Tinder is een app die erg veel gebruikt wordt, maar er zijn ook heel wat Tinder nadelen op het internet te vinden. We hebben daarom alle nadelen voor je op een rijtje gezet, zodat je ze eenvoudig kunt vinden. 

Het is altijd goed om eerst na te gaan of een app geschikt is voor je. Daarom is het handig om tussen de nadelen te kijken, zodat je direct weet of het een goede app voor je is. Sommige mensen zijn erg fan van de app, terwijl andere mensen hem liever links laten liggen. 

Waarom gebruik maken van Tinder?

Als eerste moeten we kijken waarom mensen Tinder gebruiken. Tinder wordt eigenlijk om twee hoofdredenen gebruikt. Je hebt de groep mensen die op zoek zijn naar ware liefde, maar je hebt ook de groep die graag het bed met je wil delen. 

Natuurlijk zitten er mensen tussen de groepen in en zijn er ook mensen die juist alleen wat willen praten. Dit maakt Tinder dus al lastig, omdat je nooit helemaal zeker weet wat iemand van je verwacht. Daarom zijn er ook zoveel Tinder nadelen op het internet te vinden. 

Zijn er veel Tinder nadelen?

Wij zijn voor je op zoek gegaan om een hoop Tinder nadelen voor je op een rijtje te zetten. Wij hebben 12 verschillende nadelen gevonden die veel gehoord zijn. Ze zijn over heel het internet te vinden en veel mensen klagen ook regelmatig over hoe Tinder precies in elkaar zit. 

De volgorde is willekeurig, maar alle nadelen zijn natuurlijk vervelend. Aan de hand van de nadelen kun je zelf bepalen of het wel of niet geschikt voor je is. Dit kan per persoon en situatie erg verschillen. Het is dus altijd goed om voor jezelf een duidelijke overweging te maken. 

 1. Het kost veel tijd 

Tinder nadelen kan je overal vinden. Het eerste nadeel wat we veel tegenkomen is het feit dat het een hoop tijd in beslag zal nemen. Je moet eerst je hele profiel instellen en dan is het maar de vraag of mensen op je willen reageren. 

In sommige gevallen duurt het best wel een tijdje voordat je de eerste reacties binnen krijgt. Het is dus handig om te kijken of je deze tijd er wel in wilt steken. Soms heb je er wel de tijd voor, maar een andere keer heb je gewoon geen zin om er tijd in te steken. 

 1. Je ziet alleen foto’s van iemand 

Verder is zijn Tinder nadelen vaak iets wat over de foto’s gaat. Als je op Tinder zit, word je namelijk alleen maar beoordeeld aan de hand van foto’s. Daarnaast kun jij ook alleen maar iemand leren kennen door naar een foto te kijken. Hierdoor krijg je geen goede eerste indruk. 

Omdat je alleen iemand kan beoordelen op een foto, kun jij jezelf niet goed presenteren. Hierdoor kan een eerste indruk heel anders uitpakken dan dat je zou willen. Daarom wordt het vaak aangeraden om wel in het echt te daten en het niet via een app te blijven doen. 

 1. Mensen kunnen makkelijk nep zijn

Als we het over foto’s hebben kan het ook heel makkelijk voorkomen dat iemand nep is. Tinder nadelen worden hier vaak op gebaseerd. Je weet nooit of de persoon echt is. Hierdoor leef je altijd in onzekerheid of je wel echt met iemand op date gaat die op de foto staat. 

Het is goed om even te videobellen om vooraf te zien wie het is en of het wel echt de persoon is waarvan je denkt dat het is. Zo kun je voorkomen dat je bij iemand terecht komt die je helemaal niet herkent of waar je niet bij wilt zijn. 

 1. Tinder nadelen zijn er door de privacy 

Tinder nadelen gaan ook erg vaak over de privacy van Tinder. Tinder verwerkt namelijk je gegevens zodra je een account aanmaakt. Voordat je een account aan kan maken, moet je ook Facebook hebben. Hierdoor verwerkt Tinder alle gegevens die je op dat moment er in hebt staan. 

