Theezakjes in de tuin kom je steeds vaker tegen. Theezakjes zijn dagelijkse producten die veel mensen gewoon weggooien na het gebruiken. Dit is best jammer, want ze zijn ook goed te gebruiken voor in de tuin. Het klinkt misschien best gek om theezakjes in de tuin te gooien, maar het kan erg nuttig zijn om te doen. 

Het is niet alleen nuttig voor je tuin, maar ook voor het milieu. Recyclen is eigenlijk altijd een goed idee om te doen. Ook met theezakjes die je normaal weg zou gooien is dit het geval. Hierdoor kun je met de theezakjes die je normaal weg zou gooien je planten voeding geven. 

Voedingsstoffen in theezakjes

Het grootste voordeel dat je hebt met theezakjes, is dat er veel voedingsstoffen in zitten. De thee in theezakjes zijn plantaardig materiaal. Theeblaadjes bevatten veel nuttige voedingsstoffen voor planten. Zo zitten er voedingsstoffen in, zoals stikstof, kalium en fosfor. Voor planten zijn deze voedingsstoffen belangrijk om te kunnen groeien. 

Als je theezakjes in de grond stopt, zullen de theeblaadjes afbreken en hun voedingsstoffen langzaam maar zeker afgeven aan de grond, waardoor de planten hier beter kunnen groeien. De theeblaadjes kunnen er ook voor zorgen dat de grond wat losser wordt en de hoeveelheid vocht in de grond wat meer wordt. Dit kan ook nuttig zijn voor de planten. 

Ongedierte afschrikken

Naast dat theezakjes veel voedingsstoffen voor planten bevatten, kunnen ze ook helpen bij het afschrikken van ongedierte. Theezakjes in de tuin kunnen er namelijk voor zorgen dat ongedierte liever weg blijft bij de planten. Thee bevat tannines, een bittere stof waar veel ongedierte niet van houdt, waardoor de omgeving veel minder aantrekkelijk wordt voor ongedierte. 

Theezakjes in de tuin zijn een natuurlijke en effectieve manier om ongedierte weg te houden. Vooral als je anders chemische bestrijdingsmiddelen zou gebruiken, is het veel handiger om gebruik te maken van theezakjes in de tuin. 

De juiste theezakjes in de tuin

Niet alleen theezakjes in de tuin zijn geschikt. Sommige theezakjes zijn gebleekt met chloor of worden gemaakt van synthetische materiaal. Dit is materiaal dat je juist niet in de tuin wilt hebben, aangezien het niet afbreekt. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je biologisch afbreekbare theezakjes kiest. Gelukkig zijn deze tegenwoordig steeds vaker te vinden.