Top 10 beste harry potter boeken van 2023

Lees jij ook graag boeken in het genre van harry potter en ben je op zoek naar de volgende topper die je in één adem zult uitlezen?

harry potter boeken doen het goed bij het lezend publiek en ze worden veel geschreven dus het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken voor welk harry potter boek bij jou past. Daarnaast is er een groot verschil te zien tussen de kwaliteit in dit genre.

Gelukkig zijn hier onze boeken experts van vraageenexpert.nl die het onderzoekwerk al voor je gedaan hebben door de meest verkochte harry potter uit te lezen en zij hebben daaruit een top 10 voor je gemaakt.

Zodoende bespaar jij de tijd die je normaal kwijt was aan het uitzoeken van een boek, die je nu kunt steken in het lezen van een van de beste 10 harry potter boeken.

Benieuwd naar de top 10? Lees dan snel verder!

  1. harry potter

Inhoudsopgave

De top 10 harry potter boeken

1. Harry Potter 1 Harry Potter en de steen der wijzen

Harry Potter is een gewone jongen, maar ongelukkig. Na het overlijden van zijn ouders woont hij bij een saaie en hardvochtige oom en tante - in een bezemkast onder de trap. Op een dag krijgt hij een mysterieuze brief en nog meer brieven volgen. Harry's leven wordt volledig veranderd - hij wordt gered door een figuur op een vliegende motorfiets en komt erachter wie zijn ouders waren. Met een speciale trein die vertrekt van Platform 9¾, belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus. Hier leert hij alles over bezemstelen, toverdranken en monsters. Uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar. Harry Potter en de Steen der Wijzen is een spannend avontuur dat vol magie zit. De wereld die J.K. Rowling heeft geschapen, is een magische plek waar fantasie en avontuur samenkomen. De personages zijn een combinatie van realistisch en magisch, waardoor het boek een aangename mix van plezier en leerzaamheid biedt. Harry Potter heeft de lezers veroverd met zijn ontembare geest en dapperheid, terwijl hij de strijd aangaat met Voldemort. Harry Potter en de Steen der Wijzen is een verhaal dat lezers van alle leeftijden aanspreekt en hen meeneemt op een magische reis.

2. Harry Potter 2 Harry Potter en de geheime kamer

Harry Potter en de Geheime Kamer is het tweede deel uit de Harry Potter-serie. In dit boek ontdekt Harry als student van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus een mysterieuze stem, aanslagen en een bijzonder dagboek. Harry komt in deze gebeurtenissen verwikkeld en moet erachter zien te komen wat er aan de hand is. Lees de avonturen van Harry Potter in deze spannende vervolgroman. Harry Potter en de Geheime Kamer is geschreven door J.K. Rowling. Door de magische wereld, de mysterieuze figuren en de onvoorspelbare gebeurtenissen zal je geboeid zijn door dit boek. Volg Harry in zijn zoektocht naar de geheimen van de magische wereld waar hij bijzondere krachten leert kennen en tegenstanders moet verslaan.

3. Harry Potter 3 Harry Potter en de gevangene van Azkaban

Harry Potter en de Gevangene van Azkaban is het derde deel in de magische wereld die J.K. Rowling heeft gecreëerd. In dit boek wordt de lezer meegenomen naar een spannend avontuur met een bijzondere mix van fantasie en magische werelden. De avonturen van Harry, Ron en Hermelien worden steeds realistischer en griezeliger. De lezer wordt meegenomen in Harry's zoektocht naar de waarheid over Sirius Zwarts en wordt geconfronteerd met de Dementors, de angstaanjagende bewakers van Azkaban. Harry Potter en de Gevangene van Azkaban is een boek dat je niet snel zal vergeten.