Tegenwoordig is de privacy van mensen een erg gevoelig onderwerp. Daarom is het zeker een nadeel als Tinder hier niet helemaal duidelijk over is. Daarom is het goed om te kijken welke informatie je precies kwijt wilt aan Tinder en welke informatie je beter links kunt laten liggen. Je wil namelijk niet dat ze alles weten. 

 1. Er zijn veel nutteloze gesprekken

Verder gaan veel Tinder nadelen over de nutteloze gesprekken die er gaande zijn op Tinder. Er zijn zoveel mensen die gewoon een gesprek aan gaan die helemaal nergens op slaan. Zo praten mensen over het weer of over juist heel rare andere dingen. 

Hierdoor kun je veel tijd verliezen aan iemand die helemaal niet serieus is en alleen maar nutteloze gesprekken wil voeren. Je weet nooit van tevoren of iemand wel of niet een leuk gesprek met je aan wilt gaan. Daarom is Tinder zo lastig om daadwerkelijk goed gebruik van te kunnen maken. 

 1. Het is zoeken naar eens speld in een hooiberg 

Er zijn zoveel Tinder Nadelen, maar dit is een nadeel dat je erg veel hoort. Het is namelijk zoeken naar een speld in een hooiberg. Er zijn zoveel verschillende mensen op Tinder, maar er zijn maar weinig mensen die daadwerkelijk bij je passen. Daarom is het heel lang zoeken voordat je een leuk iemand tegenkomt. 

Sommige mensen zijn echt op zoek naar de ware liefde en Tinder wil natuurlijk dat je dat via hen gaat zoeken. Helaas kan het een hele tijd duren voordat je de ideale match vindt op Tinder. Daarom zijn er heel wat mensen die dit een groot nadeel vinden. 

 1. De kans dat je echte liefde tegenkomt, is klein

Wanneer je op Tinder zit, is de kans op echte liefde erg klein. Dit komt doordat er heel wat verschillende mensen op zitten die niet bij je passen. Het is dus altijd eerst aftasten en kijken of jullie een match zijn. Vaak wordt het bij de eerste date pas echt duidelijk of je wel of niet bij elkaar past. 

Dit slaat dan weer op nummer 1, want dit kost je dan weer onnodig veel tijd. Je weet niet waar je aan toe bent en wanneer iemand daadwerkelijk bij je past. Daarom zijn er veel mensen niet meer te spreken over Tinder.

 1. Tinder is niet volledig gratis 

Tinder is tegenwoordig ook niet meer volledig gratis. Je hebt de gratis versie en je hebt Tinder Plus. Tinder Plus moet je betalen om nieuwe dingen te kunnen doen. Zo kun je bijvoorbeeld een speciale like geven. Dit zijn zeker Tinder nadelen als je niet wilt betalen voor deze app. 

Eerst was de app altijd gratis, maar nu moet je betalen voor de app voor extra functies. Niet veel mensen doen dit, maar er is ook een kleine groep die er wel al gebruik van maakt. Het is dus even kijken wat jij wilt en of het daadwerkelijk het geld waard is. 

 1. Vele mensen zijn alleen op zoek naar seks 

Een groot Tinder nadeel is dat er ook mensen op Tinder zitten die eigenlijk alleen maar op zoek zijn naar seks. Tinder nadelen zijn vaak nog wel te omzeilen of je kunt er zelf nog wel wat leuks van maken, maar in dit geval is dat niet zo. 

Tinder zit vol met mensen die niet uit zijn op de liefde, maar gewoon uit zijn op seks. Hierdoor weet je nooit wat iemands intentie is als je iemand een berichtje stuurt. Dit is erg vervelend als je zelf wel echt naar liefde op zoek bent. 

 1. Het kan je zelfvertrouwen naar beneden halen 

Verder zijn er ook Tinder nadelen die voor iedereen erg persoonlijk kunnen zijn. Zo is het een nadeel dat Tinder je zelfvertrouwen naar beneden kan halen. Dit komt doordat je alleen maar beoordeeld kan worden door een foto. Mensen kunnen dan ook nog wel eens hard zijn of raar uit de hoek komen. 

