Goed geslapen vannacht of was het weer draaien om een goede houding te vinden? Dit kan aan veel zaken liggen zoals te veel piekeren of naar een beeldscherm staren tot diep in de nacht. De kwaliteit van het bed speelt ook een belangrijke rol. Bij De Suite in Moordrecht kun je niet alleen terecht voor seniorenbedden of bedden met speciale voorzieningen, je vindt hier ook luxe boxspring bedden die geschikt zijn voor iedereen die goed wil slapen.

1. Niet alleen voor de nachtrust

Een mens slaapt gemiddeld 8 uur per nacht, althans dit is de optimale duur om te slapen. Dit is dus een derde van het leven. Er wordt vaak gedacht dat luxe boxspring bedden bedoeld zijn om beter te slapen maar dit is maar voor de helft waar, of beter gezegd een derde. Als je goed slaapt dan zul je overdag ook meer energie hebben. Zo kom je die 16 uur per dag uit bed veel beter door. Slapen is een vorm van lichaam en geest opladen. Het is daarbij niet alleen van belang om langer in bed te liggen maar om optimaal tot rust te komen als je slaapt.

2. Hoger is fijner

Een opvallend kenmerk van boxspring bedden is de hoogte in vergelijking met een standaard bed met bedbodem en matras. Een boxspring heeft twee delen die op elkaar liggen. Het onderste deel is een soort kist met daarin een aantal veren. Het bovenste deel is een matras die het lichaam ondersteunt. Door deze twee delen op elkaar af te stemmen lig je beter en slaap je prettiger. Een bijkomend voordeel is de hoge instap. Je hoeft niet diep door de knieën te gaan om in bed te gaan liggen en opstaan gaat ook veel makkelijker. Het is niet voor niets dat seniorenbedden vaak hoger zijn. Mocht je problemen hebben met de motoriek of om een andere reden risico lopen om uit bed te vallen neem dan contact op met de adviseurs van De Suite in Moordrecht. Er is altijd een passende oplossing te vinden.

3. Kwaliteit voel je

De boxspring is niet voor niets het meest populaire bed op de markt. Maar het verschil tussen een budget bed of een luxe boxspring voel je meteen. Er zijn zelfs bedden die als boxspring verkocht worden maar dit niet zijn. Bij goedkope bedden is het onderste deel namelijk gewoon een houten kist zonder veren, daar wordt een matras op gelegd. Dit betekent dat er geen sprake is van vering, het onderste deel is puur voor het oog toegevoegd. Bij een luxe boxspring koop je een compleet set waarbij de elementen perfect op elkaar zijn afgestemd. Er zijn meerdere methoden om de boxspring veren te maken en de dichtheid van de vering heeft ook invloed op de kwaliteit. Als je de prijs deelt over het aantal jaren dat je heerlijk zult slapen dan blijkt luxe lang niet zo prijzig als je zou denken. Dat voel je niet alleen aan je lichaam maar ook aan je portemonnee!

Beter slapen begint vandaag, breng een bezoek aan de showroom om de voordelen van een luxe boxspring zelf te ervaren.