4. Harry Potter 4 Harry Potter en de vuurbeker

Maar als Harry op de trein terug naar school stapt, komt hij er al snel achter dat er dit jaar een heel ander schooljaar zal zijn. Er duiken ineens heel wat mysterieuze figuren op die vragen naar de verdwenen vuurbeker. Harry kan het niet helpen dat hij betrokken raakt bij een onverklaarbare zoektocht die hem diep in de duistere wereld van magie en gevaar leidt. Harry Potter en de Vuurbeker is het vierde boek in de Harry Potter-serie en brengt je mee op een avontuur vol magie en mysterie. In dit boek gaat Harry op zoek naar de verdwenen vuurbeker, terwijl hij samen met zijn vrienden Ron en Hermelien de meest gevaarlijke situaties moet doorstaan. Er zitten vele verrassingen in het verhaal en er komen nieuwe personages voor, waaronder de zeer mysterieuze Sirius Zwarts. De spanning stijgt naarmate je verder leest en je krijgt steeds meer inzicht in de magische wereld. Een magisch avontuur dat je niet mag missen!

5. Harry Potter 5 Harry Potter en de orde van de Feniks

NO DESCRIPTION

6. Harry Potter 6 Harry Potter en de halfbloed prins

Dit is de zesde editie van de Harry Potter-serie, die de fans over de hele wereld veroverd heeft. Harry Potter en de halfbloed prins is geestig geschreven, vol verrassingen en spannende avonturen. Door de schrijver J.K. Rowling wordt het verhaal met zorg en aandacht samengesteld. Harry's reis naar de wereld van de tovenaars is een boek vol magie en avontuur. Deze editie staat boordevol actie en spanning, met een verrassend einde dat de lezer aan het denken zet. De personages zijn tot leven gewekt met hun eigen verhaallijn en hebben ieder een unieke persoonlijkheid. De gebeurtenissen in het boek zijn adembenemend en een ware leeservaring. Harry Potter en de halfbloed prins is een magisch verhaal dat de lezer meeneemt naar een wereld vol mysterie en avontuur.

7. Harry Potter 7 Harry Potter en de relieken van de dood

Harry Potter en de Relieken van de Dood is een fascinerende reis vol magie, avontuur en verrassende wendingen. Deze editie bevat een speciale introductie van J.K. Rowling, waarin de schrijfster uitlegt hoe ze tot het verhaal is gekomen. Deze boek bevat prachtige illustraties die de lezer meenemen in de magische wereld van Harry Potter. De reis vol gevaren, avontuur en magie eindigt met deze intrigerende editie die een onvergetelijke leeservaring biedt. Harry Potter en de Relieken van de Dood is het laatste deel van een zevendelige reeks waarmee J.K. Rowling de wereld veroverde. Met deze editie maak je een verbazingwekkende reis door een magisch universum, waarin Harry Potter op zoek gaat naar de Gruzielementen. Naast de prachtige illustraties, bevat deze boek ook een introductie van J.K. Rowling, waarin de schrijfster de achtergronden van het verhaal uitlegt. Harry Potter en de Relieken van de Dood is een onvergetelijke leeservaring, die vol verrassingen en avontuur zit. Wijd je voor een paar uur uit aan deze magische wereld en beleef de laatste stappen in de reis van Harry Potter.

8. De magische apotheek 3 De magische apotheek De strijd om de meteoor

Lucie moet actie ondernemen voordat de Eeuwigen de wereld in hun greep krijgen. Ze voelt de kracht van de magische apotheek 3, maar kan ze deze kracht gebruiken om de strijd aan te gaan tegen de Eeuwigen? Lucie ontdekt dat er magische geuren zijn die haar helpen haar krachten te versterken. Met deze kracht kan ze de strijd aangaan en Syrell verslaan. Maar deze strijd zal niet makkelijk zijn. Lucie zal alle kracht en geuren die ze kan vinden moeten gebruiken om de Eeuwigen te stoppen voordat de wereld verloren is.

