We kunnen er niet meer omheen: de digitale evolutie heeft de manier waarop we leren, klein en groot, ongeacht het educatieniveau, compleet veranderd. E-learning is tegenwoordig niet meer weg te denken om mensen over de hele wereld toegang te geven tot kennis, ongeacht tijd en plaats. Bovendien heeft digitale educatie ook de overgang van desktop naar mobiel gemaakt. Voor het ontwikkelen van trainingen is het echter belangrijk om te onthouden dat e-learning training in een app een andere benadering vereist. Voor ontwikkelaars is het belangrijk om rekening te houden met de volgende zaken:

1. Optimaliseer voor mobiel

Er mag niet vergeten worden dat je de e learning inhoud moet optimaliseren voor mobiele schermen. Dit betekent dat zowel visuele elementen als de tekst moet aangepast moet worden voor een goede mobiele gebruikerservaring:

2. Interactieve elementen

Interactiviteit speelt een waardevolle rol voor het verhogen van de betrokkenheid, en mobiele apps bieden unieke mogelijkheden voor interactieve ervaringen:

3. Houd rekening met offline toegang

Mobiel leren kan overal, maar dat kan ook betekenen dat gebruikers soms niet altijd toegang hebben tot een stabiele internetverbinding. Het kan voor veel gebruikers dus prettig zijn om de mogelijkheid te hebben om inhoud offline te downloaden en later te bekijken!

4. Microlearning

Microlearning is een concept die het proces aanduidt van leren via korte, specifieke bursts van informatie. Perfect voor mobiele apparaten en efficiënte leersessies:

5. Continue updaten

Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat de technologie en de behoeften van gebruikers voortdurend veranderen. Zorg er daarom voor dat je de e-training app goed up-to-date houdt: