Top 10 beste autobiografie boeken van 2023

Lees jij ook graag boeken in het genre van autobiografie en ben je op zoek naar de volgende topper die je in Ć©Ć©n adem zult uitlezen?

autobiografie boeken doen het goed bij het lezend publiek en ze worden veel geschreven dus het is niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken voor welk autobiografie boek bij jou past. Daarnaast is er een groot verschil te zien tussen de kwaliteit in dit genre.

Gelukkig zijn hier onze boeken experts van vraageenexpert.nl die het onderzoekwerk al voor je gedaan hebben door de meest verkochte autobiografie uit te lezen en zij hebben daaruit een top 10 voor je gemaakt.

Zodoende bespaar jij de tijd die je normaal kwijt was aan het uitzoeken van een boek, die je nu kunt steken in het lezen van een van de beste 10 autobiografie boeken.

Benieuwd naar de top 10? Lees dan snel verder!

  1. autobiografie

Inhoudsopgave

De top 10 autobiografie boeken

1. Koersen op geluk

Thomas Dekker wordt gevraagd om zijn verhaal in Koersen op geluk te vertellen. Het is een unieke documentaire, waarin hij zijn levensverhaal vertelt, van zijn ambitieuze start als wielrenner tot de turbulente fase waarin hij zichzelf opnieuw uitvindt. In Koersen op geluk volgt de kijker Thomas Dekker op zijn weg naar herstel. Naast zijn oprechte verhalen en wijze lessen, krijgt de kijker ook een kijkje achter de schermen bij zijn gevecht om zichzelf te herontdekken. Hij ontmoet andere atleten die dezelfde worsteling hebben, krijgt onverwachte adviezen van beroemdheden en stelt zichzelf dezelfde vraag: waarom heb ik dit allemaal gedaan? Koersen op geluk is een waarachtige documentaire die de kijker meeneemt op een ontroerende reis. Thomas Dekker deelt zijn levensles: de kracht van het herstel. Het is een verhaal van hoop en verlossing, dat laat zien dat we allemaal kunnen leren van onze fouten en herstellen van tegenslagen.

2. Mijn verhaal

Mijn verhaal is een boek dat de lezer meeneemt op de reis van Michelle Robinson van de South Side van Chicago naar de Oval Office in het Witte Huis. Het is een intieme kijk op haar leven en haar levenslessen, met herinneringen aan haar jeugd, haar reis naar het hoogste ambt in de land, en wat ze allemaal geleerd heeft onderweg. Michelle schrijft over de kracht van het hebben van een sterk netwerk van vrienden, familie en anderen om je heen, en hoe je door jezelf te blijven en door moeilijke dingen te overwinnen, je een betere toekomst kunt creƫren. Mijn verhaal is een boek dat de lezer meeneemt op de reis van Michelle Robinson van de South Side van Chicago naar de Oval Office in het Witte Huis. Toen Michelle klein was, groeide ze op met haar ouders, Fraser en Marian Robinson, die haar opvoedden tot een oprechte en zelfverzekerde jonge vrouw. Ze herinnert zich nog goed hoe ze tikkertje speelde in het park en de enige zwarte vrouw was in de collegezalen van Princeton. In dit boek deelt Michelle haar levensverhaal, waarin ze openhartig schrijft over de kracht van het hebben van een sterk netwerk van vrienden, familie en andere mensen om je heen. Daarnaast vertelt ze ook over haar reis naar het hoogste ambt in het land, wat ze allemaal geleerd heeft onderweg en hoe je door moeilijke dingen te overwinnen, een betere toekomst kunt creƫren. Dit boek is een must-read voor iedereen die op zoek is naar een verhaal vol levenslessen en inspiratie.

3. Ik

In "Ik" lees je hoe Elton John zijn carriĆØre opbouwde en hoe hij het leven leidde van een beroemdheid. Naast deze verhalen deelt Elton John ook zijn persoonlijke gedachten over de liefde, de vriendschap, de roem, de verslaving en de genezing. Het boek biedt een unieke kijk in het leven van Elton John en is een must-have voor iedereen die zijn muziek, zijn verhalen en zijn levensstijl waardeert. Elton John combineert zijn persoonlijke verhalen met foto's uit verschillende momenten van zijn carriĆØre, waardoor de lezer een completer beeld krijgt van de iconische poplegende. "Ik" is een ontroerende, warmhartige en openhartige reis door het leven van Elton John, en een must-have voor elke fan van deze beroemde artiest. In dit boek zal je je verbonden voelen met Elton John en zal je begrijpen waarom hij zo'n invloed heeft gehad op de muziekwereld. Deze autobiografie is een must-have voor elke Elton John-fan!

