maken voor hun grote avontuur. Ze willen Sinterklaas en Pietje spelen en dus trekken ze hun mooiste kleren aan. Vervolgens gaat het duo op zoek naar hun speciale attributen om hun rol goed uit te voeren. Wat volgt is een magisch avontuur, waarbij Fien en Teun steeds meer ontdekken over het echte Sinterklaasfeest. Het verhaal is speciaal geschreven om kinderen te entertainen en tegelijkertijd de tradities van Sinterklaas en de gebruiken van het feest te leren. De afbeeldingen zijn kleurrijk en verhelderend en de tekst is gemakkelijk te begrijpen voor kleuters. Bovendien worden Fien en Teun vergezeld door hun lievelingsknuffelbeer, die hen leert over vriendschap, teamwerk en samenwerking. Dit verhaal is de perfecte manier om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met Sinterklaas en de tradities. Perfecte cadeau voor Sinterklaas: een gezellig en herkenbaar voorleesverhaal over Fien en Teun die Sinterklaas en Pietje spelen (voor 1 tot 6 jaar). Het verhaal begint met Fien en Teun die zich klaarmaken voor hun grote avontuur. Ze willen Sinterklaas en Pietje spelen en dus trekken ze hun mooiste kleren aan. Vervolgens gaan ze op zoek naar speciale attributen voor hun rol. Wat volgt is een magisch avontuur waarbij ze steeds meer ontdekken over het ech.

6. Stip Doeboek

Het Stip Doeboek is perfect voor pony- en paardenfans die van creatief bezig zijn houden. Het doeboek bevat kleurplaten, doolhoven, puzzels, knutseltips en nog veel meer. Kinderen kunnen zelfs hun eigen creatieve verhalen schrijven met behulp van de tekstblokken. De kleurrijke pagina's stimuleren de verbeeldingskracht, waardoor kinderen helemaal op gaat in de wereld van paarden. Het doeboek bevat ook een praktisch deel met nuttige informatie voor kinderen met een paard. Hier leren ze bijvoorbeeld hoe ze hun paard verzorgen en hoe ze ermee moeten omgaan. Daarnaast bevat het doeboek tips over wat je moet doen als je bijvoorbeeld op een manege gaat rijden. Kortom, het Stip Doeboek is een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met de wereld van paarden en pony's.

7. Woezel Pip Gigagroot Kleurboek

Het Woezel Pip Gigagroot Kleurboek is een uniek kleurboek. Er staan maar liefst 50 prachtige illustraties in afkomstig uit de prentenboeken van Woezel en Pip. Met deze illustraties kan je uren kleur-, knutsel- en plakplezier beleven. Het boek heeft een extra groot formaat (A3) zodat je veel ruimte hebt om je creativiteit de vrije loop te laten. Het boek bevat ook een XL stickervel met meer dan 100 verschillende stickers. Het Woezel Pip Gigagroot Kleurboek is een perfecte manier om de fantasiewereld van Woezel en Pip te verkennen. Kinderen kunnen de illustraties inkleuren, versieren en plakken, waardoor ze hun eigen verhaal kunnen creƫren. Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf 3 jaar. Ouders kunnen hiermee samen met hun kinderen de avonturen van Woezel en Pip herbeleven. Het kleurboek is een geweldig cadeau voor kinderen die van Woezel en Pip houden. Woezel Pip Gigagroot Kleurboek is een uniek product waarmee kinderen urenlang plezier kunnen beleven. Met de 50 prachtige illustraties, de XL stickervel en de extra grote afmetingen is dit kleurboek een must-have voor iedereen die van Woezel en Pip houdt.

8. Het grote CreaChick doeboek

Het boek is een geweldige manier om je te verdiepen in verschillende technieken, zoals aquarelverf, potlood, kleurpotloden en inkt. Naast deze technieken laat CreaChick je ook kennismaken met andere interessante dingen, zoals het combineren van patronen, het toevoegen van texturen, het verwerken van tekst en het gebruik van verschillende materialen. Na het lezen van 'Het grote CreaChick doeboek' heb je een goed beeld van de verschillende manieren waarop je je creativiteit kunt uiten. CreaChick biedt een heldere handleiding, waarmee je stap voor stap leert hoe je op een interessante manier kan schilderen, tekenen en knutselen. Ze leert je verschillende technieken om een unieke stijl te creƫren. Ook leer je hoe je je materialen en kleuren kunt combineren om een verbluffend effect te bereiken. Daarnaast biedt het boek ook een aantal geweldige DIY-projecten, waardoor je het geleerde in de praktijk kunt brengen. Deze projecten zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Na het voltooien van de projecten, zul je een gevoel van trots ervaren als je het resultaat kunt zien.

