Schurende bovenbenen is een veel voorkomend iets, waardoor veel mensen op zoek zijn naar de oplossing. Vooral vrouwen hebben hier vaak last van, maar ook sommige mannen hebben wel eens last van hun benen. Daarom moet er naar een oplossing gekeken worden voor iedereen. 

Wij zijn op zoek gegaan naar de beste mogelijkheden om het geschuur tussen de benen tegen te gaan. Op die manier is het fijner om een korte broek te dragen en krijg je minder last van je benen in de zomer. Hieronder vind je alle tips en tricks die wij kennen. 

Waardoor heb ik schurende bovenbenen?

Het is eerst handig om te weten waardoor je eigenlijk schurende bovenbenen hebt. Meestal is het in de zomer erg warm, waardoor je benen op gaan zetten. Je benen zitten dan een stuk dichter bij elkaar dan wanneer het winter is. Ze raken elkaar dan aan en gaan tegen elkaar aan schuren. 

Dit zorgt ervoor dat je vervelende plekken tussen je benen krijgt of zelfs blaren tussen je benen krijgt. Het komt vooral doordat je zweetklieren opzetten of doordat je veel vocht vasthoudt wanneer het warm is. Daarom is het goed om naar een oplossing voor jezelf te gaan zoeken. 

Hebben veel mensen last van schurende bovenbenen?

De meeste mensen willen ook graag weten of er meer mensen zijn die last hebben van schurende bovenbenen. Er zijn heel wat vrouwen die hier met enige regelmaat last van hebben. Ook enkele mannen hebben er wel eens last van, waardoor het gewoon vervelend wordt om korte kleding te dragen. 

Vrouwen horen wat meer vet te hebben dan mannen, waardoor vrouwen er vaak sneller last van hebben. Daarnaast hebben mannen vaak net wat langere kleding aan en ze dragen vaak geen jurk. Daarom is het bij vrouwen sneller aan de orde dan bij vrouwen. Het maakt ook niet uit wie je bent, iedereen kan er last van krijgen.

De beste manieren om de benen niet te schuren

De beste manieren om de benen niet te schuren hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. Zo kun je schurende bovenbenen voorkomen of vooral verminderen. Op die manier kun je in de zomer toch een fijn jurkje dragen of een wat kortere broek aan doen.

Alle tips die we hieronder hebben neergezet kan iedereen eenvoudig toepassen. De meeste dingen hebben de mensen ook al in huis, waardoor je er niet speciaal iets voor hoeft te gaan kopen. Dit is een erg groot voordeel wanneer je er al regelmatig wat geld in gestoken hebt. 

Kokosolie doet wonderen

De eerste tip is kokosolie. Kokosolie schijnt erg goed te werken tegen schurende bovenbenen. Kokosolie hydrateert en verzacht roodheid. Wanneer je een korte broek draagt of in bepaalde kleding veel last krijgt van je benen, kun je er dus kokosolie op smeren. Zo voorkom je dat je benen hard tegen elkaar aan blijven schuren. 

Het is aan te raden om goed te kijken welke kokosolie je gebruikt. Je kunt het beste gewone olie hebben waar verder niets bij in zit. Wanneer er bijvoorbeeld extra parfum bij in zit, kan dit pijn gaan doen als je al wat geschuurd hebt. Dit kun je het beste voorkomen. 

Vaseline kan je helpen bij schurende bovenbenen

Naast kokosolie, is vaseline ook een goede uitkomst voor schurende bovenbenen. De bovenbenen die tegen elkaar aan komen smeer je dan in met vaseline. Wanneer de huid zo glad mogelijk is, kunnen je benen niet echt tegen elkaar aan schuren. Vaseline is daarom ideaal om te gebruiken als je het in huis hebt. 

Het is wel zo dat vaseline wel vlekken achter kan laten, omdat het een erg vette zalf is. Wanneer je een jurkje aan hebt maakt dit vaak niet zoveel uit, maar bij een korte broek kan dit wel vervelend zijn om te hebben. 

Deodorant sticks helpen je snel

Deodorant sticks zijn ook een ideale uitkomst om gebruik van te maken voor schurende benen. De deo kun je op je benen smeren waar snel geschuurd wordt en dan zullen er geen of weinig schuurplekken ontstaan. Zo zorg je ervoor dat je weer op een fijne manier je kleding aan kan. 

Let wel op dat je voor de alcoholvrije sticks gaat. Wanneer er juist alcohol in zit kan dit de huid gaan irriteren. Dit is iets wat je wil voorkomen als je je huid niet meer wilt laten schuren. Daarom is het goed om hier wel even op te letten voor je schurende bovenbenen. 

Talkpoeder kan helpen

Talkpoeder is een andere goede optie die veel gebruikt wordt. Het is ook iets wat veel moeders vaak wel in huis hebben staan. Je gebruikt het normaal namelijk voor je baby als hij wat luieruitslag heeft of je de uitslag juist wilt gaan voorkomen. 

Dit werkt natuurlijk ook bij volwassenen ook. Een voordeel van talkpoeder is het feit dat het niet glibbert. Dit is bij vaseline of bij kokosolie wel zo. Het is wel een nadeel dat je er voorzichtig mee om moet gaan, want je wilt het niet in je kleren krijgen. Dan heb je namelijk overal witte vlekken zitten. 

Kleding om schurende bovenbenen te voorkomen 

Er is ook bepaalde kleding die je kan helpen om schurende bovenbenen te voorkomen. Zo heb je fietsbroekjes die ideaal zijn om ergens onder te dragen. Ze zijn al voor een paar euro beschikbaar, maar vaak wel erg effectief. 

Dijbeen banden zijn de banden die je om je benen heen kunt doen. Je kunt zelf bepalen hoe hoog je deze wilt dragen of hoe laag. Ze zijn ook makkelijk te verplaatsen en blijven eenvoudig op hun plek zitten. Wanneer je dus geen middeltjes wilt gebruiken voor schurende bovenbenen, is een fietsbroek of dijbeen banden de ideale uitkomst.