4. Mijn ware verhaal

Karin vertelt met veel openheid over haar verleden, waaronder haar moeizame relatie met haar ouders. Haar jeugd was gevuld met woede, verwarring en schaamte. Ondanks alle tegenslagen heeft Karin toch een lichtpuntje gevonden in haar leven en dat is haar passie voor het theater. Mijn ware verhaal is een pakkend verhaal over hoop, liefde en overwinning. Het is een inspirerend boek dat je aanmoedigt om je dromen en idealen na te streven, ondanks de moeilijke omstandigheden. Karin Bloemen deelt de ervaringen van haar leven met lezers, zodat zij iets kunnen leren van haar verhaal en hun eigen leven kunnen veranderen. In Mijn ware verhaal geeft Karin Bloemen een krachtig en inspirerend verhaal over persoonlijke overwinning. Door haar eerlijke verhalen krijgt de lezer een betere kijk op het leven en wat mogelijk is, ondanks alle tegenslagen die je onderweg tegenkomt. Het boek is geschreven met veel liefde en respect voor haar lezers en geeft je een diepere kijk op het leven.

5. Het napalmmeisje

Het verhaal van Kim Phuc, beter bekend als het napalmmeisje, begint in 1972 in Vietnam. Kim was 9 jaar old en woonde in Trang Bang. Ze was een van de vele slachtoffers van de oorlog. Op 8 juni 1972, toen de VS bombardementen uitvoerde, werd Kim geraakt door napalm. De verbrandingen die ze opliep, werden vereeuwigd door de fotograaf Nick Ut. De foto van Kim ging de wereld over en werd de meest geprezen foto in de geschiedenis van de persfotografie. Ze werd het internationale gezicht van het menselijk lijden. Als gevolg van de verwondingen werd Kim gedwongen om een lange periode van pijnlijke behandelingen te ondergaan. Tijdens de jaren na de oorlog heeft Kim veel geprobeerd om de pijn en het lijden van de oorlog te vergeten. In de tussentijd heeft ze haar verhaal gedeeld met anderen, ondanks haar pijn, ziekte en trauma. Uiteindelijk kon Kim, met veel steun en doorzettingsvermogen, haar trauma overwinnen en heeft ze vrede gevonden.

6. De lange weg naar de vrijheid

De lange weg naar de vrijheid is een indrukwekkend boek dat de onvoorstelbare reis volgt van Nelson Mandela van een klein dorp in Zuid-Afrika naar het hoogste ambt van het land. Het boek is een eerbetoon aan de levenslange inspanningen van Mandela om vrijheid en eenheid te brengen naar zijn volk, ondanks de vele tegenslagen en tegenslagen die hij tegenkwam. De lange weg naar de vrijheid is geschreven door Mandela zelf en onthult de persoon achter de iconische figuur. Het bevat persoonlijke verhalen, ideeƫn en levenslessen, die een boodschap van hoop en verandering uitstralen. De boekenreeks biedt de lezer een unieke kijk op de manier waarop Mandela het leiderschap benaderde en de wereld veranderde. Het leest als een roman en verrijkt het leven en leiderschap van Mandela met nieuwe inzichten.

7. Wild

Wild is een inspirerend verhaal over het vinden van jezelf en het loslaten van wat je belemmert. De hoofdpersoon, Cheryl Strayed, maakt een reis langs de Pacific Crest Trail, waar ze haar eigen barriĆØres en beperkingen overwint. Tijdens haar reis leert ze over het krachtige landschap dat ze omringt en over de mensen die ze onderweg ontmoet. Haar verhaal is gevuld met betekenisvolle momenten en levenslessen. Het is een emotionele rollercoaster vol emoties, waar ze leert om te vertrouwen op haar eigen kracht en intuĆÆtie. Het boek is geschreven met een openhartige, ontroerende en inspirerende toon. Cheryl Strayed's verhaal is universeel en haar reis een intieme en persoonlijke ervaring die de lezer aanspoort om te leren over het leven, liefde en verlies. Wild is een boeiend boek dat je meeneemt op een avontuurlijke reis die nooit zal worden vergeten.

8. Een beloofd land

Met Een beloofd land voert Barack Obama ons mee op zijn reis, zowel geografisch als geestelijk. Hij schrijft openhartig over het verwerven van zijn politieke idealen en beschrijft het moeizame proces van het verwezenlijken van verandering. Hij deelt de verhalen van de gewone mensen die hij heeft ontmoet tijdens zijn reizen en laat ons meeleven met de keuzes die hij heeft gemaakt als president. Een beloofd land is een intiem en inspirerend verhaal dat de lezer meeneemt op de bijzondere reis die Obama heeft afgelegd van jongeman tot president. In dit meeslepende verhaal spreekt Obama zijn lezers rechtstreeks toe en deelt hij zijn observaties, verhalen en ideeĆ«n over de toekomst. Hij beschrijft op persoonlijke wijze de veranderingen die hij heeft doorgevoerd tijdens zijn presidentschap en de verhalen van de Amerikanen die hij heeft ontmoet. Een beloofd land is een gedenkwaardig werk dat een bijzondere kijk biedt op de levensreis van Barack Obama en de politieke veranderingen die hij heeft doorgevoerd tijdens zijn presidentschap. In dit boeiende boek deelt hij zijn gedachten over de wereld waarin we leven, de toekomst die we tegemoet gaan en de waarden die ons verenigen. Een must-read voor iedereen die geĆÆnteresseerd is in de politieke geschiedenis van Amerika.

