Wanneer je een verzuimverzekering afsluit, dek je de (financiële) risico’s van verzuim af. De kosten van een verzuimverzekering zijn afhankelijk van verschillende factoren. Hierbij wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de loonsom van het bedrijf. Dit zijn alle loonkosten van de medewerkers die in dienst zijn bij jouw bedrijf. De premie ligt gemiddeld tussen de 1,5% en 5,5% van de totale loonkosten. Dit is afhankelijk van de verschillende keuzes die je maakt bij het afsluiten van een verzuimverzekering.

Direct benieuwd naar de kosten? Vraag makkelijk en snel online een offerte voor een verzuimverzekering aan.

Welke factoren hebben invloed op de premie van mijn verzuimverzekering?

Bij het afsluiten van een verzuimverzekering bij verzuimverzekeraar Sazas kun je verschillende keuzes maken. De keuze die je maakt, heeft invloed op de hoogte van de premie. Hierbij kun je denken aan:

Wat dekt mijn verzuimverzekering?

Zoals je ziet zijn de kosten van een verzuimverzekering afhankelijk van deze keuzes die je maakt. Dit is vaak op basis van persoonlijke wensen en de huidige situatie van het bedrijf. De keuzes die gemaakt worden, hebben ook invloed op de dekking van de verzuimverzekering. Vaak dekt een ziekteverzuimverzekering het grootste deel van de kosten wanneer een medewerker ziek is. Hierbij kun je denken aan de kosten van loondoorbetaling, verzuimbegeleiding en re-integratie.