9. Dare to doodle XXL

Er zijn meer dan 60 pagina's aan kleurrijke patronen en tekeningen, met aanwijzingen en tips om je eigen doodles te maken. Je krijgt ook stappenplannen om je eigen unieke creaties te maken. En als je iets meer avontuur zoekt, probeer dan een paar van de leuke uitdagingen die in het boek staan. Laat je fantasie de vrije loop en ontdek wat er allemaal mogelijk is met Dare to Doodle XXL. Het boek bevat ook veel kleurrijke stickers om je doodles mee te versieren. Je kunt de stickers gebruiken om je eigen creaties te decoreren of gewoon voor je eigen plezier. Er zijn ook veel leuke stiften, waaronder permanente stiften, glitterstiften, verwisselbare stiften en veel meer. Er zijn zelfs enkele speciale markers om je kunstwerk mee te verfraaien. Met Dare to Doodle XXL kun je je creativiteit de vrije loop laten en eindeloos met tekeningen spelen. Laat je fantasie de vrije loop en ontdek wat er allemaal mogelijk is! Laat je inspireren door de vele patronen en tekeningen en creƫer je eigen unieke stijl. Geniet van de vele kleurrijke stickers en stiften en laat je creativiteit volledig los.

10. Schattige diertjes teken je zo

Deze cursus bevat instructies waarmee je stap-voor-stap leert hoe je de dieren kunt tekenen. Eenmaal begonnen met tekenen, zal je zien hoe gemakkelijk het is om schattige diertjes te tekenen. Karin Luttenberg deelt in deze cursus haar kennis met jou. Ze heeft al meer dan 30 jaar ervaring als tekenleraar. Zij helpt je om stap-voor-stap je vaardigheid te verbeteren en je eigen stijl te ontdekken. Met deze cursus kun je je creativiteit versterken en heerlijk ontspannen. Je leert hoe je je favoriete diertjes kunt tekenen, van katten en honden tot vogels en insecten. De lessen zijn geschikt voor elk niveau, of je nu een beginner of gevorderde tekenaar bent. Laat je creativiteit de vrije loop en leer stap-voor-stap hoe je schattige diertjes kunt tekenen met de cursus van Karin Luttenberg. Met meer dan 130 diertjes zit jouw favoriete dier er zeker tussen. Geniet van de lessen en ontdek hoe je je eigen stijl kunt ontwikkelen.

Veelgestelde vragen over knutselen boeken

De beste knutselen boeken in onze top 10 lijst worden zorgvuldig uitgekozen door ons panel aan experts.Ā 

Onze experts bestaan uit ervaren lezers die zich vooral richten op het knutselen genre. Zodoende hebben zij een veelvoud aan knutselen boeken gelezen opdat zij een totaalbeeld hebben gekregen van het aanbod dat er is.Ā 

Onze reviews zijn voortdurend, wat wil zeggen dat zodra er een nieuw boek in het knutselen genre uitkomt, gaan wij deze lezen en beoordelen. Mocht een nieuw knutselen boek een plekje in onze top 10 verdienen, dan updaten wij de lijst.

Actuele top knutselen boeken

Concluderend kunnen we zeggen dat wanneer je overweegt om een knutselen boek aan te schaffen, je er goed aan doet om de volgende punten in ogenschouw te nemen.

Sommige lezers blijven bijvoorbeeld loyaal aan een bepaalde auteur omdat ze schijfstijl heel prettig vinden. Wanneer een auteur meerdere boeken geschreven heeft in hetzelfde knutselen genre, en je hebt altijd met veel plezier deze boeken gelezen, is het een veilige keuze om een nieuw boek van deze zelfde auteur aan te schaffen.

Ben jij meer van de uitersten en ontdek je graag verschillende schrijfstijlen maar wel in hetzelfde knutselen genre, dan zul je een totaal nieuw boek van een andere schrijver prefereren.

Alvorens de definitieve aankoop van een knutselen boek, raden we zeker aan om de achterkantĀ  en het voorwoord te lezen om zo een globale indruk te krijgen.

Wij hebben in ieder geval de keuze zo makkelijk mogelijk voor je proberen te maken door de knutselen boeken die in het algemeen het best beoordeeld worden door de lezer in te dammen tot een top 10. Zo weet je bijna zeker dat welk boek in de top 10 je ook mocht aanschaffen, het beslist een leesgenot gaat zijn.