9. Bij twijfel hard zingen

Bij twijfel hard zingen biedt een unieke kijk in het leven van Francis van Broekhuizen. Met haar onweerstaanbare krachtige stem, haar eigenzinnige stijl en haar humor, geeft zij een onvergetelijk portret van haar leven. Haar verhaal is een inspirerende uitnodiging om je eigen kracht te ontdekken en je eigen stem te laten horen. Bij twijfel hard zingen is een heel bijzondere ervaring. In deze levensverhalen, verteld aan de hand van vele grappige, ontroerende en verrassende verhalen, stap je in de schoenen van Francis van Broekhuizen. Ze deelt haar diepere inzichten over haar leven, haar vreugde, verdriet en alles wat daartussenin ligt. Je krijgt een unieke kijk in het leven van deze bijzondere vrouw en wordt meegenomen in haar avonturen. Haar verhalen zijn niet alleen vermakelijk, maar ook leerzaam. Je krijgt een beter inzicht in wat het betekent om je eigen stem te laten horen, zelfs in moeilijke situaties.

10. BANG

Lisa maakt zich geen zorgen, want ze weet dat BANG haar kalmeert. BANG is een unieke mix van kruiden in een zuivere biologische olie. Deze mix helpt bij het verminderen van angst en het verhogen van kalmte. De combinatie van kruiden en olie is wetenschappelijk bewezen. Lisa is gek op BANG, omdat het haar helpt om haar paniekaanvallen te verminderen. Ze brengt het overal mee naartoe, van haar werk naar haar vakantie. Bovendien is het ook nog eens heerlijk om het te gebruiken. De olie voelt heerlijk aan op de huid en de kruiden geven een heerlijke, rustgevende geur af. Lisa gebruikt het zelfs als ontspanning tijdens haar yoga- of meditatielessen. BANG is een eenvoudige manier om rustiger en kalmer te worden. Lisa heeft BANG ontdekt tijdens een reis naar Thailand, waar het al door veel mensen gebruikt werd. Ze bracht het mee naar Nederland en heeft het met veel succes aan anderen aanbevolen. Nu kunnen ook andere mensen de voordelen ervan ontdekken. BANG is een eenvoudige manier om rustig te worden en te blijven. Probeer het uit en voel je onmiddellijk rustiger.

Veelgestelde vragen over autobiografie boeken

De beste autobiografie boeken in onze top 10 lijst worden zorgvuldig uitgekozen door ons panel aan experts.Ā 

Onze experts bestaan uit ervaren lezers die zich vooral richten op het autobiografie genre. Zodoende hebben zij een veelvoud aan autobiografie boeken gelezen opdat zij een totaalbeeld hebben gekregen van het aanbod dat er is.Ā 

Onze reviews zijn voortdurend, wat wil zeggen dat zodra er een nieuw boek in het autobiografie genre uitkomt, gaan wij deze lezen en beoordelen. Mocht een nieuw autobiografie boek een plekje in onze top 10 verdienen, dan updaten wij de lijst.

Actuele top autobiografie boeken

Concluderend kunnen we zeggen dat wanneer je overweegt om een autobiografie boek aan te schaffen, je er goed aan doet om de volgende punten in ogenschouw te nemen.

Sommige lezers blijven bijvoorbeeld loyaal aan een bepaalde auteur omdat ze schijfstijl heel prettig vinden. Wanneer een auteur meerdere boeken geschreven heeft in hetzelfde autobiografie genre, en je hebt altijd met veel plezier deze boeken gelezen, is het een veilige keuze om een nieuw boek van deze zelfde auteur aan te schaffen.

Ben jij meer van de uitersten en ontdek je graag verschillende schrijfstijlen maar wel in hetzelfde autobiografie genre, dan zul je een totaal nieuw boek van een andere schrijver prefereren.

Alvorens de definitieve aankoop van een autobiografie boek, raden we zeker aan om de achterkantĀ  en het voorwoord te lezen om zo een globale indruk te krijgen.

Wij hebben in ieder geval de keuze zo makkelijk mogelijk voor je proberen te maken door de autobiografie boeken die in het algemeen het best beoordeeld worden door de lezer in te dammen tot een top 10. Zo weet je bijna zeker dat welk boek in de top 10 je ook mocht aanschaffen, het beslist een leesgenot gaat zijn.