Daarnaast kan het zijn dat je jezelf erg druk maakt over de hoeveelheid matches die je krijgt. Hoe meer matches, hoe meer mensen je aantrekkelijk vinden. Als het dan niet om zoveel mensen gaat, kan dit slaan op je zelfvertrouwen. Dat is erg vervelend, maar het gebeurt wel. 

 1.  Je wordt als een object gezien 

Tinder is ook een app waarop mensen echt als een object worden gezien. Het gaat er dan niet om of je een man of vrouw bent. Van beide kanten is dit één van de grootste Tinder nadelen. Dit komt doordat iedereen alleen maar bezig is met elkaar beoordelen. 

Sommige mensen vinden het een echte vleeskeuring, waar je alleen doorheen kunt komen als je aantrekkelijk bent. Het is dus maar de vraag of Tinder een goed ontwerp is. Iedereen kan op deze app namelijk als een object gezien worden in plaats van als een persoon. Niemand wil natuurlijk als een object gezien worden. 

 1. Mensen kunnen al een relatie hebben 

Een ander Tinder nadeel is het feit dat mensen al een relatie kunnen hebben zonder dat je het weet. Tinder nadelen kunnen erg uit een lopen, waardoor je nooit zeker weet met wie je te maken hebt. Daarom is het zo belangrijk dat je iemand eerst leert kennen. 

In de meeste gevallen zullen mensen niet vertellen dat ze getrouwd zijn of al een relatie hebben. Daarom is het zo’n groot risico om via Tinder een date te regelen. Je weet nooit wat je te wachten staat en wie er komen gaat in deze situaties. 

Tinder Nadelen, zijn ze overheersend of zijn er meer voordelen?

Tinder nadelen zijn vervelend, maar zijn ze in verhouding overheersend bij de voordelen? Het grootste voordeel is dat je mensen tegenkomt die je normaal niet tegen zal komen. Dit kan in sommige gevallen positief uitvallen. Het kan soms ook juist negatief uitpakken. Daardoor is het moeilijk om Tinder voordelen te vinden. 

De voordelen kunnen een voordeel zijn, als mensen zich netjes gedragen. Helaas schijnt dit vaak niet het geval te zijn. De app kan erg leuk zijn, als je de juiste mensen tegen weet te komen. Helaas kun je dit vooraf natuurlijk niet voorspellen. Daarom overheersen de negatieve dingen vaak bij Tinder. 

Zijn er veel mensen die ware liefde vinden op Tinder?

Er zijn heel veel mensen die gebruik maken van Tinder. Hierdoor is er ook genoeg kans om je ware liefde tegen te komen. Toch gebeurt dit maar erg weinig. Dit komt doordat mensen niet altijd op zoek zijn naar liefde. Vaak zijn ze op zoek naar een eenmalig iets om gebruik van te maken. 

Daarnaast is Tinder voor de meeste mensen ook een uitkomst om afleiding te zoeken voor hun huidige relatie. Vaak vind je dan ook niet de ware liefde op Tinder, dan moet je toch echt een hele hoop geluk hebben. De Tinder nadelen zijn er dus wel, maar ze zijn niet geldig voor iedereen. 

Hoeveel kost Tinder Plus?

Tinder Plus is voor sommige mensen een fijne uitkomst om meer dates te krijgen op Tinder. 1 maand Tinder Plus kost €9,99. Daarnaast heb je ook nog Tinder Gold. Tinder Gold kost je €12,99 per maand. Beide vormen van Tinder krijg je meerdere functies om meer matches op Tinder te kunnen krijgen. 

Bij Tinder Plus kun je onbeperkt mensen naar rechts swipen en kun je zoveel mensen liken als je maar wilt. Bij Tinder Gold kun je super liken. Dit kon eerder al met Tinder Plus, maar dit hebben ze aangepast. Het kan dus een groot voordeel zijn als je iemand bent die veel gebruik maakt van Tinder.