Tips om bloed uit kleding te krijgen zijn altijd handig om te krijgen. Soms heb je gewoon een bloedneus waardoor je bloed in je kleding krijgt en een andere keer heb je bijvoorbeeld bloed van een mug in je kleding zitten. Het is gewoon altijd erg onhandig om bloed in je kleding te hebben zitten. 

Daarom is het goed om op onderzoek uit te gaan hoe je van dit bloed uit kunt komen. Er zijn heel wat huis, tuin en keukenmiddelen die je hiervoor kunt gebruiken. Je hoeft er dus de deur niet vooruit. Zo kun je zout, melk of azijn gebruiken. Iedereen heeft wel een van deze drie in de keuken staan. 

Zout doet wonderen

Zout doet bij bloed echt wonderen. Bloed uit kleding krijgen kun je dan ook ideaal doen door zout te gebruiken. Het is de bedoeling dat je wat zout op de vlekken aanbrengt en dit een tijdje laat liggen. Dit kan een uurtje zijn, maar het kan ook om een halve dag gaan. 

Zodra het zout er echt goed ingetrokken is, kun je de kleding uit gaan wassen. Het is goed om te kijken of je dit met de wasmachine gaat doen of met de hand. Soms is het beter om het toch even met de hand te wassen. 

Azijn is ideaal om bloed uit kleding te krijgen

Azijn is ook ideaal om bloed uit kleding te krijgen. Het is de bedoeling dat je het bloed eerst uitgaat wassen met koud water. Dit doe je tot de vlek volledig nat is en je duidelijk kunt zien dat er geen bloed meer uitgewassen kan worden. Daarna moet je er kleurloze azijn op doen. Let wel op! Gebruik alleen kleurloze azijn, om meer vlekken te voorkomen. 

Je laat de azijn een beetje intrekken en dan was je de vlek weer uit. Zodra je dit gedaan hebt, kun je het kledingstuk op een normaal programma wassen. Zorg er dat je hier een goed wasmiddel of wasverzachter voor gebruikt, zodat de geur van azijn eruit gaat. 

Melk is niet alleen om te drinken

Melk is iets wat velen onder ons ook wel in huis hebben. In dit geval kun je het gebruiken om bloed uit kleding te krijgen. Het is de bedoeling dat je dan wat melk op de bloedvlek giet en dat je het daarna weer droog dept. 

Het enige wat je dan nog hoeft te doen is het kledingstuk te wassen. Als het goed is zorgt de melk ervoor dat de bloedvlek volledig verwijderd wordt. Zo heb je weer een mooi schoon kledingstuk in de kast hangen. 

Aspirine voor je was in plaats van voor de pijn 

Een aspirine is ook een ideale manier om bloed uit kleding te krijgen. Een aspirine moet je wel eerst helemaal oplossen in water. Het heeft geen zin om er gewoon een hele aspirine bovenop te leggen. De aspirine moet namelijk samen gemengd worden met water. 

Zodra de aspirine volledig opgelost is, kun je het kledingstuk wassen op een normaal programma. Zodra je dit gedaan hebt, zal de vlek volledig verdwenen moeten zijn. De aspirine haalt het bloed uit kleding alsof het ervoor gemaakt is.