Je hebt net een nieuw magazijn en wil deze in gaan richten. Hierbij is het belangrijk dat je de goede stellingen kiest voor de juiste doeleinden. Maar welke stellingen zijn nu geschikt voor jou? In deze blog zullen we de verschillende soorten stellingen bespreken, zodat jij de juiste kiest voor jouw bedrijf.

Palletstellingen

Palletstellingen zijn stellingen waar je pallets op kan zetten. Je kan deze goed gebruiken als je werkt met verschillende maten pallets. Dankzij een horizontale plaatsing in rijen met meerdere niveaus, zijn deze stellingen uitermate geschikt voor het dragen van verschillende maten pallets. De voordelen van deze stellingen zijn dat ze naast een overzichtelijke manier van opslaan hebben, ze ook een hoog draagvermogen hebben. Hierdoor kan de stelling makkelijk middelzware tot zware goederen dragen.

legbordstellingen

Als je aan stellingen denkt, denk je waarschijnlijk snel aan legbordstellingen. Dit is namelijk een van de meest gebruikte opslagsystemen. Dit type stelling is heel erg geschikt voor het opslaan van kleine producten en wordt soms ook gebruikt in kantoren of winkels om producten te laten zien. De voordelen van deze stellingen zijn dat deze stellingen geschikt zijn voor ieder magazijn. Dit komt doordat deze stelling in vele maten, hoogtes en soorten beschikbaar zijn. Daarnaast zijn ze makkelijk in elkaar te zetten. Een hamer is namelijk al voldoende gereedschap!

Grootvakstellingen

Een groot opslagrek, bestaande uit staanders en houtenplanken die op grote liggers liggen. Dat zijn grootvakstellingen. Deze stellingen worden gebruikt om grote en zware artikelen op te slaan. Deze stellingen kunnen een gewicht dragen tot 450KG per niveau. De voordelen van deze stelling is dat het zware dingen kan dragen, daarnaast zijn ze ontwikkeld om een lange levensduur te hebben. Ook deze stellingen zijn eenvoudig om op te zetten.

Draagarmstellingen

Deze stellingen worden gebruikt voor opslag van allerlei verschillende soorten producten. Denk hierbij aan buizen, gipsplaten, pakketten hout en grote pallets. Het fijne aan deze stellingen is dat deze stelling niet wordt onderbroken door jukken, waardoor de producten goed te pakken zijn. Deze stelling maakt gebruik van draagarmen. Deze draagarmen zijn bevestigd aan staanders die de hele stelling overeind houdt.

Nieuwe of gebruikte stellingen

Bij het kiezen van deze stellingen, kan je er ook nog voor kiezen om gebruikte stellingen te kopen. Deze zijn vaak een stuk goedkoper en van vrijwel dezelfde kwaliteit als nieuwe stellingen. Uitgebreide inspectie en eventuele reparatiewerkzaamheden zorgen ervoor dat de stellingen weer zo goed als nieuw zijn, zodat jij ze kan gebruiken in je magazijn.