Heb je een nieuwe schutting nodig, maar weet je niet zeker welke optie het beste bij jouw tuin past? In deze blogpost geven we je handige tips en adviezen om deze perfecte schutting laten plaatsen.  

Kies de juiste schutting

Voordat je een schutting laat plaatsen, is het belangrijk om te bedenken welk type schutting het beste geschikt voor jou is. Er zijn verschillende soorten schuttingen verkrijgbaar, zoals houten schuttingen, betonnen schuttingen en schuttingen van composiet.

Houten schuttingen

Houten schuttingen zijn de meest natuurlijke keuze voor het creëren van privacy en afscherming in je tuin. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en kunnen op maat gemaakt worden. Houten schuttingen zijn goedkoper dan betonnen en composiet schuttingen, maar vereisen wel meer onderhoud. Het is belangrijk om het hout regelmatig te behandelen om verkleuring, kromtrekken en rotting te voorkomen. Houten schuttingen kunnen een warme en gezellige sfeer creëren in je tuin en zijn daarom populair bij veel tuinliefhebbers.

Betonnen schuttingen

Betonnen schuttingen zijn duurzaam en vereisen weinig onderhoud. Ze zijn stevig en bestand tegen weer en wind. Betonnen schuttingen zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor ze perfect passen bij moderne en industriële tuinstijlen. Betonnen schuttingen zijn duurder dan houten schuttingen, maar gaan wel langer mee en zijn op de lange termijn daarom vaak voordeliger.

Schuttingen van composiet

Schuttingen van composiet zijn een mix van hout en kunststof en hebben daardoor een moderne uitstraling. Composiet schuttingen zijn duurzaam en onderhoudsarm, omdat ze niet gevoelig zijn voor rot, kromtrekken en verkleuring. Ze zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen en kunnen op maat gemaakt worden. Schuttingen van composiet zijn wel duurder dan houten schuttingen, maar gaan wel langer mee en zijn daardoor op de lange termijn vaak voordeliger. Composiet schuttingen zijn een goede keuze als je op zoek bent naar een moderne schutting met een lange levensduur en weinig onderhoud.

Bepaal de juiste hoogte en breedte

Als je eenmaal het type schutting hebt gekozen, is het belangrijk om de juiste hoogte en breedte te bepalen. Dit hangt af van de functie van de schutting. Wil je bijvoorbeeld meer privacy creëren in jouw tuin? Dan is een hogere schutting een goede optie. Wil je juist meer zicht hebben op de omgeving? Kies dan voor een lagere schutting.

Ook is het belangrijk om de breedte van de schutting te bepalen. Dit hangt af van de grootte van jouw tuin en de gewenste functie van de schutting. Wil je bijvoorbeeld een deel van jouw tuin afschermen, of juist de hele tuin?

Kies de juiste kleur en afwerking

Tot slot is de kleur en afwerking van de schutting belangrijk. Wil je bijvoorbeeld een schutting die matcht met de kleuren van jouw huis? Dan is het belangrijk om de juiste kleur te kiezen. Ook is de afwerking van de schutting belangrijk. Wil je bijvoorbeeld een gladde afwerking, of juist een ruwe?

Laat je schutting professioneel plaatsen

Als je de juiste schutting hebt gekozen, is het belangrijk om deze professioneel te laten plaatsen. Dit voorkomt problemen en zorgt ervoor dat de schutting jarenlang meegaat. Kies daarom voor een ervaren hoveniersbedrijf met kennis van zaken.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een nieuwe schutting, is het belangrijk om de juiste keuzes te maken. Bedenk welk type schutting het beste bij jouw tuin past, bepaal de juiste hoogte en breedte, kies de juiste kleur en afwerking en laat de schutting professioneel plaatsen. Op deze manier geniet je jarenlang van een mooie en functionele schutting in jouw tuin.