9. Harry Potter Magisch haken

Met Harry Potter Magisch haken kunt u uw favoriete momenten uit de films tot leven brengen met de haaknaald. U kunt uw magische avonturen herbeleven met projecten zoals een Patronus-muts, een Hedwig-speelgoed en een Fijne Feltro-jurk. Elke project heeft een stapsgewijze gids, uitgebreide fotografische illustraties en een lijst met benodigdheden. Deze geweldige collectie haakprojecten bevat ook een verscheidenheid aan technieken, van eenvoudige kettingen tot meer gevorderde haaksteken. Dit boek biedt een unieke kans om een magisch avontuur te beleven, waarbij je je favoriete momenten uit de films kunt navertellen. Verander je huis in een magisch kasteel en voeg een beetje magie toe aan je dagelijkse leven met de Harry Potter Magisch haken. Geniet van de nostalgie en het gevoel van magie terwijl je deze prachtige projecten maakt. Breng de magie van je favoriete Harry Potter-personages naar het echte leven met deze magische haakervaring.

10. Harry Potter 3 Harry Potter en de gevangene van Azkaban

In Harry Potter en de Gevangene van Azkaban neemt J.K. Rowling je mee in een magische wereld vol avontuur en gevaar. De wereld waarin Harry leeft, is zo geloofwaardig dat je als lezer het gevoel krijgt dat je er echt deel van uitmaakt. De personages, de omgeving en de magische wezens zijn zo uitgebreid geschreven dat je er helemaal in meegezogen wordt. De vlot geschreven verhalen, met verrassende plotwendingen, zorgen ervoor dat je het boek niet meer weg wil leggen. Muziek, liedjes, kleedjes, spreuken en spreukenboeken; allemaal ingrediënten die de magische wereld van Harry Potter compleet maken. Harry Potter en de Gevangene van Azkaban is een boek dat perfect is voor iedereen die van magie en avontuur houdt. Ga mee met Harry Potter op zijn avonturen en ervaar de magie van deze wereld. Het boek is geschikt voor lezers van alle leeftijden; kinderen, jong volwassenen en volwassenen zullen genieten van de wereld die Rowling heeft geschreven. Laat je meevoeren door de magische wereld en beleef een avontuur dat je nooit zal vergeten.

Veelgestelde vragen over harry potter boeken

De beste harry potter boeken in onze top 10 lijst worden zorgvuldig uitgekozen door ons panel aan experts. 

Onze experts bestaan uit ervaren lezers die zich vooral richten op het harry potter genre. Zodoende hebben zij een veelvoud aan harry potter boeken gelezen opdat zij een totaalbeeld hebben gekregen van het aanbod dat er is. 

Onze reviews zijn voortdurend, wat wil zeggen dat zodra er een nieuw boek in het harry potter genre uitkomt, gaan wij deze lezen en beoordelen. Mocht een nieuw harry potter boek een plekje in onze top 10 verdienen, dan updaten wij de lijst.

Actuele top harry potter boeken

Concluderend kunnen we zeggen dat wanneer je overweegt om een harry potter boek aan te schaffen, je er goed aan doet om de volgende punten in ogenschouw te nemen.

Sommige lezers blijven bijvoorbeeld loyaal aan een bepaalde auteur omdat ze schijfstijl heel prettig vinden. Wanneer een auteur meerdere boeken geschreven heeft in hetzelfde harry potter genre, en je hebt altijd met veel plezier deze boeken gelezen, is het een veilige keuze om een nieuw boek van deze zelfde auteur aan te schaffen.

Ben jij meer van de uitersten en ontdek je graag verschillende schrijfstijlen maar wel in hetzelfde harry potter genre, dan zul je een totaal nieuw boek van een andere schrijver prefereren.

Alvorens de definitieve aankoop van een harry potter boek, raden we zeker aan om de achterkant  en het voorwoord te lezen om zo een globale indruk te krijgen.

Wij hebben in ieder geval de keuze zo makkelijk mogelijk voor je proberen te maken door de harry potter boeken die in het algemeen het best beoordeeld worden door de lezer in te dammen tot een top 10. Zo weet je bijna zeker dat welk boek in de top 10 je ook mocht aanschaffen, het beslist een leesgenot gaat zijn.